Skocz do zawartości
Pageup

Skype Woli Intela

Rekomendowane odpowiedzi

Host musi mieć najlepsze :)

Ale 2Mbity jak na Polske to dosc sporo? (Ten kumpel od AMD takie ma) W kazdym razie powinno wystarczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I zauwazylem jedna rzecz: tylko ja moge robic konferencje powyzej 3 osob. Znajomy z A64 3200+@2400MHz jak hostuje konferencje to wszysccy maja lagi. Czesto nie mozna sie nawet dogadac. Podobnie inny z Celeronem. I inny z Athlolnem XP na Bartonie.

Widac Skype 2.0 to kawal g...a.

Ja na kompie z podpisu na Skype 1.3.costam hostuje konferencje dla 5 osob (w tym ja) i dziala wszystkim bez zajakniecia (Kanada, Holandia, USA, Niemcy, Australia w dowolnych konfiguracjach). A procek mam dosc wiekowy.

Lacze to Neo 2Mbit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widac Skype 2.0 to kawal g...a.

Ja na kompie z podpisu na Skype 1.3.costam hostuje konferencje dla 5 osob (w tym ja) i dziala wszystkim bez zajakniecia (Kanada, Holandia, USA, Niemcy, Australia w dowolnych konfiguracjach). A procek mam dosc wiekowy.

Lacze to Neo 2Mbit.

O tym kawalku g**** nie bede polemizowac ;) ale przyznaje, ze mi tez jakos po przesiadce sie nie spodobal. Jedyny powod przesiadki to mozliwosc wysylania/odbierania obrazu od wiecej niz jednej osoby (choc jakosc tegoz bywa tragiczna).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy odp AMD :)

AMD pozwał Skype'a do sądu, domagając się ujawnienia dokumentów na temat umowy dotyczącej prowadzenia konferencji przez 10 osób jednocześnie. Jak informowaliśmy, taką możliwość mają jedynie osoby, które wykorzystują komputery procesorem Intela.

AMD uważa, że Intel zapłacił Skype'owi za wyłączność na 10-osobowe konferencje. Nie istnieje technologiczny powód, dla którego taka możliwość miałaby być dostępna tylko użytkownikom procesorów Intela - mówi Michael Silverman z AMD. Tym bardziej że umowa z Intelem przewiduje, iż ograniczenie konferencji tylko do procesorów tego producenta będzie czasowe. Jeśli procesory AMD będą za pół roku miały możliwość uruchamiania 10-osobowych konferencji, to nie ma powodu, dla którego nie mogłyby robić tego dzisiaj - twierdzi Silverman.

Reprezentant Intela potwierdził, że procesory nie muszą wykonywać jakichś specjalnych instrukcji, by mogły obsługiwać Skype'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiązany, cała "optymalizacja" pod intela polegała na sprawdzaniu typu procesora ;)

http://maxxuss.com/home/skype.html

Prawdą jest że "hostowanie" konferencji 9+1 wymaga mocnego procesora, ale wystarczy do tych celów ~2,5GHz i 512MB RAM (+ szybkie łącze). Natomiast reszta wymagań to wynik sztucznych ograniczeń wprowadzonych przez autorów programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi