Skocz do zawartości
Pageup

Skype Woli Intela

Rekomendowane odpowiedzi

Intel i Skype ogłosiły, że najnowsza wersja popularnego oprogramowania do przeprowadzania internetowych rozmów telefonicznych umożliwi zorganizowanie nawet 10-osobowej konferencji, pod warunkiem że zostanie przy tym wykorzystany dwurdzeniowy procesor Intela.

Skype 2.0 najlepiej współpracuje z procesorami Core Duo i Pentium D. Właściciele jednordzeniowych procesorów oraz dwurdzeniowych układów AMD będą mogli rozmawiać jednocześnie jedynie z czterema osobami.

Jest to wynikiem podpisanej umowy między intelem a Skype.

Firma podała, że przeprowadziła testy z procesorami Intela i jej wyniki wypadły pozytywnie. Nie podano natomiast czy takie testy przeprowadzono z procesorami firmy AMD.

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież mogliby równie dobrze podpisać umowe z AMD

Intel pewnie więcej kasy dał

<_<

co za bzdura nikt poważny nie korzysta ze skypa do gadania przez sieć nikt nie poważny nie będzie w stanie sie zebrać w 10, w jednym czasie, z identycznym oprogramowaniem i wszyscy procki dwurdzeniowe intela żeby pogadać przez skypa, ale JA rzeczywiście już sprzedaje bartka żeby nabyć najnowszy hardwear intela i ich goowniane oprogramowaniem sobie zaciągne i bede robił telekonferencje

intel wywalił kase w błoto i dobrze im tak i należy się z nich śmiać nie płakać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Reklame sobie robią, na amd pewnie działa tak samo, albo dali jakiś silnik co rozpoznaje proca i umożliwia mu tyle i tyle, a temu tyle. Reklama jednym słowem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

ale ile osób zobaczy "na amd nie działa skype, ale gowno biore intela"

Czy ja wiem, ale reklama to reklama, ja ze skypa nie korzystam bo nie mam go ani mikrofonu i nie poda mi sie ;] A intel drogi jest i tyle ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem, ale reklama to reklama, ja ze skypa nie korzystam bo nie mam go ani mikrofonu i nie poda mi sie ;] A intel drogi jest i tyle ;]

jesli mówimy o dwurdzeniowcach to Intel jest tanszy :wink: niestety prawdziwe ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

esli mówimy o dwurdzeniowcach to Intel jest tanszy

Co z tego jak jedno jajko jest droższe :lol2: Ja mówiłem ogólnie, jak by dodać cene każdego procesora ze stajni amd i intela to imo amd będzie tańszy, chociaż moge sie mylić. Koniec OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziecinada...to będzie pewnie przyszłościowa reklama intela: "Buy the newest Intel Procesor and your life will be changed! You will can talk to your 10 best friends if they have super duper sraker new intel procesor..." - made by me...

Ja osobiście gadam przez skype tylko z moją dziewczyna i gram sobie w cod2... ;P Pożera mi ona z najnowszymi sterkami do nf2 do 10% procka i nie czuje spadku fps w grach ani w niczym... Podsumowując: Śmiać się czy płakać?

Przynajmniej tweak.pl pomyślał i niedał tego do newsów na stronie głównej ;P brawa :)

Edytowane przez -=drake=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dobra niech sobie mają. Zresztą kto bedzie gadał z 10 osobami? Ja bym się już we 3 niedogadał :lol2:

no ale to jest powyzej 4 osób czyli z 5 też nie pogadasz ;)

drake Tweak mógł dać ale w formie potępienia praktyk intela i skype.

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwykła żenada Intela.... i tyle ;P a kto tyle osób znajdzie...

Mieszkam w Walii - to jakies 1800 km od Polski. Z krajem mam kontakt przez Skype'a wlasnie. Dosc czesto rozmawiam z 4-5 osobami na raz (plus ja) - np. podczas meczy w PES5 komentujemy sobie zagrywki itp. Moja zona ma jeszcze dziksza sytuacje. Jedna kolezanka w Niemczech, druga w Irlandii Polnocnej, trzecia w USA, kilka w kraju. Myslicie, ze nie spotykaja sie na plotuchy na Skype?

Gdybym mieszkal w kraju, znajomych mial w zasiegu reki - to tez wydawaloby mi sie glupim pomyslem. Ale patrze na to z nieco innej perspektywy.

I zauwazylem jedna rzecz: tylko ja moge robic konferencje powyzej 3 osob. Znajomy z A64 3200+@2400MHz jak hostuje konferencje to wszysccy maja lagi. Czesto nie mozna sie nawet dogadac. Podobnie inny z Celeronem. I inny z Athlolnem XP na Bartonie.

Poza tym, z tego co czytalem, to ten limit tyczy sie HOSTOWANIA - czyli ze to ja jestem gospodarzem, ja zapraszam ludzi do konfrencji, wszystko idzie przez mojego kompa. Inni moga miec sobie AMD czy celerony i to ich nie bedzie dotyczyc.

Zanim zaczniecie sie wysmiewac - pomyslcie. A to, ze Intel zaplacil, to chyba jasne :B i ja sie jakos nie martwie.

PS.

Jest tu ktos z X2, kto moglby przetestowac konferencje na 8 osob (tyle mialem maksymalnie)? Skoro Skype nie testowal, to moze tweakowcy to zrobia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sensej17

zenada... takich wypadkow skype powinien unikac, poniewaz moze to zrazic znaczna czesc uzytkownikow amd do korzystania z tego programu

Edytowane przez sensej17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zenada... takich wypadkow skype powinien unikac, poniewaz moze to zrazic znaczna czesc uzytkownikow amd do korzystania z tego programu

iD powinno unikac optymalizowania swoich gier pod nVidie, bo zrazi to uzytkownikow ATI? Valve powinno unikac optymalizowania swoich gier pod ATI, bo zrazi to uzytkownikow nVidii? Tworcy programow graficznych i CADowskich nie powinni korzystac z hyperthreadingu, bo zrazic to moze uzytkownikow AMD jednojajecznych i uzytkownikow Celeronow?

Jak Ci sie nie podoba - nie korzystaj. Poza tym, tak jak wiekszosc ludzi w tym watki stwierdzila - z tak duzych konferencji korzysta sie w ekstrermalnych przypadkach jedynie. Co innego, gdyby Skype dzialal tylko na intelach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tu nie chodzi o to, że skype to super bajer itp tylko o to na hooja mu taki proc, takie mocne maszyny? :blink:

jak kumpla barton nie daje rady to odinstaluj tą komercyjną padaczkę i zainstaluj sobie TeamSPeak;a, pogadacie sobie nawet w 30 osób

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tu nie chodzi o to, że skype to super bajer itp tylko o to na hooja mu taki proc, takie mocne maszyny? :blink:

jak kumpla barton nie daje rady to odinstaluj tą komercyjną padaczkę i zainstaluj sobie TeamSPeak;a, pogadacie sobie nawet w 30 osób

Z Team Speaka podzwonie sobie na telefony? Mi z roznych wzgledow wygodnie jest uzywac Skype'a. A na co mu taki proc? Pojecia nie mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Team Speaka podzwonie sobie na telefony? Mi z roznych wzgledow wygodnie jest uzywac Skype'a. A na co mu taki proc? Pojecia nie mam :)

no albo rozmowa jest o konferencjach albo o dzwonieniu? bo chyba nie rozmawiasz z kilkoma osobami przez skype na telefon? i jesli chodzi o to ze twoj znajomy nie moze byc hostem to moze raczej jest wina jego netu niz samego procesora?

skype uzywam zadko tylko rozmowy ze znajomymi ktorzy mieszkaja w gdzies tam, do grania uzywam TS bo jednak mniej lacza rezerwuje dla siebie. a co do umowy intela ze skype to zwykla komercyjna zagrywka ktora bedzie zapomniana za pol roku i jesli ktos bedzie mial problem ze skype i 10 osobowymi konferencjami to wina watpie zeby lezala na braku dwurdzeniowego procka intela

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem stanowczo ZA. Gramy klanówki w 3 vs 3 to ts idealnie się do tego sprawdza w cod2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='20 Lut 2006, 12:52' post='1968289']

no albo rozmowa jest o konferencjach albo o dzwonieniu? bo chyba nie rozmawiasz z kilkoma osobami przez skype na telefon? i jesli chodzi o to ze twoj znajomy nie moze byc hostem to moze raczej jest wina jego netu niz samego procesora?

1. Czasami dzwonie na komorke do siostry w USA i jednoczesnie gadam z rodzicami na Skype. Mozemy wtedy za grosze pogadac wszyscy czworo.

2. Wina procka - 100% obciazenie mu sie wladowalo. Mozesz sam sprawdzic :)

3. Sprobuje tego Team Speaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi