Skocz do zawartości
Sundin

Sapphire Radeon 9800pro

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Radeona 9800pro (rdzen 350 tak pokazuje rivatuner) jestem zadowolony z tej karty zadnych problemow nie ma, tylko nie moge za cholere jej podkrecic.Rdzen idzie zaledwie o 20 mhz z 375 na 398 a pamiec(nie pamietam ale chyba hynixy 2,8 albo 3,0) z 337 na 345 :lol2: :mur: .Chlodzenie mam dobre Arctic Cooling Silencer,rdzen przesmarowany pasta arctic silver,miedziane radiatory na pamieciach Revolteca,obudowe tez jest przedmuchiwana przez wentyle,zasilacz Tagan 360.Wczesniej na tym samym chlodzeniu udalo mi sie podkrecic Radka 9500@9500pro (270@390 , 540@640).Czy sa jakies sposoby na OC mojego 9800pro.DZIEKI ZA POMOC POZDRAWIAM :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest przyklejony temat o tej karcie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=77037 . Może tego Silencera źle założyłeś, a co do pamięci to możesz pobawić się z timingami. Najlepiej będzie jak się spytasz w temacie o 9800 i tam ci może powiedzą ci którzy mają tą kartę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość h2opolomatti

Mam Radeona 9800pro (rdzen 350 tak pokazuje rivatuner) jestem zadowolony z tej karty zadnych problemow nie ma, tylko nie moge za cholere jej podkrecic.Rdzen idzie zaledwie o 20 mhz z 375 na 398 a pamiec(nie pamietam ale chyba hynixy 2,8 albo 3,0) z 337 na 345 :lol2: :mur: .Chlodzenie mam dobre Arctic Cooling Silencer,rdzen przesmarowany pasta arctic silver,miedziane radiatory na pamieciach Revolteca,obudowe tez jest przedmuchiwana przez wentyle,zasilacz Tagan 360.Wczesniej na tym samym chlodzeniu udalo mi sie podkrecic Radka 9500@9500pro (270@390 , 540@640).Czy sa jakies sposoby na OC mojego 9800pro.DZIEKI ZA POMOC POZDRAWIAM :rolleyes:

Sprawa pierwsza...... Przeistaluj ster mialem ta krate i podobny problem bo formacie znikl

Sprawa druga riva tuner nie pokaze ci prawdy najlepiej jest miec najnowszego everest'a on mowi prawde

Sprawa 3 moze nie docisnoles chlodzenia ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi