Estwalk Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Pisze tutaj, bo wydaje mi sie że to wina zasilacza. Mianowicie kiedy sobie gram w najlepsze, wszystko chodzi płynniutko bez problemów, aż tu nagle czasami karta graficzna sobie poprostu wysiądzie! Obraz staje w miejscu. Włącza sie po paru sekundach (5-10) prawdopodobnie dzięki VPU recover, ale to mnie nie satysfakcjonuje. Czy to może być wina zasilacza? Jest jakiś programik który by to kontrolował? Mój zestaw: Obudowa: Logic 350W 512 ramu dyski: stary ata 4 GB, nowy Segate SATA 80GB Athlon 3000 pod 754 Płyta Gigabate Connect 3D Radeon X800 GTO CD-ROM NEC 48x Windows 2000 Profesional (który nie staje, ani sie nie wiesza w 2D) O dziwo pod Windows XP Profesional miałem zwisy. Wykorzystuje również dźwięk i karte sieciową z płyty. Jak ktoś sie spotkał z takim problemem to wszelkie info będzie mi bardzo przydatne. W biosie z tego co pamiętam jeśli chodzi o ustawienia karty to niczego nie zmieniałem. ja to sobie tłumacze tak: Im więcej sie karta nagrzewa tym bardziej kręci wiatraczek, im więcej kręci wiatraczkiem tym więcej pożera prunda, w końcu go zbraka i staje na pare sekund bo ją odcina płyta, czy nie wiem co. Sterownik ją przywraca do działania i wszystko zaczyna sie od nowa. Tylko problem w tym, że np jak ustawie wiatrak na stałe 40% to i tak po pewnym czasie mam zwiecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 no po pierwsze wymień zasilacz choć wg. mnie to nie on. Zrób tak: Włącz wiatrak na 100% i wtedy graj. Jakie chłodzenie na nim masz ? Ten komunikat powiadamia Cię że Vpu Recover zresetował akcelarator graficzny bo nie odpowiadał na polecenia sterownika. Występuje on najczęściej jeśli są problemy z rdzeniem karty czyli w tym przypadku prawdopodobnie z chłodzeniem. Otwórz bude daj wentyl na 100% i graj wtedy coś więcej powiemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estwalk Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Wiatrak na 100% używałem, błędy i tak sie pojawiają. Nawet zmniejszałem częstotliwość rdzenia i pamięci, nic to nie daje. Żeby wymienić zasilacz trzeba go mieć. A ja za nim wydam ponad 100 zeta chce wiedzieć że to napewno to. Edytowane 11 Lutego 2006 przez Estwalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 to nie wydawaj 100 zł tylko 50 zł na fortrona takiego jak ja mam. Uciągnie na 100% bo leciał na o wiele mocniejszych konfigach od mojego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estwalk Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Super, tylko jakbyś podał jeszcze link do sklepu i napisał jaki Ty masz to by było już wogóle wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 wszystko jest w sigu. No i oczywiście wujek google też pomoże. http://allegro.pl/show_item.php?item=85389470 ten jest lepszy bo 400 W. Na tej zasiłce powinno polecieć wszystko, chyba że to nie jej wina. Choć lepiej kup bo ten twój logic może wyparować i pociągnąć resztę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estwalk Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 yeach, wiedziałem że moj super connekcik za 7 baniek musi działac bez problemów. Wina leżała tylko i wyłącznie po stronie zasiłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Moja siostra ma podobny problem. W FarCry'u gra sie zawiesza, jak wyjde do windowsa to jest wlasnie taki komunikat: Vpu Recover zresetował akcelarator graficzny bo nie odpowiadał na polecenia sterownika. No moze podobny, nie wiem czy pisze tam o VPU Recorver, ale napewno o zresetowaniu akceleratora bo nie odpowiadal itd. Karta to radek X550, venice 3000+, 2x 512MB, nic nie podkrecane. Zasilka niestety tracer 400W (nie wyzywac), bo nie dopilnowalem jak kupowala kompa, a teraz nie ma kasy na wymiane. Chlodzenie na karcie standardowe. Dodam, ze to sie zaczelo pojawiac jak zwiekszylem detale w FarCry'u na cos w okolicach srednich (troche mniej). Jest to o tyle dziwne, ze potem sie wkurzylem, dalem wszystko na maxa (caly czas 1024x768) i gra dzialala nadal plynnie (komunikat sie czasami pojawial). Czyli karta ma moc by te gre uciagnac, a na srednich detalach ma jej jeszcze zapas wiec chyba nie powinna sie grzac. A wymiana chlodzenia za 100zl do kart za 400 to pomylenie pojec... Czy mozna ja reklamowac? EDIT: Gdyby to byla wina zasilacza to oznaczaloby ze nie trzyma napiec. Bo 400W powinno bez problemu starczyc (tak, wiem ze to shit jest). A skoro nie trzyma to oznacza ze mozna go reklamowac i wymienic na jakis markowy? :) Edytowane 15 Lutego 2006 przez verul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 400 Wat to on ma tylko napisane :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Witam. verul weź miernik i sprawdz napięcia lub sprawdz na innym zasilaczu (markowym) jak zachowuje się komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...