Skocz do zawartości
metal

jakie chłodzenie na celka1000@1330 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam celka 1000 i chce pojechać na 1000@1330 [albo więcej :D ] tylko musze czymś go chłodzić a dokładnie nie wiem czym :? co mi radzicie żeby kupić ???

myślałem nad tt volcano3 i dodatkowy wiatrak w obudowie nad procem :D ale chyba to nie wystarczy

to czym mam go chłodzić ??? a funduszy mam 70 zeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup jakiś lepszy wentylator zasmaruj pastą z dodatkiem srebra. bardzo dobre są CoolerMaster-y. sam mam wentylatorek tej firmy (HCC-001) są bardzo dobrze wykonane. do swojego musiałem kupić FanMate bo trochę za bardzo hałasował :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście uważam że w zupełności wystarczy titan wystarczy.W końcu używają je do athlonów do ok.1,5ghz, a nawet więcej.Jeszcze dodasz dobrą past(np.Arctic silver II lub III), i powinieneś mieć wywystarczająco niska temperaturę.

Warto też dodać jakiś dodatkowy wiatrak wobudowie coby gorące powietrze wywiewał(ewentualnie chłodne wwiewał).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

titan ttc-d5tb, niektoorzy uwazaja go za glosnego, mi on pasooje (mam otwarta oboodowe i mi nie przeszkadza) temp. durnia 800@980, to 34*C stress, czyli nie wiele wyzsza niz na moim starym wc (sprzedanym :cry: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie o pojade na 1000@1120 :D jak kupie tego coolerka to pójde na 1000@1200 a póżniej zobacze :D

a celka to mam jeszcze w u0.18 to chyba jest copermine, a tul. nie wejdzie na moją płytę gł. :( a jak walne coś lepszego do chłodzenia to moge ujechać 1000@1500 ??? :D :D tylko to już będzie musiało być coś naprawde dobrego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...