mail'o Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Witam napiszcie o tym z czego są wykonane. Ja np używam silikonowych przwodów do gorącej wody (certyfikowane do 120 stopni), które nie zmieniają swojego kształtu pod wpływem nagrzania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 12/16 mm kupione w castoramie za 4 pln za metr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 pcv 7mm srednicy wewnetrznej do psu, chipsetu, grafy 12mm srednicy wewnetrzenej z pcv, zielone do glownego wc (proc, hdd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 12/16 mm kupione w castoramie za 4 pln za metr.Używamy tych samych węży :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 12/16 mm kupione w castoramie za 4 pln za metr.Używamy tych samych węży :D.A jakie sa te przewody? Przezroczyste, gumowe, siliconowe, PCV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 4pln za metr sugeruja ze to pcv(igielit) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 4pln za metr sugeruja ze to pcv(igielit)Rasz mację! ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 mail'o gdzie kupiles silikonowe weze i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zielone, przezroczyste, silikonowe węże Eheim 12/16mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 obecnie winylowe 12/15 a czasem 15/17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Silikonowe sa na pl. Grzybowkim w sklepie z art. hydraulicznymi - 6 zl / metr. Ps. Takie z PCV sa ponizej 2 zl/m (zaleznie od srednicy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 eheim 12/16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Eheim 16/22 i 12/16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Ja jestem w trakcie budowy WC. Zamiast węży chcę użyć miedzianych rur i całość upchnąć w budzie. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Te rurki to Cie beda kosztowac sporo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Ja jestem w trakcie budowy WC. Zamiast węży chcę użyć miedzianych rur i całość upchnąć w budzie. :twisted:ja mam węże pcw i też wszystko mieści się w budzie do tego pcw jest elastyczne i można je łatwo formować i zginać rurki miedziane formują się o wiele gożej, rurka miedziana o średnicy 15 mają średnicę gięcia 10 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 igielitowe z Obi 12/16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Eheim 12/16mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 waz pcv kupiony w motoryzacyjnym sr. wew. 12.5 mm, zbrojony. Poprosilem waz paliwowy do ciezarowki i mi taki dali 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Ja mam najzwyklejszy 10 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Weze eheima nie sa silikonowe, a na plac grzybowski sie wybiore, ale watpie zeby to byly weze silikonowe. W hurtowni metr weza silikonowego(prawdziwego) kosztuje w granicach 20-30 zl za metr fi12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 eheim 12/16 , ale niedlugo dojdzie psu itp i beda jeszcze eheimy pomiedzy 5/7 a 10/12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 ja normalne olejaki z pcv 3 zł za metr 12 na 16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Te rurki to Cie beda kosztowac sporo :)Wszystkie będą za około 10zł + złączki. Na całą budę powinno pójść około 1-1.5m rur i do tego pasta lutownicza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Te rurki to Cie beda kosztowac sporo :)Wszystkie będą za około 10zł + złączki. Na całą budę powinno pójść około 1-1.5m rur i do tego pasta lutownicza.No pewnie żę rurki miedzian to koło 5 pln za metr więc nie wiem czemu KaT miało by wyjść dużo drożej. Mnie tylko zastanawia o ile będzie to wydajniej. Czy chociaż uklad zyska kilka % na wydajności. Zastanawiałem sięteż nad dolutowaniem do kawałków rurek miedzianych blaszek by działało to jak radiator :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 hehe nie wiedzialem, 5 pln za metr rurki miedzianej..hmm moze sam zmienie cala instalacje na miedziana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Te rurki to Cie beda kosztowac sporo :)Wszystkie będą za około 10zł + złączki. Na całą budę powinno pójść około 1-1.5m rur i do tego pasta lutownicza.No pewnie żę rurki miedzian to koło 5 pln za metr więc nie wiem czemu KaT miało by wyjść dużo drożej. Mnie tylko zastanawia o ile będzie to wydajniej. Czy chociaż uklad zyska kilka % na wydajności. Zastanawiałem sięteż nad dolutowaniem do kawałków rurek miedzianych blaszek by działało to jak radiator :? chyba ze wywalisz ten radiatorek na zew. obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 a ja uzywam takich slomek do napojow :D jakies 9 mm sr wew - troche malo ale na ferie robie nowy blok i zmieniam pompke i weze - bedzie lepiej dzialac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 chyba ze wywalisz ten radiatorek na zew. obudowyChciałem by całe rurki miały dolutowane te blaszki (chocicaż po 4 wzdłuż na każdej. Bo i tak większość ciepłą byłą oddawana na nagrzewnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 chyba ze wywalisz ten radiatorek na zew. obudowyChciałem by całe rurki miały dolutowane te blaszki (chocicaż po 4 wzdłuż na każdej. Bo i tak większość ciepłą byłą oddawana na nagrzewnicy. lepiej zebyś przylutowal te blaszki porządnie bo nawet nie chce myśleć co sie moze stać, jak ci taka blaszka na mobo spadnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...