Skocz do zawartości
Metalov

Montowanie Diody

Rekomendowane odpowiedzi

Myslisz że jak jesteś nowy do będziesz miał jakąś taryfę ulgową? Powiem ci że się mylisz :lol2:

Swego czasu sporo było tu o ledach - wystarczy poszukać 8)

Edytowane przez dadziuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak w zapalniczkach są niby połączone? :) normalnei idzie dioda do bateryjek i to wsyzstko.. i to jest błąd... Oczywiescie mniejsy w zapalcznice bo baterie mają dużą rezystancję wewnętrzną.. czego nie można powiedzieć o zasilaczu ATX. Prawidłowo powinno się dodać jeszcze rezystorek.. jaki? poszukaj programów do liczenia wartości diody LED na zadane napięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@malkstons racja aż strach pomyśleć a Ty sie zabieraj za skończenie budy bo ja czekam

hehe nie mam na razie kasy i czasu też niewiele, ale gorzej z tym pierwszym - gdyby znalazł się jakiś sponsor... Głowę mam już tak nabitą pomysłami, więc jak tylko będę maił coś kasy to rzucam się do majstrowania. Liczę w najbliższym czasie na spory przypływ gotówki i jak to wypali to buda będzie gotowa do połowy kwietnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaaaaaaaaaaa ludzie co w tym trudnego? - idziesz do elektrycznego, kupujesz diody jakie ci się podobają, kupujesz rezystory ~1K i potem to podłączasz szeregowo albo równolegle. + do żółtego - do czarnego i świeci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...