Skocz do zawartości
pbor2

Jaki Zasilacz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem na kupnie zasilacza który ma udźwignąc następującą konfigurację :

=k. grafiki geforce 6600gt

=dysk samsung 160 gb sata

=proc ok 2,4 ghz (do kręcenia)

=ram 2 x512 mb ddr

=sound blaster live 24 bity

=nagrywarka dvd

=kilka wentylów

No i to chyba najistotniejsze rzeczy z mojego przyszłego zestawu mam tylko bytanie o zasilacz (nie drogi) który pomógłbymi a nie przeszkadzał w podkręcaniu proca :D

Mi sie wydaje że 350 W by starczyło. co wy na to ??

Proszę o jakieś gotowe przykłady poparte linkami z allegro.

Jeszcze raz TANIE i DObre :-P (do/poniżej 150 zł.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nierz wypada lepiej od zasilaczy to 200zł

jest tani bo:

1. jest leżakiem magazynowym

2. ma mało wtyczek

3. nie jest tak ładny jak np. tagan

4. jest sporo głośniejszy od tagana tego co mam w podpisie moge to stwierdzić bo miałem obydwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy te fortony są dobre Bo są dośc tanie na allegro ??

Bo nie chcę sobie zrobić grzanki z kompa a się na zasilaczach nieznam nic a nic :cry:

Oczytałem się na forum i nie tylko:) wszyscy go zachwalają a poza tym jest najlepszy w testach. Ja jush zamówiłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie są leżakami magazynowymi bo robią je dalej i jest seria na allegro... A tagan to wogóle inna cena i markowy sprzęt. Fortron udźwignie ci sprzęt i nie będzie nawet w 2/3 obciążony. Latają po 85-90 zł na allegro - bierz.

jest leżakiem

po prostu u niemców standardem jest teraz zasilacz o mocy 500W i sklepy pozbywają sie tego na żecz naszego zacofanego kraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo znalazłem na allegro za 85 zł. tego Fortrona i niby wszystko ok ale gwarancja jest tylko 6 miesięcy i tak sobie myśle że to troche mało bo jak się zepsuje po gwarancji to kaplica :cry:

A znalazłem już za 100 zł. jakiegoś "Tronje" i ma on aż 550 W i jest ponoć cichy no i ma 2 lata gwary tylko nie wiem czy jest tak dobry jak ten fortron ??

Co o tym sądzicie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo znalazłem na allegro za 85 zł. tego Fortrona i niby wszystko ok ale gwarancja jest tylko 6 miesięcy i tak sobie myśle że to troche mało bo jak się zepsuje po gwarancji to kaplica :cry:

A znalazłem już za 100 zł. jakiegoś "Tronje" i ma on aż 550 W i jest ponoć cichy no i ma 2 lata gwary tylko nie wiem czy jest tak dobry jak ten fortron ??

Co o tym sądzicie ??

Jesli kosztuje 100zl i ma 550W to chyba nie jest za dobry ;) Edytowane przez Snajper3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo też mi się tak wydawało ale skusiła mnie gwarancja (bo te 550w. to i tak bym nie zużył) ale myślę że kupie tego fortrona 400w. za 85 zł. tylko jeszcze spytać sie doświadczonych userów czy one są dość bezawaryjne ?? No bo ta gwarancja 6 miesięcy to troszkę mało nie uważacie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo też mi się tak wydawało ale skusiła mnie gwarancja (bo te 550w. to i tak bym nie zużył) ale myślę że kupie tego fortrona 400w. za 85 zł. tylko jeszcze spytać sie doświadczonych userów czy one są dość bezawaryjne ?? No bo ta gwarancja 6 miesięcy to troszkę mało nie uważacie ??

ja mam 350 w od jakiś 6 miesiecy i mi sie nie zepsuł ani nie miałem problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tronje to [ciach!]o i było już gdzieś test na forum, fortron to elitarny zasilaczi za tą cene tylko brac sam zakupiłem jedną 400 dla kolegi i jest mega zadowolony, co do awaryjności to zawsze cos może paść, a padały juz na tym forum różne nawet takie cuda jak tagany, topowery, enermaxy i inne, za tą cenę to tylko fortron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi