stregobor Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Kupilem woczraj dodatkowy wentylator 80x80 zeby chlodzil obudowe - wybor padl na Arctica. Wczesniej kupilem troche drozszy model Zalman FM -1 (rowniez 80x80), ktory chlodzi mi radiator grafiki. Wszystko to podpialem do plyty glowej (epox 8rda3i - ma 3 wtyczki 3 pin). I tutaj wlasnie rodzi sie problem. Gdy dolaczylem ten wentylek obroty drugiego wentylatora (chlodzacego grafike) spadly o polowe - nie wiem sam czemu? Zasilacz mam taki jak w podpisie. NIe wydaje mi sie zeby on byl winowajca, poniewaz kompuer byl stabiny, a napiecia (po sprawdzeniu voltomierzem) miescily sie w normach ATX. Czyli zapewne bede musial sie zaopatrzyc w przejscowke 4pin=>3pin. Edytowane 11 Lutego 2006 przez stregobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 najlepiej jednak ciekawa sprawa, napisz o tym w temacie socket a bo z tego co kojarze to płyta z tąplatformą, może jest to wina płyty bo jeśli napięcia sąok to jest to bardzo ciekawe, podepnij jakiś inny cooler bez czujnika chodzący z pełnym speedem i zobacz jaka będzie sytuacja ew. najnowszy bios ale zapytaj w kategorii socket a, ta płyta dość popularna jest ze względu na oc;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...