Skocz do zawartości
pastorr

Logitech Z-5500thx ,problem Pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam plyte głowna EPOXA 8rda3+ ona ma wyjscie 6 kanalowe czyli 5,1 gra sprzet, ale moim zdaniem dosyc slabo nie rozwijają swojej mocy, na wyswielaczu jak ogladam film z DVD z kompa nie wyswietla mi sie ze jest wlaczony system DTS czy prologic i nie wiem czy powinien? Bylem w sklepie komputerowym powiedzieli zebym na forum sie zapytal bo mysle ze jesli plyta glowna nie obsluguje prologica czy DTS znaczy procesor karty muzycznej na plycie to taki dzwiek nie bedzie odtwarzany i mam pytanie jaka karte mi do 300zl radzicie kupic tak zeby w pelni wykorzystywane byly glosniki do filmow i muzyki. Bo jak ogladam film to przełaczam sobie tylko system na movie i reszta bez zmian zostaje, INPUT ciagle pokazuje Direct. pomozcie mi prosze... odpowiem na kazdego posta.

Edytowane przez pastorr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm karta napewno cos pomoze ale nie warto inwestowac az 300 zeta SA Oem 2 wystarczy w zupelnosci, po drugie input direct to zrodlo podlaczenia, gdy masz przewod elektryczny wtedy bedzie COAX a gdy optyczny OPTICAL, Direct to podlaczenie analogowe, nie we wszystkich filmach bedziesz mial DTS a juz napewno nie podlaczajac analogowo... kup taka karte i kup przewod optyczny albo elektryczny i bedzie git, sto razy lepsza jakosc i w ogole. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem sound blastera x-fi i mowisz zebym jeszcze do tego jakis przewod optyczny kupil?? a on jest na 2 jacki? bo zabardzo nie moge sobie tego wyobrazic. Teraz mam 3 jacki do konsoli i 3 jacki do karty i oprocz tego jeszcze jakis kabelek optyczny? gdzie go moge dostac? Ale analogowo dolby 5.1, prologica 2 bedzie wykorzystywalo czy tam np: Eax w grach. ? Bo chcialbym wiedziec majac juz taki sprzet. dzieki za odpowiedz z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki sam co pokazał Mario i polecam go, nie dość że zmieniła sie jeszcze jakosc dzwieku to mniej platania przewod(choc one sie nie placza;)) ale dzwiek jest cieplejszy, oprocz tego polecamy (bo wiem, że Kolega Mariobross tak jak i ja zmienil przewody na lepsze od satelitek do wzmaka w Z5500 i jakosc jeszcze sie poprawiła) wiec to polecam i coż powodzenia, ps. moi sąsiedzi maja mnie juz dosc, a ja codzien katuje na nich muze:) przyznam szczerze ze coraz bardziej mi sie podobaja te głosniki:)

napisalem o optyku jako alternatywie do DVD, karte do kompa da rade spiąć tylko elektrykiem spdif - rca

Edytowane przez karsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi