Skocz do zawartości
ftomekkk

Plyta Głowna A7v400-zwolnienia W Grach Przy Odtwarzaniu Dźwieku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Bardzo prosze o pomoc bo po poltoramiesiecznej walce ze sprzetem zabraklo mi pomyslow.

Problemy moje zaczely sie po wymianie podzespolow komputera.

Nieudana aktualizacja biosu plyty glownej pociagnela za soba koniecznosc jej wymiany(mialem plyte Asusa A7V8).Jako ,ze komp byl w serwisie,niemialem dostepu do internetu-wiec w kwesti wyboru nowej plyty zdalem sie na sprzedawce.Wydaje mi sie ze źle zrobilem-wcisnal mi bowiem plyte glowna Asusa A7V400mx/se (stary chipset KM400A)-potrzebowalem plyty do procka na Socket A.

Pozostale podzespoly mojego kompa:

-Procesor ATHLON XP 2000+

-Plyta glowna Asus A7V400mx/se

-Grafika AGPx8 GeForce 6600 GT Winfast

-2x DDR 256(512)-takt 333. -no name.

-Karta dźwiekowa "Audigy lub zintegrowana SoundMAx

-2szt.Twardzieli Segate Barracuda,80 i 40 gb

-Zasilacz MODECOM 350 ATX

Jezeli potrzeba wiecej informacji -napiszcie-wklej screena np.z Aidy.

Temperatury w stresie przecietne-nic sie nie grzeje.

Testy jakie robilem:

-24 godziny testowalem RAM-zero bledow.

-4 godziny test stresu procesora-zero zwiechy.

-3 DMark 2003-6869 punktow-przechodzi za kazdym razem.

-3 Dmark 2005-2991 punktow i jak wyzej.

-Aquamark-29519 punktow-z tego tylko 3694 procka(jak na ATHLONA 2000+ XP-dziwnie malo)

System swiezy po reinstalce.(probowalem bez SP,z SP1 i z SP2).Sterowniki najrozniejsze,latency patch sprawdzony,powylaczane niepotrzebne rzeczy w menadzerze urzadzen.

Teraz przejde do sedna problemu:

3Dmarki i inne testy graficzne chodza super plynnie ,poniewaz w miedzyczasie nie jest odtwarzany dźwiek.

W momencie odpalenia gry 3d i zalaczenia sie dźwieku,grafika BARDZO wyraźnie zwalnia i zaczyna co jakis czas jakby "przymulać".

W niektorych grach-Pro Evolution Soccer 2-gra chodzi plynnie i dopiero jak kibice zaczynaja sie drzeć,gra zaczyna dzialac w zwolnionym tempie(klatki na sekunde spadaja z 60 do 30-mierzone frapsem).W innych grach-Thief,Doom-wszystko chodzi duzo wolniej niz przy wyłaczonej karcie dźwiekowej.TAK-jezeli wylacze karte dźwiekowa w menadzerze ,badz wyjme ja calkiem ze slotu PCI to gry chodza jak rakieta(Pro Evolution Soccer ani na chwile nie zwalnia).

Zwolnienia pojawiaja sie zarowno przy dźwiekowce zintegrowanej(Soundmax) jak i przy dźwiekowce na PCI-Audigy.(rozne sterowniki itd)

Przy zwolnieniach podczas odtwarzania dźwieku w grach ,nie pojawia sie zużycie procesora-wiec nie jest to wina tego ze jest on zajety.

Brak konfliktow sprzetowych i konfliktow przerwan.

Karta na PCI wkladana do roznych slotow- bez poprawy.

Nie pomaga oczywiscie zmniejszanie rozdzielczosci czy detali w grach-problem przy dźwieku wystepuje zawsze.Nie pomaga rowniez zmniejszenie przyspieszania dźwieku.

Bardzo prosze o pomoc-moze ktos z Was spotkal sie juz z podobnym problemem i pomoze mi go rozwiazac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...