Skocz do zawartości
Gość 05_03_1992

2x512 Mb - Testy Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Widze ze ranking cos slabo sie rozkreca :lol: Moge dodac cos od siebie moze sie przyda :lol:

Mam te oto geil'e >>

Dołączona grafika

Lecz jest problem a mianowicie nie wiem na jakich sa kostkach :oops: nie chce mi sie ich skalpowac :mur:

Na codzien biegaja tak >>

Dołączona grafika

Sa stabilne ,a najlepszy test stabilnosci to nie spi32mega tylko 2h w nfsmw w maks detalach :lol2: . Moze by poszly troche wiecej ,ale jedno wiem na pewno 240MHz nie da sie osiagnac no chyba ze przy wyzszym napieciu i innych timing'ach ale moja mobo tylko tyle potrafi i strasznie grymasi przy lagodniejszych timing'ach :lol: pozdro

EDIT

Zeby bylo zgodnie z regulaminem ,dopisuje drugiego posta ,sorry za balagan :oops:

Pobawilem sie troche :lol: Nie wiem czy liczy sie czestotliwosc czy timing'i ale poluzowalem troche te drugie i oto ile to dalo :lol:

Dołączona grafika

2,5-4-4-7 1T przy 253MHz :D

Mysle ze calkiem niezle jak na taki shit :lol: pozdro

BTW. Popraw babola w rankingu nazwa kostek to Infineon :lol:

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiszę się żeby dszywala nie czuł się samotny :)

Pamięci mam od wczoraj więc są to wstępne wyniki:

OCZ EL DDR PC3200 DC Gold VX

Kości BH-5 UTT

251MHz @ 3.3V

Foto kostek "na żywo" naprawdę robią wrażenie :)

SuperPi32M

A64 Tweaker

Sandra

Edytowane przez WormBoy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiszę się żeby dszywala nie czuł się samotny :)

Pamięci mam od wczoraj więc są to wstępne wyniki:

OCZ EL DDR PC3200 DC Gold VX

Kości BH-5 UTT

251MHz @ 3.3V

Foto kostek "na żywo" naprawdę robią wrażenie :)

SuperPi32M

A64 Tweaker

Sandra

kostki ładne ale i tak jesteś na 2 miejscu :P

VXy lubią robić 270 na 3,7v ale przy tym lubią też padać

kumplowi padło tak 2 komplety 2x512 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

JA tez chce dolaczyc do rankingu :D

wiec tak:

kosci to PDP PATRIOT SIGNATURE KH 2x512MB

Kupione na WGK od Pana Macieja ;).

Ich default to 400mhz przy 2.5-3-3-6

Moje osiagnely 250mhz przy 2.5-3-3-7 na 3.2V (zaluje ze nie poscilem na nizszych timingach :( ).

OTO screen

Dołączona grafika

A tak wygladaja przykladowe pamieci:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje pamiatki za 145zl 512MB wiecej robia niz PDP, OCZ za astronimiczna cene ?? i to przy 2,8V

parodia coom

Nie wiem co Twój post wnosi do tego rankingu, ale śmiem twierdzić, że nic... :mur: A skoro masz tak dobre te pamięci to pokaż screeny (chyba ich nie zobaczymy :lol: ).

Test: 2x512MB GeiL UltraX PC3200 2-5-2-2 (BH/CH-5 UTT :unsure: )

Def. 2-2-2-5 1T 200MHz

Dołączona grafika

2-2-2-5 1T 240MHz

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jeszcze z nimi powalcze ale na razie brak czasu... :mur: I oczywiście uaktualnie o SPi32M... ;)

Edytowane przez Disruptor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

dzieki za test ale niestety nie moge Cie "zamontowac" :lol: w rankingu because nie masz spim32 a to jest niestety ;) obowiązkowe (czyt. regulamin

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1948872 ) czekam na spim32 bo chetnie umiescilbym Cie z Twoim wynikiem do rankingu, a musze być konsekwentny;( :)

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popraw pare rzeczy w rankingu:

nie ma czegos takiego jak bh-6 utt (sa albo bh-5 utt albo ch-5 utt) OCZ VX'y sa na ch-5 utt

no i nie ma czegos takiego infenion :D jest infineon jakby co

a co do rankingu to nie popisujesz sie zbytnio:

- te niepotrzebne posty w stylu "zaraz aktualizuje ranking"

- styl jezykowy regulaminu jest niepoprawny - chociaz jestem na mat-inf to jednak bledy stylistyczne sa razace

- tryb w regulaminie czegos takiego nie powinien byc rozkazujacy - ladniej by brzmialo np. tak -> "Aby znalezc sie w rankingu oprocz odpowiedniego wyniku na screenie winny się znależć: dwa okna z CPU-Z (cpu i mem), okno z ukończonym super pi 32M, okienko memory bandwith z Sandry lub z Everesta, okno z A64 tweakera oraz okno z programem, ktory pokaze nam obecne ustawione napiecie dla ramków" - Nie jest to idealne bo slowo "okno" sie za czesto pojawia ale jakby zmienic na jakies inne okreslenie to otrzymamy wg mnie duzo lepszy i bardziej zrozumialy tekst niz "wyniki zmagań z pamięciami (oc), linki do screen'ów potwierdzające wyniki (używać programów diagnostycznych i benchmarków [sPi32M; A64tweaker; CPU-Z; Everest; Pcmark05, 04; Sandra i inne !!! obowiązkowo :: SPi32M, CPU-Z/cpu|mem, sandra/everest !!!!] napięcie itd."

aha no i zeby efektywnie prowadzic ranking pamieci to jednak trzeba miec pewna wiedze o tym czego ranking sie prowadzi, wiec radze ci sie troche podszkolic bo twoja wiedza nie rzuca na kolana

no i nad ortografia tez popracuj - "zwój" buehehehehe co ty chlopie masz dysortografie ?

