Palmer Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Witam! Ostatnio zakupiłem 120 mm wentylator Fander do wtłaczania powietrza do obudowy i muszę przyznać, że sprawuje się nadspodziewanie dobrze. Potrzebuję jednak jeszcze jeden wentylator, tym razem na tył obudowy wyciągający z niej ciepłe powietrze, z zaznaczeniem aby był podświetlany. Kompletnie nie mam tutaj jednak rozeznania, niemniej oczekiwałbym od niego: - cichego działania (może być to osiąganięte nawet poprzez obniżenie napięcia) przy zachowaniu dobrej wydajności w wyciąganiu powietrza na zewnątrz obudowy - mozliwosci monitorowania obrotów (złącze 3 pin). - cena do 50 zł (chyba, że rzeczywiście polecicie coś rzeczywiście warte więcej (jak wspomniałem kompletnie się nie orientuję). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmik Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Kup jeszcze jednego fandera 120 i zamontuj w nim 4 diody świecące dowolnego koloru - najlepiej jasne, bedziesz miał spełnione wszystkie warunki, które postawiłeś. Zrobiłem tak u siebie w zasilaczu -fander 120 + 4 niebieskie diody fi 3mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 pozatym przejrzyj ostatnie tematy z calego dzialu Chłodzenie i Modyfikacje,pelno jest identycznych topicow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Polecam lekturę tego.. Jesli ma swiecic i byc ciche to moze CoolerMaster Led Silent - wydajnosc mizerna za to jest na prawde cichutenki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) W porządku. Może rzeczywiście odpuszczę sobie to podświetlenie. IMO lepszy efekt uzyskam za pomocą zimnych katod. Zaproponujcie mi więc proszę wentylator w przezroczystej obudowie spełniający oczywiście powyższe warunki. Polecam lekturę tego.. Link nie działa. Edytowane 11 Lutego 2006 przez Palmer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Revoltec Dark Red . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Ja polecam Revoltec Dark Blue tutaj. Jest cichy (nawet na 12V), całkiem nieźle dmucha i do tego ma ładne podświetlenie. Cena też ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Rzeczywiście ładny ten Revoltec. Skoro są takie takie ciche i wydajne to chyba nie będę się zastanawiać... Przeglądając oferty sklepów zauważyłem jeszcze w tej samej cenie wentylator Cooler Master Neon LED Fan, podobnież jak Revoltec mający łożysko ślizgowe. Co o nim możecie powiedzieć? Zależy mi na tym, aby wentyl dobrze sobie radził przy wyciąganiu powietrza. A czy te 2 x droższe Noisblocker-y SX1 i SX2 rzeczywiście są takie dobre czy są zwyczajnie przereklamowane i wyższa cena nie jest niczym uzasadniona (płaci się za markę)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 CM malo wieje a SX1 sa przereklamowane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Dokladnie,SX1 to strata kasy jak na wentyla, za te pieniadze wole 3xfandera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Dzięki za pomoc. Zatem postanowione - Revoltec Dark Blue :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 a jak zachowują sie takie wentyle gdy np. puścimy je na 5V - chodzi mi o diody LED głownie. Są problemy ze startem, diady są mocna przygaszone ??? Czy wszystko jest dobrze i wentyl wolniej pracuje? Też się zastanawiam nad jakimiś świecącymi 92 lub 120 i narazie Revoltec ten wydaje mi sie za nalepszym wyborem. Szykoda że wszystkie te wentylatory mają łożyska ślizgowe :( Narazie nie znalazlem nic świecącego z łożyskami kulkowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Obroty spadają na 5v, ledy nieco przygasają Nie możesz wyrwać jakiegoś plexowatego wiatraka i go ledami doświetlić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 http://allegro.pl/show_item.php?item=86352389 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 A co polecicie jesli chodzi o wentylatory 92 LED? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Który z wentylatorów Akasa Amber czy Revoltec Dark Blue jest cichszy przy zmniejszonym napięciu (np. 7 V)? Rozumiem, że obydwa mają bardzo podbną wydajność? @CyberM A po co Ci koniecznie wentyl na łozyskach kulkowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...