fayez Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 sprawdziłem wszystki wiatraki działają ale itak nie mogę rozszyfrować co za procesor ktory ma tak wysoką temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fayez Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 sprawdź everestem dotknij radiatora i opowiedz czy byl cieply?? wymien paste sprawdx czy rdzen nie ukruszony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fayez Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 właśni nie jest ciepłe sprawdziłem procesor karta graficzna i płyta głowna nadmieniam, że mam via buskx400+pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Ja mam w tym miejscu co ty masz to drugie Temp1, to mam Temp3 i też mam czasami wysoką (ale nie aż tak, trochę powyżej 50). Tylko, że raz mi się zdarzyło zobaczyć tam -40 stopni i od tej pory jakoś dziwnie nie wierzę w tą temperaturę czegokolwiek ona by się tyczyła i uznałem, że po prostu SpeedFan bierze ją z kosmosu bo nie mam żadnego trzeciego czujnika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fayez Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 ma w komp trzy wiatraki procesor karta graficzna i jeden na płycie głónym na chipie jakiś?ale tam gdzie mam taką temp nie do czego się odnosi Winbond W8369785 Ts-s,właściwie moj problem polega na tym, że jak włączam na film w programie obojętne jaki czy media play,real player po 5 minutach komp mi isę wiesza po ponownym włączeniu mam komunikat, że powod jest karta graficzna nivida tnt 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 na screenie nie widac jaki chip jesli to W83L785TS-S to procek zdejm w calosci wentyla i zobacz jak to wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fayez Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 tak to jest ten W83L785TS-S i to jest procesor kupiłem pasta silikonowa za 3 zł i posmarowałem obniżeła się temp do 65 ale nadal jest wysokw myślę, że trzeba kupić tą droższą z opiełkami srebra za 20 zł.może ktoś zna inny program niż speed fan do mierzenie temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Polecam Motherboard Monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xes25 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Witam. Mieżyłem temperature tym programem Speed Fan i wyskoczyło mi że mam (chyba na dysku) 51C i z boku mam pokazany płomien :0 czy to cos powaznego. Mieżyłem i dotyklałem termometrem elektronicznym ( takim do Ciała ) i fatycznie temperatura jest napewno powyżej 42.2C bo zbrakło mi skali :)) czy ktos może mi to wyjasnic lub co mam zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 no u mnie dysk też maił 50* jak władowałem wentyl w przedni panel to zpadło do 35-40* mimo iż obudowa dysku jest zimna :) moze elektronika jest gorąCA ::P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 ma w komp trzy wiatraki procesor karta graficzna i jeden na płycie głónym na chipie jakiś?ale tam gdzie mam taką temp nie do czego się odnosi Winbond W8369785 Ts-s,właściwie moj problem polega na tym, że jak włączam na film w programie obojętne jaki czy media play,real player po 5 minutach komp mi isę wiesza po ponownym włączeniu mam komunikat, że powod jest karta graficzna nivida tnt 64.twój komp ma nawet 4 wiatraki bo pominąłeś to co masz w zasiłce co nie zmienia faktu że przewiewu w budzie nie ma, problem wziął się stąd że jakiś debil serwisant pewnie nie nałożył pasty na proca skoro po silikonie za 3 zł spadła do 65 normalnie, żeby sparawdzić czy ten odczyt to 80*C ma sens poradziłbym ci zapuszczenie prime 95 i obserwowanie temperatury w speedfan albo everest ale w tej sytuacji mogłoby się to skończyć tragicznie rozwiązanie: doraźnie otwórz bude i wyjmij ją z szafki jeżleli w niej stoi, w następnej kolejności kup dobrą paste termoprzewodzącą arctic ceramique OCZ czy co tam teraz jest najlepsze (ok20 zł), kup dwa wentylki i zrób wywiew z tyłu budy pod zasilaczem nawiew z przodu z dołu ( koszt ok 30 zł mogą być tanie byle wiały)temperatura powinna spaść czy do zadowalającego poziomu zobaczymy :] jeżeli nie inny lepszy cooler na proca oczywiście wszystko to ma zastosowanie jeżeli 80*C to rzeczywiście jest temperatura proca nie przekłamanie programu co też się zdarza, ale jakbyś zapuścił obciążający procesor program ( czego nie zrobisz żeby nie spalić procesora ) to temperatura odpowiedzialna za procesor powinna wzrosnąć znacząco o ok 10-12*C jeżeli nic sie nie zmienia możesz ją odznaczyć bo ta temperatura to błędny odczyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...