Qlfon Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Witam Powziąłem decyzje o zmianie sprzętu. Co wybrać ? Muszę się zmieścić w 2,5 PLN Moje propozycje: 1. Procesor - Sempron 939 czy któryś z Athlonów (może Opteron kosztem grafiki ) 2. Grafika - GeForce seria 6800 (mogę wziąć słąbszą grafe na koszt innych podzespołów - proc,ram,płyta) 3. Płyta - Asus A8N-E, DFI Infinity NF4, Asrock Dual Sata czy może Epox 4. Pamięć 2x512 PDP Patriot KH, (ew. 2x1GB) 5. Zasialacz ? 6. Buda ? 7. Dysk i nagryware posiadam Komputer przeznaczony do O/C i grania. Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) hmm dysponujac taka gotowka to tak athlon 3000+ 2x512 patriot kh grafe to dobra zaproponowales ;S plyta asrocs dual sata jakas zasilka (zeby to dzialalo;)) bude to jakas tania za 150 zl idziesz do sklepu i sobie wybierasz ;) tak musze to ssumowac i wychodzi tak wychodzi mi jakos 1.5 k bez grafy ;) jakbys wyrwal jeszcze troche kasy to 7800 gt zaprasza i owned ;D EDIT: zasilke mozesz ORT: wziąsc taka jak ja mam spokojnie ci styknie ;S niestety pewnie mnie zjada bo chieftec ostanio nie ma dobrych opini ;S wiec mnie lepiej nie sluchaj :S acha i chlodzenie :D pewnie wszyscy ci poleca ac 64 pro ja nie polecam bo nie mam ;S ale mysle ze bedzie super. Edytowane 11 Lutego 2006 przez Kiczis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Płyte DFI, zasiłke Tagan'a 420 W wystarczy, bude to wedlug uznania to kwestia gustu. Pamietaj tylko zeby blacha byla w miare porzadna i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 co wy wszyscy na to dfi wszyscy wiedza ze sa super i wogule ale sa drogie asrock jest tani i dobry wiec wedlug mnie wystacza ;x chyba ze ktos chce hardcorowe oc to wtedy inna rozmowa ale nigdy nie wiadomo asrock moze pokazac klase ;S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Kup ten zasilacz najlepszy w swojej klasie a i proponuje moze 3000 na rdzeniu sandiego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 hyhy nie wiem czy taki jest :P ja proponuje venice ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Nie ma 3000 Na san diego...jest 3700.. Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 ja tez pozdrawiam :D o tak poznych godzinach proponuje podsomowac wspolnymi silami :D Proc: athlon 3000+ venice plyta: asrock dual sata / dfi :D ram: 2x512 patriot kh zasilka: ten tagan 420 W bedzie ok od siebie polecam chiefa 450 W grafa : w zaleznosci od budzetu to jakies 6800 albo 7800 gt (rulz and rox) buda: jakas tania :D chyba tyle mam nadzieje ze nie jest zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Nie ma 3000 Na san diego...jest 3700.. Pozdrawiam :wink: To lipa to zostaje vencive a co myslicie o zasilce dobra?? Powinna wysatrczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 tak jak napislem powinna wystarczyc aczkolwiek ja bym wziol mojego chiefa wedlug mnie jest bardzo dobry a jest tanszy kosztuje okolo 230 zl a przeciez tzeba uzbierac na to 7800 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 ja tez pozdrawiam :D o tak poznych godzinach proponuje podsomowac wspolnymi silami :D Proc: athlon 3000+ venice plyta: asrock dual sata / dfi :D ram: 2x512 patriot kh zasilka: ten tagan 420 W bedzie ok od siebie polecam chiefa 450 W grafa : w zaleznosci od budzetu to jakies 6800 albo 7800 gt (rulz and rox) buda: jakas tania :D chyba tyle mam nadzieje ze nie jest zle a nie leppiej dodac te 50 dych i dac 3200?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 nie bo 3k+ spokojnie wykrecisz na 3200+ amoze sie okazac ze 3200 bedzie sie slabiej krecil (jest to bardzoprawdopodone :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 nie bo 3k+ spokojnie wykrecisz na 3200+ amoze sie okazac ze 3200 bedzie sie slabiej krecil (jest to bardzoprawdopodone :D)NO ale jak bedzie mial szczescie jeszcze na vencive to prawdopodobne a tak to zawsze to 200mhz wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 nie ma takiego czegos jak vencive jest venice... :mur: :mur: ja i tak b ym bral 3200 menchester wkoncu to jadro z dwujajowych prockow ..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 heh ja wiem ale niewazne mozna brac teg manchestera mozna venice wedlug mnie obojetne ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Sempron 3000+ Freezer 64 pro DFI Infinity/ AsRock 2x512 ram patriot kh tagan 420W buda wg gustu jak asrock to moze starczy na 7800gt a jak dfi to 6800gs... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Jak juz brac jakies DFI to tylko Lamparty bo infinity to bardzo okrojona wersja Lamparty...;) wiec bierz ASRock k8 dual sata II :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 A kozysta sei z tego co ma lp chyba nie. W oc sa podobne wyniki do lp dozucaja mase gadżetow i nic pozatym qmpel kupil lp za ponad 500zl i slabiej mu sie proc krecil niz na jakims msi o polowe tanszym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ale ja powiedzialem ogolnie... :wink: :wink: pewnie trafil na jakies trefny model...nie powiedzialem ze wynik O/c bedzie gorszy tylko ze plyta jest dosc okrojona..:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ale ja powiedzialem ogolnie... :wink: :wink: pewnie trafil na jakies trefny model...nie powiedzialem ze wynik O/c bedzie gorszy tylko ze plyta jest dosc okrojona..:wink:pod jakim wzgledem... bedziesz uzywal 10 usb 8 dyskow? raczej nie wiec troche sie przeplaca zeby miec cos "super markowego" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 wedlug mnie tylko asrock i 7800 gt i owned :D i bedzie super ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Za 2500 zł proponuję: Sempron 3000+ s.939 - 385 zł AC Freezer64 Pro - 65 zł Epox 9NPA+ Ultra - 365 zł PDP Patriot KH 2x1GB - 719 zł MSI 6800GS - 784 zł Huntkey HK350AP (400W) - 179 zł Obudowa - wedle gustu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Za 2500 zł proponuję: Sempron 3000+ s.939 - 385 zł AC Freezer64 Pro - 65 zł Epox 9NPA+ Ultra - 365 zł PDP Patriot KH 2x1GB - 719 zł MSI 6800GS - 784 zł Huntkey HK350AP (400W) - 179 zł Obudowa - wedle gustu Popieram zestaw Lukmek'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) ee ja mysle ze narazie nie jest mu potrzebne 2 gb ramu ;) moze pozniej dokupi ja bym poki co bral tak sempa na 939 albo 3k+ asrocka dual sata 2x512 patriot kh obudowa za 150 zl zasilacz to huntkey bedzie dobry no i 7800 gt ;) mozna dostac ponizej 1200 ;] chlodzeie oczywiscie ac 64 pro :P ile to wsumiebedzie ? powinien sie zmiescic ;) aczkolwiek zestaw wyzej jest tez bdb ;) i podoba mi sie ;)D Edytowane 12 Lutego 2006 przez Kiczis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ee ja mysle ze narazie nie jest mu potrzebne 2 gb ramu ;) moze pozniej dokupi ja bym poki co bral tak aczkolwiek zestaw wyzej jest tez bdb ;) i podoba mi sie ;)D Ja ci powiem, żę 2GB dają niezłego kopa w grach. Sam od paru dni posiadam taki zestaw i poczułem różnicę w grach, zwłaszcza w BF2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlfon Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) @lukmek Chyba zdecyduje się na twoją propozycję (pod warunkiem że cena tej płyty się nie zmieni, na Apollo cena jest po 420). Zastanawiam się jeszcze czy nie lepszym rozwiązaniem będzie Athlon 3000+ i 2x512 zamiast Semrpona i 2x1GB. Widze że masz proponowaną płytę - jak się sprawuje ? Nie ma żadnych problemów ? Jak z O/C? Pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 2006 przez Qlfon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) @lukmek Chyba zdecyduje się na twoją propozycję (pod warunkiem że cena tej płyty się nie zmieni, na Apollo cena jest po 420). Zastanawiam się jeszcze czy nie lepszym rozwiązaniem będzie Athlon 3000+ i 2x512 zamiast Semrpona i 2x1GB. Widze że masz proponowaną płytę - jak się sprawuje ? Nie ma żadnych problemów ? Jak z O/C? Pozdrawiam Jest to jedna z najlepszych płyt do O/C na s.939. Oferuje dobry, intuicyjny bios, z możliwpściami ustawień zbliżonymi do DFI. Dalej podtrzymje to co mówiłem, zestaw Semp+2GB Ramu. Edytowane 12 Lutego 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Jest to jedna z najlepszych płyt do O/C na s.939. Oferuje dobry, intuicyjny bios, z możliwpściami ustawień zbliżonymi do DFI. Dalej podtrzymje to co mówiłem, zestaw Semp+2GB Ramu. dajcie spokuj z sempem potem bedzie zalowal lepiej athlona 64 3000 albo 3200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a powiedz mi czym sie rozni Athlon od Semprona poza iloscia Cache ? :mur: :mur: i nazwa jak mi powiesz to masz sztabke zlota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Niektórzy powinni sie pouczyć, różnica między sempem a athlonem to różnica w cenie, a w grze i normalnej pracy NIE ODCZUJESZ tego, na e-giełdzie był test, średnio wychodzi 5% na korzyść athlona, czy 5% jest warte tyle kasy, nie. Ogólnie lukmek złożył najlepszy zestaw za tę cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...