stratuss Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Na komputroniku i znaku nie mozna sobie skonfigurowac kompa z sempronem na 939 z inna plyta glowna niz jest w zestawie ? Czy chociaz te zestawy sie nadaja ? Bo akurat nie mam za duzo kasy i interesowalby mnie ten zestaw z plytka ze zintegrowana grafa i muzyka. AMD Sempron 3000+ (Socket 939, 64-bit) + Gigabyte GA-K8N51GMF-9 nVidia GeForce 6100 lub bez grafy AMD Sempron 3000+ (Socket 939, 64-bit) + Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x. I jaka plytka ew. by sie nadawala do OC ? Oplaca sie ? Nie potrzebuje kompa do grania, od czasu do czasu moge smignac jakas giere ale na grafie mi nie zalezy. Ma byc dobry domowy komp do 1800 z mozliwoscia rozbudowy w przyszlosci (PCI, dual channel, OC). Na komputroniku obydwie maja bdb oceny uzytkownikow. Bo planowalem sobie zlozyc semprona na 754 ale to juz chyba sochet bez przyszlosci zwlaszcza ze nie ma duala i miec nie bedzie. I takie pytanie OT. Czemu jak ja wrzucam do konfiguratora to nie pokazuje ze zestaw zawiera plyte glowna, grafike i muze ? =] Edytowane 11 Lutego 2006 przez stratuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogaj Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 http:\\www.apollo.pl tam masz sempronka 3000+ s.939 bez konieczności kupna zestawu (wersja OEM)za 385 zł do tego moze Asrock K8 Dual SataII Agp pci-e (ok 225zl) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stratuss Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Hm, to bardziej oplaca sie w tym przedziale cenowym wziac ktorys z tych zestawow cyz lepiej OEM i asrock dual sata ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Bierz Asrocka+semprona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stratuss Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 A dostane gdzies OEMowego semprona oprocz apollo.pl ? ;o Bo jesli tak trudno go dostac a wyczytalem to na benchmarku to szkoda zachodu. Wezme z Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x bo dobre opinie zbiera i tyle =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luther Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 A dostane gdzies OEMowego semprona oprocz apollo.pl ? ;o Bo jesli tak trudno go dostac a wyczytalem to na benchmarku to szkoda zachodu. Wezme z Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x bo dobre opinie zbiera i tyle =] np w www.esc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stratuss Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Ok a mozna go dobrze krecic na tym asrocku ? I czemu lepiej wziac Asrocka zamiast ktorejs z tamtych w zestawie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 tak plyta jest dosyc dobra to o/c a na procka kup jakies dobre chlodzenie :D freezone 64 pro :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stratuss Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) tak plyta jest dosyc dobra to o/c a na procka kup jakies dobre chlodzenie :D freezone 64 pro :):) Ale lepsza.. duzo lepsza od GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x bo GA-K8N51GMF-9 nVidia GeForce 6100 raczej odpada bo nie mozna podniesc napiecia. Edytowane 11 Lutego 2006 przez stratuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Ale lepsza.. duzo lepsza od GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x bo GA-K8N51GMF-9 nVidia GeForce 6100 raczej odpada bo nie mozna podniesc napiecia. A bo ja wiem :) sam mam k8nf-9 i patrz na mojego venice, lata sobie z prędkością 2700 MHz i styka :D oczywiście O/C pamięci pozostawia nieco do życzenia bo max to +0,2V ale mi to nie robi bo moje twinmosy to zero możliwości niestety a jeszcze niedawno Dawn of War mi zamieszał w kompie to już całkiemnie wiem co jest źle. Edytowane 12 Lutego 2006 przez Shiningami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Jak planujesz w przyszłości O/C to bierz Asrocka. Wbrew pozorom płyta ma duże możliwości w zakresie podkręcania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...