Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

jak będziesz miał szczęście to ram wytrzyma 133MHz ale procesor to mocno wątpię. jak o/c się na 120MHz na fsb to jesteś gość :D

ty chyba żartujesz!Odblokowuje mnożnik i procek powinien wytrzymać przynajmniej 150.No ale kłopotem będą pamięci.ja mojego durnia przy niższym mnożniku na 166 puszczałem i chodził.Więc nie mów to chłopakowi że jego dureń tej magistrali nie wytrzyma.Jak obniży mnożnik powiedzmy do 10, to może mu się udać 10*133, o ile paiątki nie zawiodą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będziesz miał szczęście to ram wytrzyma 133MHz ale procesor to mocno wątpię. jak o/c się na 120MHz na fsb to jesteś gość :D

ty chyba żartujesz!Odblokowuje mnożnik i procek powinien wytrzymać przynajmniej 150.No ale kłopotem będą pamięci.ja mojego durnia przy niższym mnożniku na 166 puszczałem i chodził.Więc nie mów to chłopakowi że jego dureń tej magistrali nie wytrzyma.Jak obniży mnożnik powiedzmy do 10, to może mu się udać 10*133, o ile paiątki nie zawiodą.

no ja pisałem o samym fsb :oops: nie pomyślałem o fsb przy zmianie mnożnika :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, ja bez wylaczania zintegrowanej karty muzycznej stawiam proca

na fsb 190MHz, tylko po jakis 2 h pracy mam restart niekontrolowany :?

Procek chyba nie wytrzymuje takiego FSB, nominalnie zapiernicza z

prawie dwa razy mniejszym :P wiec nie ma co sie dziwic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, ja bez wylaczania zintegrowanej karty muzycznej stawiam proca

na fsb 190MHz, tylko po jakis 2 h pracy mam restart niekontrolowany  :? 

Procek chyba nie wytrzymuje takiego FSB, nominalnie zapiernicza z 

prawie dwa razy mniejszym  :P  wiec nie ma co sie dziwic  :P

Ech.. Psychole:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna, mam płyte Shuttle AK 12 KT 133 A i w biosie w frequency & voltage nie ma zmieniania mnożnika. Czy jak zamaluje mostki to ta opcja sie pojawi ?? mam tylko dwie opcje : Auto Detect DIMM/PCI Clk i CPU Host/PCI/Spread Spec. no i co mam począć ? Może to jest w innym dziale, co ? Pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...