piniusz Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Zainstalowalem Zalmana VF700-CU na Asus 9999 z GF 6800 i w stresie pokazuje mi niezmiennie 56st. W normalnym trybie 49. Podlaczylem zasilanie na nizszy voltaz, coby ciszej chodzil. Pytanie: czy to dobra czy niedobra dla karty temperatura? Dzieki za odp. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Lepiej tak sobie ustawic ze w stresie (tryb 3D) wlacza sie na maxa, a w 2D chodzi bardzo wolno (prog ciszy). Mozna to zrobic kilkoma programami przy wentylu podlaczonym pod karte, dosc wygodny jest Expertool (maly, bez zbednych bajerow, pozwala na oc i zmiane predkosci wentyla wlasnie). Standardowo ta wtyczka 3pin nie pasuje na wiekszosc kart graficznych i trzeba sobie zrobic przejsciowke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Na stronie www.pc-shop.pl znalazlem tanie pentagramy oraz zalmana alcu Napisalem maila do nich czy maja moze rownie tanio Zalmana VF700-Cu Zobaczymy co odpisza :) i co odpisali coś ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ja tam czekam na tego nowego evercool turbo2 :) będzie mozna przynajmniej założyć radiatory poządne na ramy :D no i temp praktycznie niższe od zelmana 700 Cu :D a cena ~86zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) tia i 2000+ rpm 80mm ma być ciche ? ;] do tego troche to miejsca zajmuje.. imo fajne ale do przeróbek. Jak ktoś ma dużo miejsca pod kartą 2x prawdziwe 80mm i bedzie wymiatać kto mi podpowie gdzie dostanę najtaniej Vf700cu i alcu ? w pcszopie nie ma w tej cenie zalmanów, bład. Mój reseler będzie miał nową dostawę alcu ~śr-czw i wtedy się dowiem ile kosztują. Cu są na półce ale po 116zł - taka była ich cena zakupu jakiś czas temu... Edytowane 21 Lutego 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 forest najtaniej Zalmana VF700-AlCu znajdziesz w http://www.pc-shop.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1036 55.00zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 rozmawialem i z luksem i z ibizzem i cena jest niewłaściwa i za tyle go nie ma.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Kupiłem dzisiaj CU i powiem szczerze ze jestem średnio zadowolony. Pogłoski o jego bezgłośności są z górką przesadzone ;] na 5v wybija się spokojnie ponad szum całej reszty kompa i przeszkadza.. Wydajność na 5v ? na 520 na gpu mam w stresie 66-67*c, pod spodem AS5, culer zakładany 2 razy. I teraz 3 pomysły ;) Może mi podpowiecie jak to zrobić. 1. Podłączenie zalmana pod regulację z karty, w idle może się w sumie ledwo toczyć, do grania profil w tray tools i trochę mocniej (ponad 5v, przy grze to nie przeszkadza..) wątpliwości - czy zasialnie wentyla na karcie da radę z zalmanem ? 2. Podłączenie karty na niższe V. Co kupić i gdzie wlutować żeby otrzymać 4 lub mniej v ? wątpliwości - wątpie czy da to radę przy wyższym oc. 3. Budowa lub zakup prostego kontrolera obrotów 5,25 / 3,5 najbardziej odpowiadało by mi rozwiązanie nr. 1 ;) ale czy karta zasili taki wentyl ? może ktoś porówna zasialnie z np. freblade (potworny wentyl tak btw..), jak jest takie samo to można śmiało zmieniać wtyczkę i będzie pięknie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Temperature masz w normie jesli to 16p. U mnie na 60% i taktowaniu 520/560 jest max w ATi Toolu 60/45 :) Tez sie zastanawialem jak to podpiac i wykombinowalem to w nastepujacy sposob. Wiatrak na chipsecie mobo przepialem na stale na 5V poniewaz i tak chodzil spowolniony a Zalmana podpialem wlasnie w jego miejsce do plyty glownej i mam pelna kontrole 0-12V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Jazda testowa zakończona powodzeniem ;) ehh nie zasnął bym gdym nie sprawdził ;) "przelotka" zrobiona z kabla cdaudio ;) wszystko sie reguluje, zalman staje doopiero poniżej ~6%, rusza z 9-10%, na 100% zachowuje sie jak na 12v. jutro zrobię wersję nadającą się do zamknięcia w budzie ;) ta nie jest nawet osłonięta ;) a więc na zakupy: męski wtyk 3pin (jak od wentyli), wersja mniejsza żeńska (jak na grafie), kawałek kabla ;) komplet. samą wtyczkę do karty można zrobić lekko zwężając coś co jest pod ręką i ma podobny rozstaw pinów :) w moim trybie nocnym w 2d z 333mhz na gpu i wentylacją @ 10% jest przy otwartej budzie 52*c, reszta to kwestia konfiguracji tak aby powzej tych 60/70*c troche przyspieszyl sukces dobra rzecz na dobranoc ;) idę spać ;) Edytowane 24 Lutego 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Ja mam went z VF700 podpiety pod kontroler pentagrama (ala FanMate), a ten kontroler do panelu akasy (6-12V). Opor w pentagramie na maksa, panel ustawiony na minimum i czasem zdarza sie ze trzeba lekko ruszzyc galka bo wentyl nie rusza :) Mam na prawde minimalne napiecie (ok 3V - w sigu jest 3.5 bo to 100% ze wentyl ruszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 i jak z glosnoscia, slychac go na tym 3.5V? bo na 5V na pewno nie jest nieslyszalny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Ja przy zasilatorze topowera nie slysze roznicy gdy jest on wlaczony, a kiedy stoi :) Chodzi tak wolno bo wlasnie na 5V tez mi doskwieral, teraz jest na prawde nieslyszalny - buda pochlania ewentualnie powstajace dzwieki (wylozona matami bitumicznymi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam Mam karte GeCube X800pro vivo@xt pe jest wykrecona 535/590 na orginalnym chlodzeniu w windzie temperatorty to okoklo 33-37 stopni, podczas stresu okolo 65(przy okolo 75% predkosci wentylatora, wyzej juz wyje jak suszarka). Powyzej 550/610 wyskakuja juz arty. I tutaj mam pytanie czy jakbym zamontowal na ta karte jakies konkretne chlodzenie wycisna bym duzo wiecej, czy nie ma sensu, bo jesli mialo by to byc 20mhz na rdzeniu i 20mhz na ramach to nie ma sensu. Orginalne chlodzenie zaslania kosci ramu, wiec od jednej strony nie mam mozliwosci zalozenia radiatorow na ramy, z drugiej strony zalozylem co dalo moze 10Mhz na Ramach wiecej niz bez radiatorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) 10 mhz to calkiem sporo - a o 20 niektorzy by wogole grafe wymienili ile bys chcial - 50mhz nagle za 100zl dostac ? nierealne zmien chlodzenie chocby po to, zeby miec ciszej Edytowane 25 Lutego 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...