Skocz do zawartości
Gość razorex

Msi,3200+,7800gt,1024mb

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o ty zestawie, moze jakieś sugestie:)

AMD 3200+ Venice KLIK + Freezer 64PRO

KLIK

MSI K8N SLI Platinum KLIK

GF 7800GT MSI KLIK

Chieftec 450W KLIK

GoodRam 2x512mb ( mam już jednego GoodRama i nie wiem czy jest sens go sprzedawać i kupować jakąś inną firme czy poprostu dokupic drugą kość??)

W sumie 2676zł. Nie chciałbym zbytnio przekroczyć tej granicy cenowej, ale może macie jakieś propozycje( chodzi głównie o producentów) Mam jeszcze pytanie 3200+ czy 3000+

pozdr

Edytowane przez razorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale on chyba nie będzie kręcił tak patrze bo bierze goodramy :) no ale dobra rozpisze dwie opcje

1 dla O/C

Jak ma być MSI to k8n Platinum bez SLi bo to na dwie karty graficzne i nic po za tym to oszczędzisz troche

AMD 3000+ Venice ponieważ bardzo dobrze się kręci

chłodzenie jest dobre i nie wymaga wymiany

Grafa luzacka

Pamiątki np. 2x512 Patriot KH ( będziesz na nie miał jak sprzedasz aktualne i jeszcze pare złotych z innej wersji płyty zostanie

2 Dla fabrycznego stanu

MSI K8n Platinum z tego samego powodu co wyżej

AMD 3200+ Manchester bo dwa rdzenie to zawsze większa wydajność bez kręcenia

chłodzenie dobre

grafa też

Pamięć to w zasadzie każda dobra skoro nie kręcisz ale musisz wymienić te co masz bo są zbyt mieszane, proponuje 2x512 najlepiej twinmos ( tanie ale i tak lepsze niż jakieś goodram :D ) i wystarczy.

O zasilaczu nic nie wiem to się nie wypowiadałem więc to co napisałem wymaga poprawek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o ty zestawie, moze jakieś sugestie:)

AMD 3200+ Venice KLIK + Freezer 64PRO

KLIK

MSI K8N SLI Platinum KLIK

GF 7800GT MSI KLIK

Chieftec 450W KLIK

GoodRam 2x512mb ( mam już jednego GoodRama i nie wiem czy jest sens go sprzedawać i kupować jakąś inną firme czy poprostu dokupic drugą kość??)

W sumie 2676zł. Nie chciałbym zbytnio przekroczyć tej granicy cenowej, ale może macie jakieś propozycje( chodzi głównie o producentów) Mam jeszcze pytanie 3200+ czy 3000+

pozdr

Sprzecik spoko, tylko bierz 3000+ Venice, i jakies lepsze ramy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Sprzedej mi 6600GT <płacze> unsure.gif

Na PW takie sprawy :evil:

wes 3000 wienkszy potencjał do podkrencania icon_biggrin3.gif

Kup sobie słownik :evil:

Mień najlepiej te GoodRamy

Argumenty podaj i na co ma zmienić, postfucker jeden <_<

ASRock dual sataII, sempron 3000+, 2x 512 patrioty kh, jak sie uda to 7800gtx i do tego huntkey 400W.

A innym radze sie douczyć

AMD Athlon 32000 Menchester a nie venice ... icon_smile3.gif menchester jest dwujajowy

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sensej17

NIE KUPUJ ZADNEGO ASROCKA! BO TO KUPA... Kup DFI Lan party SLI pod nf 4 i masz plyte na przyszlosc, ktora ma dobre mozliwosci oc!

Edytowane przez sensej17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE KUPUJ ZADNEGO ASROCKA! BO TO KUPA... Kup DFI Lan party SLI pod nf 4 i masz plyte na przyszlosc, ktora ma dobre mozliwosci oc!

Widze że ty też podajesz na oślep w sposób "jak ma taki fajowski przyrostek to musi być spoko" ale na co mu SLi skoro chce mieć jedną karte ? ale mam jeszcze jeden powód przeciwko DFI, on nie chce overclocka robić :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Wyjdź! Nie znasz sie to nie pisz :mur: ASRrocka można przerobić na am2 więc o co Ci chodzi, i co jest przyszłościowe, a może asrock nie ma DOBRYCH możliwości oc, właśnie że ma, to takie tańsze dfi jak to niektórzy mówią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to narazie kupic jedna kosc 1gb w dualu a kiedys dokupic 2 taka sama :wink: i bedize 2 gb :wink:

Szansa że trafi na drugą taką która ruszy w dualu jest raczej niska :) takto luz bo 5% mniej wydajności przez miesiać czy coć to nie powód do rozpaczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szansa że trafi na drugą taką która ruszy w dualu jest raczej niska :)

Jestes pewien tego co napisales? Chyba nie miales do czynienia z trybem dual channel :? Ale ok juz napisze cos wiecej do dual'a nie sa potrzebne dwie TAKIE SAME kosci! Wystarczy ze zgadza sie szybkosc tzn. DDR400 opoznienie CL np. 2,5 i tyle... To ze kosci nie beda chcialy ruszyc w dual'u jest wrecz malo prawdopodobne :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szansa że trafi na drugą taką która ruszy w dualu jest raczej niska :) takto luz bo 5% mniej wydajności przez miesiać czy coć to nie powód do rozpaczy :)

no chyab nie bałdzo... :wink: pamieci muszą miec taka sama szybkosc...i opoznienie...i to wszystko..i dobrze by bylo jakby byly z tej samej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyab nie bałdzo... :wink: pamieci muszą miec taka sama szybkosc...i opoznienie...i to wszystko..i dobrze by bylo jakby byly z tej samej firmy.

No jednak macie racje teraz sobie uświadomiłem że mam dwa podobne twinmosy ale numery produkcyjne się różnią czyli rzekomo duala nie ma ale w praktyce każdy program łącznie z biosem pokazują dual :D

Chyba sam się skusze na jedną kosć 1gb a potem dokupie drugą :D a jak mnie nie będzie stać to teraz zaryzykuje drugi komplet 2x256 (ryzykuje bo kontroler pamięci w venice sux) albo pójde na łud szczęścia i wymienie 2x256 na jedno 512 i później dokupie drugie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi