Skocz do zawartości
siwyyy

Tania Buda Dobrze Wentylowana...

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam budy cena ok. 150zł...

Warunek musi mieć dobrą cyrkulację powietrza, czyli miejsce na duży wentyl z przodu(92, 120mm) z boku i tyłu, wiadomo im większe wentyle tym ciszej i lepiej...

Co polecacie... allegro i sklepy www.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też interesuje buda dobrze wentylowana, ale nie chciałbym otwieranej klapy (przed napędami CD/DVD). Jeśli buda byłaby czarna lub ciemna, to muszą być takie otwierane zaślepki na napędy. Byłem w sklepie i podoba mi się obudowa, tylko zapomniałem nazwy chyba Qoltec, czy coś takiego. Miała właśnie takie klapki i wyświetlacz na którym były temperatury. Macie jakiś link do tej obudowy? Mogę wydać maks 200PLN. Aha może być MIDI Tower lub BIG tower

Edytowane przez Jacek_:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tracer Duke z przenim wentylem 120mm podswietlanym, z tylu jest wiatrak 92mm w standardzie z mozliwoscia wstawienia 120 mm. Do tego air- duct, mam taka i ladnie wieje w srodku. Oczywiscie czarna, bez zadnych klap ani zaślepek na napedy. Cena 140zl (180 z zasilaczem tracer 400W).

Edytowane przez grajo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie zanabyłem tego Chiefa :D I jeśli rzeczywiście zależy ci na dobrej wentylacji, zaopatrz sie w podobną budę. Po pierwsze mimo że jest to Midi Tower, to jest o ok 10 cm wyższa od zwykłych ModeComów i Tracerów. Mi dzięki temu temp proca spadła o ok 5 stopni. Wcześniej zasiłka dmuchała bezpośrednio w radiator :? Po drugie jest to kawał ciężkiego żelastwa, a co za tym idzie jest o wiele stabilniejsza i zarazem wycisza. Miejsc na wentyle wystarczająco - 2 tylne wywiewy, 2 przednie wwiewy (jeden na dyski) plus Arctici i jest cool :cool: Za tę cenę nie widzę drugiej równie dobrej budy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem już tę obudowe. Jest to taka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81047888 tylko mam pytanie, czy te zaślepki, na napęd CD/DVD są dwie czy tylko jedna? Ma ktoś taką obudowę? Jeśli tak, to niech napisze jakie ma spostrzeżenia i opinie. Materiał, z jakiego jest wykonana buda jest bardzo dobry.

Kupiłbym tego Chiefteca, ale nie chcę mieć takiej otwieranej furtki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem do ludzi z allegro, którzy ją kupili. TO niektórzy dostali jedną, a neiktórzy dwie ;/ Dziwne. Byłem w sklepie, powiedzieli mi że są dwie, a na stronie internetowej jest napisane że jedna. Jak będzie tylko 1, to sprubuję zagadać, żeby wyjęłi z innej, a wsadzili normalną bez tej otwieranej. Najwyżej dopłace jakąś dyszkę. Mam białe napędy, więc musze mieć takie coś do ciemnej obudowy, bo ochydnie będzie wyglądało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie zanabyłem tego Chiefa :D I jeśli rzeczywiście zależy ci na dobrej wentylacji, zaopatrz sie w podobną budę. Po pierwsze mimo że jest to Midi Tower, to jest o ok 10 cm wyższa od zwykłych ModeComów i Tracerów. Mi dzięki temu temp proca spadła o ok 5 stopni. Wcześniej zasiłka dmuchała bezpośrednio w radiator :?

Sprawdź lepiej czy Ci wentyl w zasilaczu w dobrą stronę chodzi bo powinien wyciągać powietrze z obudowy a nie do niej dmuchać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi