Skocz do zawartości
pluszek

Rmvb....?

Rekomendowane odpowiedzi

do napisów DivXG400

Tylko po co?

Sciagnij pack kodeków Klite mega codec pack mtam masz wszytko. Media player classsic najlepszy a do napisów vobsub

A masz w MPC ustawione na zewnetrzne kodeki?? Jak nie to :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko po co?

żeby ładnie wypuścić napisy na TV w trybie teatralnym

rmvb = fuj fuj... jak mozna w takiej jakosci cokolwiek ogladac ? Wszystko co w tle jest rozmazane ;(

a widziałeś kiedykolwiek RMVB wykonanego bezpośrednio z DVD? np. film 1:30h wielkości 700MB?

myślę, że nie... spróbuj zgrać taki film programem FilmShrink.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zawsze sprawdzał sie idelanie i każdy film mi działał

Zajrzalem do spisu kodekow z tego mega packa i mi wlosy deba stanely... przeciez to jest chodzacy smietnik i konflikt kodekow.

Zostane przy swoim CCCP, ktory robi dokladnie to samo (za wyjatkiem Real Alternative) i jest napisany z glowa, bez zbednych smieci (zmodyfikowany ffdshow + haali splitter i odtwarza wszystko :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzalem do spisu kodekow z tego mega packa i mi wlosy deba stanely... przeciez to jest chodzacy smietnik i konflikt kodekow.

Nie wiem, które kodeki się ze soba gryzą, ale domyślnie instaluje sie tylko część tych kodeków. Dodatkowo przy instalacji można zaznaczyć/odznaczyć dowolne kodeki. Generalnie ta paczka działa dobrze, ale przy następnej instalacji systemu muszę sprawdzić te CCCP :].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle z FAQ (http://www.cccp-project.net/wiki/index.php?title=FAQ):

Decodes H.264, XviD, DivX, and generic MPEG-4 video. Also used for audio decoding with the following formats turned on by default: AAC, Vorbis, MP3, AC3, DTS, FLAC, TTA. If you would like to turn off ffdshow decoding for a specific video or audio format, read further down for instructions on how to do it properly. Note: this is a stripped-down and well tested ffdshow build. Do NOT assume that you can replace it with any other ffdshow version.

Pogrubienie moje.

Dodatkowo jest on zintegrowany z glownym panelem kontrolnym aclego packa (wybor formatow, ktore maja byc dekodowane, ustawienia glosnikow, pare innych opcji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi