usr Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Witam! Mam na stronce prosty licznik odwiedzin bazujący na czytaniu i ew. ustawianiu cookies. Jednak opcja ta jest baaaaardzo nieodpowiednia dla ie, który to nie ustawiaa cookies, a liczba gości rośnie lawinowo co odświeżenie strony (w ie). Stronka (jak i skrypcik) napisana jest w phpie. Proszę o konstruktywne podpowiedzi (ew. jak obejść zabezpieczenia ie z poziomu skryptu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doombringer Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Witam! Mam na stronce prosty licznik odwiedzin bazujący na czytaniu i ew. ustawianiu cookies. Jednak opcja ta jest baaaaardzo nieodpowiednia dla ie, który to nie ustawiaa cookies, a liczba gości rośnie lawinowo co odświeżenie strony (w ie). Stronka (jak i skrypcik) napisana jest w phpie. Proszę o konstruktywne podpowiedzi (ew. jak obejść zabezpieczenia ie z poziomu skryptu). Wszystko zależy czy masz baze danych do dyspozycji czy nie. Jeśli tak, to poprostu aktualne ip sprawdzasz z zawarością bazy. Jeśli takiego ip nie ma to dodajesz do bazy i zwiększasz licznik odwiedzin. Jeśli nie masz bazy danych to trzymasz wszystko w pliku. ładujesz plik w tablicę a potem sprawdzasz czy ip w tej tablicy występuje. jeśli nie to dobisujesz na końcu i zwiększasz licznik odwiedzin. oczywiście podaje tak, że osoba o danym ip zostanie tylko raz zliczona. jeśli chcesz aby była zliczana ale po np. 24h to musisz odpowiednio dodać czas wejscia z danego ip do pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usr Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 hehe, dzięki Doombringer. ja się tu głowiłem, a to przecież takie proste :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Wszystko zależy czy masz baze danych do dyspozycji czy nie. Jeśli tak, to poprostu aktualne ip sprawdzasz z zawarością bazy. Jeśli takiego ip nie ma to dodajesz do bazy i zwiększasz licznik odwiedzin. Jeśli nie masz bazy danych to trzymasz wszystko w pliku. ładujesz plik w tablicę a potem sprawdzasz czy ip w tej tablicy występuje. jeśli nie to dobisujesz na końcu i zwiększasz licznik odwiedzin. oczywiście podaje tak, że osoba o danym ip zostanie tylko raz zliczona. jeśli chcesz aby była zliczana ale po np. 24h to musisz odpowiednio dodać czas wejscia z danego ip do pliku. taki licznik bedzie zanizał ilość odwiedzin, załóżmy że jakieś wielkie osiedle ludzi stoi za jednym natem, wtedy nawet jeżeli wszyscy po kolei wejdą na daną strone licznik policzy tylko jedną z tych osób.... bo reta bedzie widoczna pod IP poprezdnika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...