Skocz do zawartości
tranc3

Problem Z Obrazem / Dell 3700 / Ati Rage Mobility Dell 8 Mb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zaznaczam na samym poczatku iz jest to moj pierwszy laptop i prosze z gory o odrobine wyrozumialosci bo wielu rzeczy jeszcze nie wiem.

Mam problem z nowo zakupionym laptopem.

Model Dell 3700, grafika ATI RAGE Mobility DELL 8 MB, 256 ram

Mam pewnego rodzaju zastrzezenia co do obrazu w niektorych grach video.

Laptop nowy nie jest ale stare gierki typu Fifa2000 powinien obslugiwac bez problemu bo gralem na starszym sprzecie.

Chodzi mi konkretnie o odswiezanie monitoru, co kilka chwil mam takie jakby przelatujace paseczki, nie sa praktycznie widoczne jednak znacznie spowalniaja dzialanie gry. Gra nie chodzi plynnie. Zaznaczam ze na gorszym o wiele lapie z grafika 2mb gra chodzi bez zarzutow.

Probowalem sie bawic z ustawieniami karty graficznej, zmieniac przyspieszenia sprzetowe itp ale bezskutecznie.

Kolejne pytanie jakie powinny byc wlasciwie ustawienia dla "pamiecie wirtualnej", bo zauwazylem ze bylo troche namieszane. Mialem nastepujace ustawienia: "Rozmiar niestandardowy: poczatkowy 248, maxymalny 248". Probowalem zmieniac rowniez i to. Mam obecnie zaznaczone "rozmiar kontrolowany przez komputer". Mam dysk 30gb i 256 ramu.

Moze problem tkwi w sterownikach? Moze wie ktos skad moge pobrac najnowsze?

Pozdrawiam serdecznie i bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi