Dziku2 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 witam! ostatnio(na święta BN) zmieniałem sobie chłodzenie na moim GeForce 6600GT AGP do Gigabyte'a ze standartowego na Zalmana vf-700cu. Wszystko było pięknie,aż do niedawna gdy karta przestała działać(komp się odpala, ale monitor jest w stanie czuwania,wtyczkę od prądu podłączyłem). Chcę ją wysłać na gwarancji do sklepu,ale po zmianie chłodzenia mogą być problemy z gwarancją, gdyż na rdzeniu nie ma śladów po tym wosku cieplnym, który standartowo robił za pastę termoprzewodzącą i mogą się czepić,że było coś ruszane(pomimo tego,że rdzeń ani mostek HSI nie są w żaden sposób uszkodzone). Wie ktoś gdzie takie coś można zdobyć?? Na allegro nic nie ma...może ktoś wymieniał chłodzenie i ma na coolerze takie coś(kolory żółty) i mógłby zeskrabać(może udałoby się to jakoś przetopić i zrobić "oryginał"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooz Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 moze to ci pomoze w szukaniu: cyt: "wosk cieplny" (tutaj głównie radiatory na procesory) - jest to taki plasterek żółto-brązowego "czegoś" co po pierwszym uruchomieniu procesora ma się rozpuścić i "złączyć" powierzchnie stykające się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 hmmm bedzie ciezko. Tylko sie zastanawiam, skad tam sie to w oryginale wzielo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...