tomasir Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 chyba ze wywalisz ten radiatorek na zew. obudowyChciałem by całe rurki miały dolutowane te blaszki (chocicaż po 4 wzdłuż na każdej. Bo i tak większość ciepłą byłą oddawana na nagrzewnicy. lepiej zebyś przylutowal te blaszki porządnie bo nawet nie chce myśleć co sie moze stać, jak ci taka blaszka na mobo spadnie :-) Nie bój się nie spadnie, bo zawsze mogę jeszcze zrobić opaski co kawałek wokół rurki... :P :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Jak myslicie, opłaca się wymienic rurke odprowadzającą ze zwykłej pcv na miedzianą :?: To mogło by polepszyc odprowadzanie ciepła z obudowy... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Pytalem sie o to samo Witchhuntera, ktory stwierdzil ze nie ;) Wlasnie zmienilem nagrzewnice na taka od poloneza i rurki z 12/16 na 15/20 i jest zdecydowanie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Kat jaką miałes wczesniej nagrzewnice :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 od jakiegos forda, zasyfiona cala. Tamowala caly przeplyw, a ta od poloneza kupiona za 40 pln na allegro jest super, woda leci prawie bez oporow. Moze zaleje ja kretem to sie przeczysci troche i zrobie uklad z dwoma nagrzewnicami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 od jakiegos forda, zasyfiona cala. Tamowala caly przeplyw, a ta od poloneza kupiona za 40 pln na allegro jest super, woda leci prawie bez oporow. Moze zaleje ja kretem to sie przeczysci troche i zrobie uklad z dwoma nagrzewnicami. a temp na tej od poloneza jak ???? Bo od jelcza jest tez miedziana bardzo podobna i ma wyj#$$#ne wymiary idealnie pasuje w miejsce cd-roma no dwuch na głebokośc :))))))))))))) wymiary: 250x135x80 rurki Fi 14 wewnątrz fi 17,5 zewnątrz Cała miedziana nie malowana proste żeberka dosyć gęsto ułożone Wlot i wylot na krótszym boku w płaszczyżnie nagrzewnicy CENA 120zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 jeszcze nie zlozylem, ale wstepnie moge powiedziec ze jest super prawie nie ma oporow. Poprzzednia nagrzewnica spowalniala mi przepompowywanie 8 litrow wody z 40 sekund(bez nagrzewnicy) do 2:30 (z nagrzewnica), obecnie wynosi 50 sek. Dalem 40 pln, calosc miedziana i w idealnym stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 KaT : ta od poloneza którą masz to taka : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9561822 CZY http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9542797 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 taka -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9542797 Od tego goscia wlasnie kupilem. Wyglada jak nowka. Co prawda pomalaowana na niebiesko, ale farba schodzi pod paznokciem, wiec jak ktos chce to bez najniejszego problemu ja zdejmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Btw. jesliby uzywac rurek miedzianych, to jakie lepsze, jak najciensze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 jak cienkie to slaby przeplyw cieczy moim skromnym zdaniej jak najwieksze fi mniejsze opory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 No dobrze Panoćki. A co z tymi wężami z TYGONU? Ile kosztują? Gdzie można je kupić? I co o nich sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...