spectrum1600 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Zaczyna mnie martwić duż amasa BT przez co występuję skoki temperatury czego ja nie mam ochoty doświadczyć. A co myślisz o pentagramie QVC120 (zmieści się) kontra TT 112?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) O ile sie nie myle QVC120 ma 120mm cooler a co za tym idzie srednice odpowiednio wieksza. Ja mam Tt Tower 112 ale on tez ma spora mase. Wyglada to tak: Edytowane 24 Lutego 2006 przez THEJAJO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Fajnei mi się spoko zmieszczą wszystkie ymienione kwestia który najlepszy pozostaje ale chyba będę musiał sma sprawdzić poza tym cena TT112 i BT ok 150zł natomiast Pentagram QVC 99zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 @spectrum 1600, a tak przy okazji zapytam, jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Bardzo trafne pytanko hehe. Mam Tracera 400W (dizadostwo) na 2000Mhz już komp niestabilny i na 99% wina zasilacza. Ale już sobie zamówilem nowego chiefteca 360W 302DF i oczekuję poprawy,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 To zawczasu jak będziesz chciał wyciszyć zasilacz to TO wmontuj :D Z tego co wiem to zamówiłeś wersję z 2x80, choć mogę się mylić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Dzięki za info ale narazi epoczekam na niego i wtedy obadam sprawę. Mój kolega ma identyczny i jest prawie niesłyszalny. A jeżeli na procu chłodzenie będzie miało ok 50db to będzie raczej niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 A co powiecie na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 ot, bigtyphon :D Chyba jedyna rzecz jaka wyszła Tt, pod względem wydajności i ciszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) i wagi :roll: I mozliwosci uszkodzenia proca na socket A :wink: edit: @thejajo, ale ja nie mowie o uszkodzeniu plyty, tylko proca. Poszukaj i poczytaj, ze to mozliwe i ze ludzie mieli z tym problemy :roll: Sam myslalem nad BT, ale zdecydowalem sie jednak na SI-97+fander 92mm :) Edytowane 16 Lutego 2006 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Przecierz nie montuje sie Tt BT do Socketu tylko za pomoca otworow w MoBo. ;) Edytowane 15 Lutego 2006 przez THEJAJO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastafarianin Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 OT Wiecie może, czy Tt Tower 112 pujdzie na pasywie na 2000XP+? Szukam jakiegoś chłodzenia, które będzie uniwersalne(mam zamiar w niedalekiej przyszłości kupić Athlona 64, a nie chce kupować dwa razy chłodzenia) i MAKSYMALNIE CICHE (to co niektórzy nazywają niesłyszalnym) I czy Tt Tower 112 wymaga otworów w MoBo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Pasywnie... mnie odradzano i zakupilem Fanderka 92. :) Mozesz sprubowac ale zdejmij ta blaszke za pomoca ktorej montuje sie coolery do tego radiatora i zadbaj o dobry przeplyw powietrza w obudowie. I Tt Tower 112 wymaga otworow w MoBo. Socket nie bylby w stanie utrzymac takiej masy. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastafarianin Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Mam plyte gigabyte 7VT600P-RZ w ktorej nie ma dziur na chłodzenie typu tower (Athlon 200XP+). Zależy mi przedewszystkim na CISZY(najlepiej pasywnej, czyli całkowitej ciszy. Należe do tych ludzi, którzy ciszą nie nazywają "lekkiego bziuczenia", a brak słyszalnych odgłosów dobywających się z obudowy). Chciałem zainstalować sobie Tt Tower 112, jednak z powodu braku otworów w płycie musiałem zrezygnować. Teraz zastanawiam się nad:a.) Kupnem Tt Pipe 101 b.) Wymianą płyty na jakąś z otworami (np. Asus A7N8X-XE (nVidia nForce2 400) ) i zakupieniem chłodzenia typu tower I teraz czas na pytania: Czy warto wymieniać płytę dla większej wydajności chłodzenia typu Tower? Jeśli warto, to o ile większa jest wydajność między Tt Tower 112, a Pipe 101? Jeśli warto, to jaką płytę wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Jak masz możliwość tanio wymienić płytę to wymieniaj. jak nie- to tylko Pentagramy QC/QVC wchodzą w rachubę. http://www.allegro.pl/item85777864_gigabyt...ro_com_pl_.html to jest całkiem całkiem chłodzenie, odpowiednik XP-90 :D może on ma zaczepy "na haki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastafarianin Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Ale on jest raczej "głośny" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 No wlasnie. Jak dla mnie za glosny. Proponuje Tt Combo Cool Pipe + Fander 92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Albo na 5v dziada puścić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 nie lubie pentagrama ale w tym jednym wypadku gdy mówiłemy o socket a moge Ci zaproponować PENTAGRAM FREEZONE QV-100 Al+ jest cholernie tani:) pentagramy sądobre ale do 50zł, nie ma sensu więcej na nie wydawać jak i tak sieza jakiśczas "rozdzwonią" pewną alternatywą są też produkty Spire'a np. whisperrock jednak ten pent za taką cenę;) no no, skusiłbym się sam na niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...