Metalov Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Czy można podłączyć do komputera diody takie jak są w niektórych zapalniczkach? Jeśli tak to gdzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Myslisz że jak jesteś nowy do będziesz miał jakąś taryfę ulgową? Powiem ci że się mylisz :lol2: Swego czasu sporo było tu o ledach - wystarczy poszukać 8) Edytowane 11 Lutego 2006 przez dadziuk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a jak w zapalniczkach są niby połączone? :) normalnei idzie dioda do bateryjek i to wsyzstko.. i to jest błąd... Oczywiescie mniejsy w zapalcznice bo baterie mają dużą rezystancję wewnętrzną.. czego nie można powiedzieć o zasilaczu ATX. Prawidłowo powinno się dodać jeszcze rezystorek.. jaki? poszukaj programów do liczenia wartości diody LED na zadane napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 http://www.dzikie.net/index.php?art=diody-faq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 aż strach pomyśleć co będzie jak tu wpadnie któryś z panów moderatorów :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 @malkstons racja aż strach pomyśleć a Ty sie zabieraj za skończenie budy bo ja czekam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 @Metalov - akojarzysz z czyms taki adres www.google.pl? A moze slowo "szukaj" cos Ci mowi? Jesli nie, to powinienes zaczac sie rozgladac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 @malkstons racja aż strach pomyśleć a Ty sie zabieraj za skończenie budy bo ja czekam hehe nie mam na razie kasy i czasu też niewiele, ale gorzej z tym pierwszym - gdyby znalazł się jakiś sponsor... Głowę mam już tak nabitą pomysłami, więc jak tylko będę maił coś kasy to rzucam się do majstrowania. Liczę w najbliższym czasie na spory przypływ gotówki i jak to wypali to buda będzie gotowa do połowy kwietnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metalov Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Dzięki za pomoc. Już mi się odechciało tej diody. Pokombinuję z czymś innym. Edytowane 14 Lutego 2006 przez Metalov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 heh :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 jaaaaaaaaaaa ludzie co w tym trudnego? - idziesz do elektrycznego, kupujesz diody jakie ci się podobają, kupujesz rezystory ~1K i potem to podłączasz szeregowo albo równolegle. + do żółtego - do czarnego i świeci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 ja [ciach!]le sory za okreslenia,a el tu sie sprowadza do tekiaego czegos ze onby najchetniej przykleil zapalniczke na tasmie do obudowy :mur: zal dupe sciska jaki slomiany zapal :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...