Coil Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Od jakiegoś czasu mój sprzęcior (XP1700+, 8KHAL, 256 DDR, GF2 MX200 - na razie) dostał czkawki, :evil: tzn co jakieś 10-15 sek. zwalnia, wręcz dławi się powodując we mnie temp. wrzenia. Dzieje się to nie tylko w grach 3D ale i w trtakcie instalacji, kopiowania, usuwania itp. czyli raczej nie grafika. Czy możliwe jest, żeby pamięć zaczynała żyć swoim życiem? Dzięki za ewentualne podpowiedzi Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Wydaje mi sie ze to ta MoBo. A moze i ten procesorek :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 System spróbuj przeinstalować lub posadzić obok dla testu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Od jakiegoś czasu mój sprzęcior (XP1700+, 8KHAL, 256 DDR, GF2 MX200 - na razie) dostał czkawki, :evil: tzn co jakieś 10-15 sek. zwalnia, wręcz dławi się powodując we mnie temp. wrzenia. Dzieje się to nie tylko w grach 3D ale i w trtakcie instalacji, kopiowania, usuwania itp. czyli raczej nie grafika. Czy możliwe jest, żeby pamięć zaczynała żyć swoim życiem? Dzięki za ewentualne podpowiedzi Coil :?: A jaką windę masz. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Tak, to moze byc soft. Przeinstaluj winde, i wszystkie sterowniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Może dysk coś nawala? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Może dysk coś nawala?nie moze tylko napewno to wina dysku twardego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Może jakiś program rezydentny(skaner antywirusowy, indeksacja w xp itp.) powoduje takie efekty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Może dysk coś nawala?nie moze tylko napewno to wina dysku twardegoWatpie. Moj brat ma nowy dysio i ma tak samo jak na starym. Musi zrestartowac kompa po parugodzinnym smarowaniu po necie i graniu bo na otwarcie okienka czeka 3 sek. To wina windy. Zainstaluj se winXP i po problemie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Ja nie mam tego wiec niestety nie podpowiem ci :( :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 sprobuj jeszcze standartowo wlaczyc tryb DMA dla hdd w windzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 ja tam nie wiem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Wydaje mi sie ze to ta MoBo. A moze i ten procesorek :P Ty jak cos <span style="color:red;">[ciach!]</span>lniesz to tylko usiasc i plakac :P , albo napiszesz cos co juz bylo napisane. Myslisz, ze zaimponujesz komus liczba wyslanych postow?? Watpie!! Jak tak bardzo lubisz cyferki to porozmawiaj z liskiem to ci ich zrobi więcej już nawet głupot nie bedziesz musial pisac :P. Prze takich jak ty to forum traci swoj poziom bo jak to ktos mowil nie wazna jest ilosc tylko JAKOSC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Ja bym pożyczył od kogoś czystego twardego, zainstalował system, no i sprawdził czy problem zniknął. Jak nie, to coś jeszcze wymyślę. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Hmm wiec tak 1) moze cos sie grzac i dlatego sie dlawi 2) dysk cos robi, obczaj LED czy miga i daj post jak jest -tutaj moze byc wiele przyczyn 3) wrzuc sobie winde xp 4) te dma wlacz, ale zreguly to juz dawno jest zrobione 5) wrzuc jakiegos zabijake inwigilatorow 6) daj kopa kompowi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Wydaje mi sie ze to ta MoBo. A moze i ten procesorek :P Ty jak cos <span style="color:red;">[ciach!]</span>lniesz to tylko usiasc i plakac :P , albo napiszesz cos co juz bylo napisane. Myslisz, ze zaimponujesz komus liczba wyslanych postow?? Watpie!! Jak tak bardzo lubisz cyferki to porozmawiaj z liskiem to ci ich zrobi więcej już nawet głupot nie bedziesz musial pisac :P. Prze takich jak ty to forum traci swoj poziom bo jak to ktos mowil nie wazna jest ilosc tylko JAKOSC.Mozesz mi.... wiesz co :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Mi też się wydaje ,ze to wina dysku. Zmień szelke ,tak na wszelki wypadek i zobacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 ile masz ramu ??? moze byc tak ze jakis program (wirusik:)) napycha ci ram na maxa i sie winda dlawi i dopiero po odblokowaniu ramcu idzie dalej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Masz winmodem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 w98 roxx , jezeli to nie dysk, to soft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Mozesz mi.... wiesz co :PHaha widac ze jestes ulomny :P. I sie lepiej nie wypowiadaj jak nie wiesz o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Chyba nie ma topica na tym forum, na którym by nie było wrzuta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Wiecie co ja mialem dokladnie to samo, przyczyna byla tylko jedna - winda. Mialem to na win2k i na XP też. Poprostu po kilkunastu dniach ciaglego instalowania softu, zaczeła sie czkawka i juz. Potem to nawet na reakcje systemu czakalem czasem po 5sek, tak wiec ja radze przeinstalowac system. Jesli masz win xp i używasz NTFS to radze na dysku (o ile jest wiekszy niz powiedzmy 30GB) zrobic 2 partycje . Pierwsza 2,5Gb a reszta na drugiej. Wtedy wystarczy ze przy instalacji windy sformatujesz pierwsza partycje i po sprawie. Hmm cos mi sie wydaje ze wyszedlem poza topic.. Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Wiecie co ja mialem dokladnie to samo, przyczyna byla tylko jedna - winda. Mialem to na win2k i na XP też. Poprostu po kilkunastu dniach ciaglego instalowania softu, zaczeła sie czkawka i juz. Potem to nawet na reakcje systemu czakalem czasem po 5sek, tak wiec ja radze przeinstalowac system. Jesli masz win xp i używasz NTFS to radze na dysku (o ile jest wiekszy niz powiedzmy 30GB) zrobic 2 partycje . Pierwsza 2,5Gb a reszta na drugiej. Wtedy wystarczy ze przy instalacji windy sformatujesz pierwsza partycje i po sprawie. Hmm cos mi sie wydaje ze wyszedlem poza topic.. Pozdro... Nie sadze, zeby to bylo rozwiazanie. Tzn koles ma reinstalowac system za kazdym razem jak mu sie zacznie dlawic system? Na moj gust to kicha. Winda 2k powinna chodzic bez mydla ile bys smiecia nie instalowal - u mnie tak to dzialalo na poprzednim systemie (10mcy bez reinstalacji) i na obecnym - 3mce. Lepiej poszukaj przyczyny - mysle, ze ktorys z poprzednich postow powinien Ci pomoc. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Mozesz mi.... wiesz co :PHaha widac ze jestes ulomny :P. I sie lepiej nie wypowiadaj jak nie wiesz o co chodzi.Okej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Wiecie co ja mialem dokladnie to samo, przyczyna byla tylko jedna - winda. Mialem to na win2k i na XP też. Poprostu po kilkunastu dniach ciaglego instalowania softu, zaczeła sie czkawka i juz. Potem to nawet na reakcje systemu czakalem czasem po 5sek, tak wiec ja radze przeinstalowac system. Jesli masz win xp i używasz NTFS to radze na dysku (o ile jest wiekszy niz powiedzmy 30GB) zrobic 2 partycje . Pierwsza 2,5Gb a reszta na drugiej. Wtedy wystarczy ze przy instalacji windy sformatujesz pierwsza partycje i po sprawie. Hmm cos mi sie wydaje ze wyszedlem poza topic.. Pozdro... Nie sadze, zeby to bylo rozwiazanie. Tzn koles ma reinstalowac system za kazdym razem jak mu sie zacznie dlawic system? Na moj gust to kicha. Winda 2k powinna chodzic bez mydla ile bys smiecia nie instalowal - u mnie tak to dzialalo na poprzednim systemie (10mcy bez reinstalacji) i na obecnym - 3mce. Lepiej poszukaj przyczyny - mysle, ze ktorys z poprzednich postow powinien Ci pomoc. :) U mnie przyczyna był zainstalowany soft, który zajmował ponad 40Mb memorki, z tego co pamietam to byl jakis skaner antywirusowy, i po jego odinstalowaniu nadal zostalo jakies goqno ktorego nie moglem odinstalowac. I to wlasnie to pozeralo mi tyle pamieci i dodatkowo zabieralo czas procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Raczej nie Winda: wcześniej był Me, inna grafa, pamiątki... wymieniłem system na XP i ...[gluteus maximus], to samo. Wymieniłem RAM, grafę i :cry: W końcu zmieniłem MoBo na Epoxa 8KHA+ ale nie miałem czasu potestować. Wstępnie stwierdzam: -jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>o siedzi mi w monitorze ('17 MAG 786PF) bo co jakiś czas coś dziwnego przelatuje mi przez ekran :evil: (na poprzedniej grafie to samo, po wymianie dysku też) -czkawka chyba ustąpiła - czyli jednak płyta :?: (8KHAL) dziś będę miał chwilę to sprawdzę -chciałbym już zakręcić obudowę bo już mnie szlag trafia Coil ============================================================ Athlon 1700+*Epox 8KHA+*Gigabyte R8500*256 DDR Elixir*BIV40GB*SB Live*'17 MAG 786 PF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Co Ci się dzieje z tym monitorkiem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Ja bym sprawdził ustawienia odświeżania, a mianowicie próbować poprawić sytuację najpierw przez jego zmniejszanie, a potem (np. w PowerStripie) - jej zwiększanie. Powinno pomóc. P.S. Słyszałem o czymś takim, że jest powszechne w płaskich kineskopach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Z tym monitorem to naprawdę dziwna sprawa. Już przy ładowaniu systemu potrafią się pojawić jasne paski przelatujące przez ekran, ale to nic, czasem wpada mi w wizję jakby część innego obrazu (na poprzedniej grafice było to samo!) co doprowadza mnie do szału. Trzeba było zostać przy starym durniu 600 i Rivie, tam wszystko grało jak należy (do czasu kiedy wszysto łącznie z zasilaczem puściłem z dymem :lol: ). A może mam za duże wymagania, ale po skoku o całą epokę sprzętową chciałbym, żeby mi wreszcie wszystko ...rwa :!: :!: :!: płynnie chodziło. Nawet nie mam z kim tego posprawdzać bo najbliższy kumpel znający się na rzeczy mieszka jakieś 300 km dalej we Wrocku. Cóż, czekam na dalszy rozwój wypadków i premię, bo na nowym MoBo jak na razie jest dużo lepiej więc :P Coil ================================================================== Athlon 1700+*Epox 8KHA+*Gigabyte R8500*256 DDR Elixir*BIV40GB*SB Live*'17 MAG 786 PF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...