Gość razorex Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Co sądzicie o ty zestawie, moze jakieś sugestie:) AMD 3200+ Venice KLIK + Freezer 64PRO KLIK MSI K8N SLI Platinum KLIK GF 7800GT MSI KLIK Chieftec 450W KLIK GoodRam 2x512mb ( mam już jednego GoodRama i nie wiem czy jest sens go sprzedawać i kupować jakąś inną firme czy poprostu dokupic drugą kość??) W sumie 2676zł. Nie chciałbym zbytnio przekroczyć tej granicy cenowej, ale może macie jakieś propozycje( chodzi głównie o producentów) Mam jeszcze pytanie 3200+ czy 3000+ pozdr Edytowane 11 Lutego 2006 przez razorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaakos Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Sprzedej mi 6600GT <płacze> :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość r4d1m Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 wes 3000 wienkszy potencjał do podkrencania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 AMD Athlon 32000 Menchester a nie venice ... :) menchester jest dwujajowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Ale on chyba nie będzie kręcił tak patrze bo bierze goodramy :) no ale dobra rozpisze dwie opcje 1 dla O/C Jak ma być MSI to k8n Platinum bez SLi bo to na dwie karty graficzne i nic po za tym to oszczędzisz troche AMD 3000+ Venice ponieważ bardzo dobrze się kręci chłodzenie jest dobre i nie wymaga wymiany Grafa luzacka Pamiątki np. 2x512 Patriot KH ( będziesz na nie miał jak sprzedasz aktualne i jeszcze pare złotych z innej wersji płyty zostanie 2 Dla fabrycznego stanu MSI K8n Platinum z tego samego powodu co wyżej AMD 3200+ Manchester bo dwa rdzenie to zawsze większa wydajność bez kręcenia chłodzenie dobre grafa też Pamięć to w zasadzie każda dobra skoro nie kręcisz ale musisz wymienić te co masz bo są zbyt mieszane, proponuje 2x512 najlepiej twinmos ( tanie ale i tak lepsze niż jakieś goodram :D ) i wystarczy. O zasilaczu nic nie wiem to się nie wypowiadałem więc to co napisałem wymaga poprawek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 ja bym zmienil zasilacz na cos takiego pozatym kolega wyzej bardzo madrze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 AMD Athlon 32000 Menchester a nie venice ... :) menchester jest dwujajowy Athlon 3200+ Menchester nie jest dwurdzeniowy, tylko ma taki sam rdzeń, jak te dwurdzeniowe. Moa on jeden rdzeń. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 a ja bym zasilacza nie zmienial ;) co do reszty zestawu bez zastrzezen ;D a ramy nie zadne good tylko patrioty kh ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaakos Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Kiedy mi wreszcie srzedaż Sparkle 6600GT :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaakos Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 :blink: Mień najlepiej te GoodRamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Co sądzicie o ty zestawie, moze jakieś sugestie:) AMD 3200+ Venice KLIK + Freezer 64PRO KLIK MSI K8N SLI Platinum KLIK GF 7800GT MSI KLIK Chieftec 450W KLIK GoodRam 2x512mb ( mam już jednego GoodRama i nie wiem czy jest sens go sprzedawać i kupować jakąś inną firme czy poprostu dokupic drugą kość??) W sumie 2676zł. Nie chciałbym zbytnio przekroczyć tej granicy cenowej, ale może macie jakieś propozycje( chodzi głównie o producentów) Mam jeszcze pytanie 3200+ czy 3000+ pozdr Sprzecik spoko, tylko bierz 3000+ Venice, i jakies lepsze ramy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Patrioty ramy np :) 2x512 albo 1 gb w jednej kosci a kiedys dokupisz 2 teraz tak sie bardziej oplaca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Sprzedej mi 6600GT <płacze> unsure.gifNa PW takie sprawy :evil: wes 3000 wienkszy potencjał do podkrencania icon_biggrin3.gifKup sobie słownik :evil: Mień najlepiej te GoodRamyArgumenty podaj i na co ma zmienić, postfucker jeden <_< ASRock dual sataII, sempron 3000+, 2x 512 patrioty kh, jak sie uda to 7800gtx i do tego huntkey 400W. A innym radze sie douczyć AMD Athlon 32000 Menchester a nie venice ... icon_smile3.gif menchester jest dwujajowy Edytowane 12 Lutego 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Sprzecik spoko, tylko bierz 3000+ Venice, i jakies lepsze ramy ;] No dobra dobra ale po co mu SLi ? O_o No ale jak mu zalezy to niech szuka dwóch 6600ge ( chyba są w SLi ale głowy nie dam ) Już nie ma co dumać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Co do płyty, może epoxa 9npj ultra, albo 9npa+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) NIE KUPUJ ZADNEGO ASROCKA! BO TO KUPA... Kup DFI Lan party SLI pod nf 4 i masz plyte na przyszlosc, ktora ma dobre mozliwosci oc! Edytowane 12 Lutego 2006 przez sensej17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 NIE KUPUJ ZADNEGO ASROCKA! BO TO KUPA... Kup DFI Lan party SLI pod nf 4 i masz plyte na przyszlosc, ktora ma dobre mozliwosci oc! Widze że ty też podajesz na oślep w sposób "jak ma taki fajowski przyrostek to musi być spoko" ale na co mu SLi skoro chce mieć jedną karte ? ale mam jeszcze jeden powód przeciwko DFI, on nie chce overclocka robić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 NIE KUPUJ ZADNEGO ASROCKA! BO TO KUPA... Kup DFI Lan party SLI pod nf 4 i masz plyte na przyszlosc, ktora ma dobre mozliwosci oc!Wyjdź! Nie znasz sie to nie pisz :mur: ASRrocka można przerobić na am2 więc o co Ci chodzi, i co jest przyszłościowe, a może asrock nie ma DOBRYCH możliwości oc, właśnie że ma, to takie tańsze dfi jak to niektórzy mówią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 asrocki są mocne juz na socket a były fajne a teraz to juz w ogóle jeszcze to am2 miód a ten chieftec nie przemawia do mnie może wex huntkeya?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 jaki koles wogole skad on si ewytrzepal...masz temat o tej plycie...podpowiem ci nawet uli 1695( to jej chipset) tam ja znajdziesz :lol2: :lol2: a co do zasilacza to jakis tagan albo huntkey... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 chieftec teraz to g.ówno huntkey hk 400ap i te too co huck wczesniej napisał no może opterona 512mb ramu 7800gt i styka i płyta epox albo ten asrock epox lepszy pod oc ale droższy o 130zł od asrocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 512 ramu to za malo....2x1gb :wink: wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 512 ramu to za malo....2x1gb :wink: wystarczy Tylko że 2x1giga są wybitnie drogie, jakieś 600zł i w góre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 to narazie kupic jedna kosc 1gb w dualu a kiedys dokupic 2 taka sama :wink: i bedize 2 gb :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 to narazie kupic jedna kosc 1gb w dualu a kiedys dokupic 2 taka sama :wink: i bedize 2 gb :wink: Szansa że trafi na drugą taką która ruszy w dualu jest raczej niska :) takto luz bo 5% mniej wydajności przez miesiać czy coć to nie powód do rozpaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Szansa że trafi na drugą taką która ruszy w dualu jest raczej niska :)Jestes pewien tego co napisales? Chyba nie miales do czynienia z trybem dual channel :? Ale ok juz napisze cos wiecej do dual'a nie sa potrzebne dwie TAKIE SAME kosci! Wystarczy ze zgadza sie szybkosc tzn. DDR400 opoznienie CL np. 2,5 i tyle... To ze kosci nie beda chcialy ruszyc w dual'u jest wrecz malo prawdopodobne :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Szansa że trafi na drugą taką która ruszy w dualu jest raczej niska :) takto luz bo 5% mniej wydajności przez miesiać czy coć to nie powód do rozpaczy :) no chyab nie bałdzo... :wink: pamieci muszą miec taka sama szybkosc...i opoznienie...i to wszystko..i dobrze by bylo jakby byly z tej samej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 no chyab nie bałdzo... :wink: pamieci muszą miec taka sama szybkosc...i opoznienie...i to wszystko..i dobrze by bylo jakby byly z tej samej firmy. No jednak macie racje teraz sobie uświadomiłem że mam dwa podobne twinmosy ale numery produkcyjne się różnią czyli rzekomo duala nie ma ale w praktyce każdy program łącznie z biosem pokazują dual :D Chyba sam się skusze na jedną kosć 1gb a potem dokupie drugą :D a jak mnie nie będzie stać to teraz zaryzykuje drugi komplet 2x256 (ryzykuje bo kontroler pamięci w venice sux) albo pójde na łud szczęścia i wymienie 2x256 na jedno 512 i później dokupie drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...