Skocz do zawartości
spectrum1600

1700+ Jakie Chłodzonko?

Rekomendowane odpowiedzi

O ile sie nie myle QVC120 ma 120mm cooler a co za tym idzie srednice odpowiednio wieksza.

Ja mam Tt Tower 112 ale on tez ma spora mase.

Wyglada to tak:

Dołączona grafika

Edytowane przez THEJAJO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i wagi :roll: I mozliwosci uszkodzenia proca na socket A :wink:

edit:

@thejajo, ale ja nie mowie o uszkodzeniu plyty, tylko proca. Poszukaj i poczytaj, ze to mozliwe i ze ludzie mieli z tym problemy :roll: Sam myslalem nad BT, ale zdecydowalem sie jednak na SI-97+fander 92mm :)

Edytowane przez fuzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT

Wiecie może, czy Tt Tower 112 pujdzie na pasywie na 2000XP+? Szukam jakiegoś chłodzenia, które będzie uniwersalne(mam zamiar w niedalekiej przyszłości kupić Athlona 64, a nie chce kupować dwa razy chłodzenia) i MAKSYMALNIE CICHE (to co niektórzy nazywają niesłyszalnym)

I czy Tt Tower 112 wymaga otworów w MoBo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasywnie... mnie odradzano i zakupilem Fanderka 92. :)

Mozesz sprubowac ale zdejmij ta blaszke za pomoca ktorej montuje sie coolery do tego radiatora i zadbaj o dobry przeplyw powietrza w obudowie.

I Tt Tower 112 wymaga otworow w MoBo. Socket nie bylby w stanie utrzymac takiej masy. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam plyte gigabyte 7VT600P-RZ w ktorej nie ma dziur na chłodzenie typu tower (Athlon 200XP+).

Zależy mi przedewszystkim na CISZY(najlepiej pasywnej, czyli całkowitej ciszy. Należe do tych ludzi, którzy ciszą nie nazywają "lekkiego bziuczenia", a brak słyszalnych odgłosów dobywających się z obudowy).

Chciałem zainstalować sobie Tt Tower 112, jednak z powodu braku otworów w płycie musiałem zrezygnować.

Teraz zastanawiam się nad:a.) Kupnem Tt Pipe 101

b.) Wymianą płyty na jakąś z otworami (np. Asus A7N8X-XE (nVidia nForce2 400) ) i zakupieniem chłodzenia typu tower

I teraz czas na pytania: Czy warto wymieniać płytę dla większej wydajności chłodzenia typu Tower?

Jeśli warto, to o ile większa jest wydajność między Tt Tower 112, a Pipe 101?

Jeśli warto, to jaką płytę wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz możliwość tanio wymienić płytę to wymieniaj. jak nie- to tylko Pentagramy QC/QVC wchodzą w rachubę.

http://www.allegro.pl/item85777864_gigabyt...ro_com_pl_.html to jest całkiem całkiem chłodzenie, odpowiednik XP-90 :D może on ma zaczepy "na haki"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie lubie pentagrama ale w tym jednym wypadku gdy mówiłemy o socket a moge Ci zaproponować PENTAGRAM FREEZONE QV-100 Al+

jest cholernie tani:)

pentagramy sądobre ale do 50zł, nie ma sensu więcej na nie wydawać jak i tak sieza jakiśczas "rozdzwonią"

pewną alternatywą są też produkty Spire'a np. whisperrock

jednak ten pent za taką cenę;) no no, skusiłbym się sam na niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi