AMDX Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Mam pytanie czy to będzie działać ?? odl. 70-80 m 1 problem to wiatr. Jest za tymi blokami góra bardzo wysoka + małe prześwity między blokami 10 piętrowymi tam są super zawirowania poprostu tak mocny wiatr czasem bywa że z balkonu wywiewa doniczki itp. czy bardzo śilne zawirowania/wiatr powodują jakieś zaniki sygnału ? 2 problem to mały prześwit sygnału jest zbyt blisko bloku (ale się widzi :D) czy spowoduje to zaniki sygnału ? 3 problem to kąt nachylenia syglału czy to stanowi problem ? czy w takiej sytuacji potrzeba jakiś dodatkowych użądzeń ? anten kierunkowych itp. ile będzie kosztować tani zestaw ( chodzi mi tylko o to aby kolega udostępnił mi neta. :D) jaki net najlepiej na 2/ aby nie lagowało w grach ? (neo lub multimedia nic innego nie ma)(neo chyba best o_0) czy mogą byś jakieś komplikacje z dostawcą neta ? czy widzi (że net ktoś dzieli ?) pozdro. sry za ort. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 WiFi do zalozenia w tych warunkach ale neo tylko w jednym lokalu mozesz dzielic^^ jak im sie zechce to zobacza ale jeszcze nie slyszalem zeby ktos mial problem z tepsa za dzielenie neta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 ok da się postawić czy trzeba anten kierunkowych itp ? co mi tpsa może zrobić ? wpadną na chate jak ich wpuszcze to cud a jak się wbiją to co nie ma kabli a ta antenka to do laptopa i skoczyć mi mogą znasz może jakiś tani staff** do takiej sieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 nie potrzebujesz softu ( chyba tylko do ustawienia anten-sygmal) potrzebujesz tylko router/modem annex A 2 karty WiFi rzebys sie nie rozczarowal warto troche poczytac np tu: http://warchalking.pl/artykul_38.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 potrzebujesz tylko router/modem annex A 2 karty WiFi wydaje mi się że to nie styka sygnał musiał by się przebić przez pół bloku czyli ok.30-40 ścian polukaj foto i przeanalizuj doradz tani sprzęt+anteny (taka zewnętrzna) ps kumpel mieszka w 10 piętrowym a ja w 5 kumpel będzie dzielić mi neta-(u niego centrala :D) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 hm.......... dlatego dalem linka wiadomo ze anteny oryginalne do wymiany :P ( raczej zewnetrzne ) ale jaki sprzet to nie polece-bo jak cos nie tak to juz byly przypadki z pretensjami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) hm.......... dlatego dalem linka wiadomo ze anteny oryginalne do wymiany :P ( raczej zewnetrzne ) ale jaki sprzet to nie polece-bo jak cos nie tak to juz byly przypadki z pretensjami :P ok czytam teraz że można samemu sobie zrobić antene kierunkową z drutu itp (antena typu YAGI) ale czy do tego jakiś wzmacniacz czy coś takiego potrzeba ?? czy to się nadaje do sieci wi-fi ? dodam jeszcze link http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=85752170 koleś chce za to 9 dych (dla mnie to nawet palant by to zrobił) Edytowane 11 Lutego 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 dodam jeszcze real foto i sprzęcik +apgigabyte GN-BC01 + Gigabyte Wireless PCI Adapter GN-WP01GS +anteny kierunkowe YAGI ((jeśli trzeba) ręcznie zrobione) czy to styka ?? może ktoś widział tańszy i lepszy sprzęt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...