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, maly update, poluzowalem timingi i oto co mamy ;)

260mhz 2.5-4-4-10 3.2V

http://img142.imageshack.us/img142/5656/pa...ranking20ae.jpg

aha. zmien w opisie, bo nie mam informacji aby moje kosci byly na infineonach. ;]

Edytowane przez pr1nce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test: 2x512MB G.Skill F1 PC3200BWU2-GH (Winbond UTT BH-5)

Platforma testowa;

AMD Opteron 150,WC X2P,DFI LP UT nF4 Ultra-D (s939),

2x512MB G.Skill F1 PC3200BWU2-GH,

Sapphire Radeon X700PRO 128MB,Samsung 80GB SATA2 NCQ,Tagan 480-U15

Dołączona grafika

fotka z Newegg ale moje wyglądają tak samo. :wink:

Czas poświęcić trochę wiecej czasu dla moich Winbondów,jest powód ku temu; powstał wątek 2x512MB testy.Ostatno robiły 268MHz pi16,ale bardzo sie nie starałem.Po dzisiejszej kilkukodzinnej zabawie nadrobiłem 4MHz i doszedłem do finałowego ustawienia:

11x272MHz=2,99GHz/272MHz 2,0-2-2-5 1T 3,63V

Dołączona grafika

Podsumowanie:

Dla nikogo nie jest tajemnicą,że Winbondy to niezłe wyścigówki i tutaj jest nie inaczej.Potrzebują wysokiega napięcia Vdimm(3,5-3,7V) do pokazania swoich możliwości,które raczej są nie do przeskoczena przez inne kości.Wydaje się że moje G.Skill'e bardzo przyzwoicie się kręcą ;jestem z nich zadowolony. :lol:

Ten wynik jest 11-ty na XS

Pozdrawiam,Ricci. :lol:

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update :P :lol: 2

wormboy bierz się do roboty twoje OCZe potrafią więcej :):)

SPI23M 253mhz 2-2-2-5-1t 3,28v dual

2x512 BH-5 UTT

aaaaa nie patrzcie na czas :P padł mi dysk i jade na 6GB z połową badów jakiś 10 letni :P

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zapodam moje hynie :D

na naklejce końcówka D8J, na kościach końcówka DT

255mhz @ 2,5-3-3-6 na 2,8v

screen:

Dołączona grafika

pamięci potrafią więcej jednak mój proc już nie dlatego spi 16mb nie przejdzie a na asynchro nb nie wyrabia

zdjęcie zapodam jak będę zaglądał do kompa :)

edit:

obiecane foto:

Dołączona grafika

Edytowane przez misiom1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

wielkie sorki ale dzis nie bede mogl uaktualnic rankingu because cos mam z winda i explorerem internwtem i w ogole pisac mi nie chce w aktualizacji albo ciagle cos mi zjezdza ale jutro postaram sie wszyskie zaleglosci nadrobic

zmienie winde i zainstaluje niezawodna mozille

pzodr i wielkie sorki ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zależy -

jeśli ktoś je gruntownie przetestował i gwarantuje 260 to na 99% będzie trudno wycisnąć z nich więcej - może z 2-3mhz (jeszcze zależy na jakim napięciu jest to 260)

jeśli ktoś zrobił na nich 260 i zmienia na coś innego a to 260 jest w okolicach 3,4-3,5V to może trochę więcej polecą...

jeśli to nowe to może być duży rozstrzał...

sorry wstałem dopiero :lol: ale kumasz o co chodzi :D

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne że nie chodziło mi o Twoje pamięci, już poprawiłem. Wiec jak nie opłaca się hmm

Ceny nowych zestawów 2x512Mb G.Skill PC3200 GH w USA ~140$ w EU już gorzej ~180euro(tu kupuwałem niestety na cenę lecz stety( :lol: ) na zestaw jaki dostałem),więć jeżeli to jest nowy zestaw "sprowadzony"cena jest jak najbardziej pro.Memki wydają się dosyć powtarzalne z trzech zestawów ostatnio tu(tweak.pl) prezentowanych każdy spacerkiem robił 265MHz.A co do porównań że za tą kasę miożna mieć 2x1GB Samsung UCCC no cóż jedni lubią brunetki drudzy blondynki...( :lol2: ) Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KILK screnn na 250 2-2-2-5 na 3,4V

260 robią na 3,7V, memki są oczywiście używane, kupowane tu w PL. Hehe i wole brunetki :wink:

Pytanie jak dobry jest tester, jeżeli dobry to max 260MHz nie wydaje się być atrakcyjne dla tego modelu,ale wybór należy do Ciebie. :wink: Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi