rafibydgoszcz Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) WItam.Posiadam laptopa Acer Aspire 1694 z obsługą DDR2 . Według wszelkich danych znalezionych w necie wynika że mogę zainstalować max. 2GB RAM i to w DDR2 533MHz . Ale niedawno wcisnąłem skrót klawiszy FN + F2 i pokazało mi się narzędzie diagnostyczne Acer e Settings . Gdy wchodzę do zakładki System Information a potem do Memory pokazuje mi takie coś : Current Memory : 512MB Maximum Memory : 1024MB Support Maximum : 2048MB I teraz już sam nie wiem . To w końcu co jest maximum ? 1024 czy 2048 MB ? I nawet jeśli będzie to 2048MB to martwi mnie ten napis Support . Może to oznaczać według mnie , że jeśli nawet uda się zamontować 2GB to będzie to działać w jakiś okrojony sposób . No bo niby czemu jest napisane Maximum 1024 a Support 2048 ? Jeśli ktoś w ciągu najbliższego tygodnia poda mi odpowiedź ile mogę włożyć RAMu to będę wdzięczny gdyż mam zamiar niedługo rozszerzyć pamięć . Oto link do zdjęcia : http://server4.pictiger.com/img/20320/comp...reenshots/1.jpg Edytowane 11 Lutego 2006 przez rafibydgoszcz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Wszystko jest OK. Max 1gb ale to sie tyczy jednej kosci, a ze mozesz wlozyc dwie, tu wychodzi owe 2gb. Wiec wszystko sie zgadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafibydgoszcz Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 SUPER by tak było . A więc jedna odpowiedź że 2GB . Niech się pan nie obrazi ale poczekam jeszcze na opinie innych użytkowników i jeśli więcej będzie że 2GB to kupię 2 kostki po 1GB . Po prostu jestem nowy na tym forum i jeszcze nie wiem kto tu jest najbardziej kompetentny . Dziękuję bardzo za odpowiedź , wydaje się logiczna . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoo Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgadzam się z marioking, powinno działać z 2x1GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Dokładnie, 1GB na kość czyli z dwoma daje 2GB. zamykam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...