Pitt Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Ma ktoś taki zestaw jaki można kupić na www.4max.com.pl/index1.htm :?: Mam zamiar wsadzic na procka na grafice blok wodny i dołożyć radiatory na pamięci grafiki. Jednocześnie chcę zamontować takie radiatory które zakłada się na całe DDR'y a w zestawie są jeszcze dodatkowe radiatory na grafike. Pytanie moje jest następujące: czy te radiatory które dają na grafikę są wydajne ? ponieważ z tego co wiem są przyklejane na taśmę samoprzylepną i mam obawy do oddawania ciepła poprzez te taśmy samoprzylepne. Moja grafa to GeForce4 Ti 4200 Winfast i ma teraz seryjnie radiator cały na kości i procka i na tym wszystkim jest wiatraczek. Nie wiem czy jak zdejmę ten cały radiator i zamontuję blok wodny to nie będzie trzeba czegoś zamontować na pamięci na karcie. Zastanawiam sie właśnie nad takim zestawem Thermaltake A1414. Moja karta wygląda właśnie tak: A te radiatory tak: http://phamcomputer.safeshopper.com/35/577.htm?984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Uwaga: nie daj się nabrać. Radiatory na pamięć RAM są z czystej miedzi, ale radiatory na grafę to zwykłe aluminium pomalowane na miedziany kolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 tez myślałem nad tymi radiatorkami ale powiedzialem ze za h..a nie dam 50zeta za to i zrobiłem domowej roboty radiatorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 tez mam taka karte - zalozylem wentyl 10x10 zamiast tego gowienka w srodku i z 2 strony 80x80 i core poszlo na 340 i bylo nawet zimne - ok 36*C - oczywiscie przesmarowalem wszystko lepsza pasta niz fabrycznie - chce natomiast pociac jakis radiatorek z proca i wpakowac go na pamieci a na core tez jakis z proca zapodac - oczywiscie na wszystko te wiatraki co byly - ale moze jak bedzie mi sie chcialo to zrobie wodne na grafe i juz nie bede mial problemu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 A tak wgole to mam te radiarory na DDRy i musialem je troszke podszlifowac aby dotykaly rowno cala powierzchnia do kosci ....Mialy brzegi za ostro wywiniete ( te dystansy ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 też kupiłem a1414 na ramki i odgólnie spox ... tasiemki spełniają swoją role Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 :arrow: tez sie zastanawialem nad tymi radiatorami od thermaltake - niby miedzianymi. chcialem kupic dwa zestwy i walnac je na dwie kostki DDR-ow i na pamiatki od grafy. zalozenie bylo takie, ze na procek graficzny dam blok wodny, a na pamiatki od grafy z przodu i z tylu radiatorki z tego zestawu - ale jezeli sa aluminiowe, to nie weim czy warto. moze lepiej te od coolermastera (CRC-U01)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Powiem wam, ze ten zestaw jest OK. Uzywalem go chwilke do testow, pozyczony od kumpla i bylo miodzio. Radiatory na pamieci k. graf. sa z miedzi nie oszukiwane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 a ja kupilem radiator z wenylem od jakiegos p200 za 1 zeta, pocialem i jak ladnie!!!! i sa niebieskie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Radiatory na pamieci k. graf. sa z miedzi nie oszukiwane. Jak to są z miedzi, mam je i wiem z czego są zrobione. Po pierwsze są za lekkie na miedź(ważą tyle samo co niebieskie radiatory). Po drugie zeskrobałem trochę farby z radiatora, i co ujrzałem... srebrne ALUMIUNIUM. Chyba nie powierz mi, że miedź ma kolor srebrny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 SpiderMAN niestety speedy ma rację :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 SpiderMAN niestety speedy ma rację :? Racja, tez je mam , na RAM heatspreader jest miedziany i to dosc gruby, ale na grafe to ALU , ladnie anodyzowane :) Wiedzialem ze tak jest i nie zaluje zakupu 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 SpiderMAN niestety speedy ma rację :? Racja, tez je mam , na RAM heatspreader jest miedziany i to dosc gruby, ale na grafe to ALU , ladnie anodyzowane :) Wiedzialem ze tak jest i nie zaluje zakupu 8) ale cholera reed-moje jest ladniejsze ;) hie hie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 SpiderMAN niestety speedy ma rację :? Racja, tez je mam , na RAM heatspreader jest miedziany i to dosc gruby, ale na grafe to ALU , ladnie anodyzowane :) Wiedzialem ze tak jest i nie zaluje zakupu 8) ale cholera reed-moje jest ladniejsze ;) hie hie Hehe , myslisz o swoim kolorze ? :P A od czego sa spraye ? :D Jezeli mowisz o heatspreaderze to raczej nie bedzie ladniejszy 8) IMHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Radiatory na pamieci k. graf. sa z miedzi nie oszukiwane. Jak to są z miedzi, mam je i wiem z czego są zrobione. Po pierwsze są za lekkie na miedź(ważą tyle samo co niebieskie radiatory). Po drugie zeskrobałem trochę farby z radiatora, i co ujrzałem... srebrne ALUMIUNIUM. Chyba nie powierz mi, że miedź ma kolor srebrny. To nie wiem jak to w koncu jest, bo kumpel mial i szlifowal spod i byly miedziane :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Radiatory na pamieci k. graf. sa z miedzi nie oszukiwane. Jak to są z miedzi, mam je i wiem z czego są zrobione. Po pierwsze są za lekkie na miedź(ważą tyle samo co niebieskie radiatory). Po drugie zeskrobałem trochę farby z radiatora, i co ujrzałem... srebrne ALUMIUNIUM. Chyba nie powierz mi, że miedź ma kolor srebrny. To nie wiem jak to w koncu jest, bo kumpel mial i szlifowal spod i byly miedziane :D :P Spider , kumpel chyba mial jakies pirackie te radiatorki :D ThermalTake produkuje te : i wyraznie pisze : Thermaltake A1414 Zastosowanie: Radiatory dla pamięci RAM oraz dla karty graficznej Materiał: Radiatory DDR/SDR - czysta miedź Radiatory dodatkowe - aluminium anodize Miedziane robia tylko : Copper RAM Chip Cooler CRC-U01 a takze w wersji ALU : Aluminum RAM Chip Cooler ARC-U01 Jakim wiec cudem mogl je miec miedziane ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Nie ma pojecia, moze bylo duzo lakieru i szlifowal lakier. W sumie to mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Nie ma pojecia, moze bylo duzo lakieru i szlifowal lakier... SpiderMAN 8O jaki lakier na radiatorach :!: co ty za bajki opowiadasz :?: lakier naklada sie na barwione aluminiowe przedmioty uzytku codziennego - zeby szybko nie zetrzec kolotrowej warstwy tlenkow :!: zeby barwic aluminium przeprowadza sie proces chemiczny - ANODOWANIE - a potem kapie w roznych roztworach chemicznych (najczesciej solach nieorganicznych) dzieki temu mozna uzyskac przerozne kolory np zolty, niebieski, pomaranczowy, filoletowy, zielony itd a jezeli te ThermalTake sa lakierowne to co najwyzej nadaja sie na breloczek do kluczy a nie do chlodzenia pamieci :( wtedy 100x lepsze sa juz te radiatory ze sklepow elektronicznych a najlepsze wyciete z radaitorow na procki Pitt ja bym Tobie proponowal odlaczyc ten maly wentylatorek igoodkrecic od radiatora a zamisat tego dac wentylator 80x80x25 na 5-7V zerknij tu podalem linka do swietnego patentu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=261...ghlight=#261126 :oops: niedoczytalem ze chcesz WC - poszukaj na gieldach komputerowych czesto sprzedawane sa stare/uzywane radiatory po 2-5zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ............................... a jezeli te ThermalTake sa lakierowne to co najwyzej nadaja sie na breloczek do kluczy a nie do chlodzenia pamieci :( wtedy 100x lepsze sa juz te radiatory ze sklepow elektronicznych a najlepsze wyciete z radaitorow na procki .................... Nie sa niczym lakierowane, only anodize :!: , ludzie :!: , czytac nie umiecie 8O :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 a ja kupilem radiator z wenylem od jakiegos p200 za 1 zeta, pocialem i jak ladnie!!!! i sa niebieskie :P Mam to samo, ale dalem na chipset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 BTW, co polecacie do przytwierdzenia radiatorkow na pamieci, tak zeby potem nie bylo sladu po sciagnieciu??? Zalezy mi zeby nie stracic ladnej 3 letniej gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 BTW, co polecacie do przytwierdzenia radiatorkow na pamieci, tak zeby potem nie bylo sladu po sciagnieciu??? Zalezy mi zeby nie stracic ladnej 3 letniej gwary Tasme termoprzewodzaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Nie sa niczym lakierowane, only anodize :!: , ludzie :!: , czytac nie umiecie 8O :evil: nie mamy czasu :P na wczytywanie sie w marketingowy belkot kiepskiej firmy co urosla do roli jakiegos lidera w dziedzinie chlodzenia podzespolow elektronicznych :( i na dodatek sprzedaje swoje produkty (dosc przecietne w wiekszosci) po wygorowanej cenie :x z lakierem odnioslem sie tylko do tego co napisal moj przedmowca i tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Gdzie mozna takie cos kupic? Tasme dwustronna szukalem na WGE, warszawskiej gieldzie elektronicznej i nie znalazlem. Macie jakis pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 alpha gel!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 alpha gel!!!! Dostepne (uwaga reklama :lol: ) u Mate i na Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 tylko nie wiem po kiego wala mi alpha gel na pamieci karty graficznej. Przeciez i tak bede musial uzyc kleju!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 a te miedziane Copper RAM Chip Cooler CRC-U01 wspomniane wyżej ma ktoś??opinie??? ja sie nad nimi zastanawiałem ale dziwny wymiar mają szerokość mogła by być 10 mm a nie 8 ,nie? ale ogólnie fajnie wylądają i akurat na wszystkie 4 kości grafy po dwóch stronach ,może bym 513@640osiągnął teraz 513@594 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 no co ty darch! za taka kase kawalek miedzi??? nie lepiej samemu zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 praktycznie mieszkam w akademiku zero narzędzi nawet piłki głupiej nie mam :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...