AdamAGP Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Czytałem, że Unia Europejska wprowadziła podatek na monitory LCD 19", 20" i większe produkowane poza UE. Nie wiem czy na 19 wszystkie czy tylko panoramiczne. Podobno Samsung przewidując ten podatek podniósł już ceny wcześniej. Podatek ma wynosić ok 20%? Zna ktoś może więcej szczegółów na ten temat? Edytowane 12 Lutego 2006 przez AdamAGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Czytałem, że Unia Europejska wprowadziła podatek na monitory LCD 19", 20" i większe produkowane poza UE. Nie wiem czy na 19 wszystkie czy tylko panoramiczne. Podobno Samsung przewidując ten podatek podniósł już ceny wcześniej. Podatek ma wynosić ok 20%? Zna ktoś może więcej szczegółów na ten temat?Znalazłem trochę info na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Podatek od luksusu... komuna wraca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Głupota ten podatek - takie było moje zdanie 27 stycznia i nic się nie zmieniło :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Głupota ten podatek - takie było moje zdanie 27 stycznia i nic się nie zmieniło :angry: Nic się nie zmieniło bo producenci wiedzieli o tym wcześniej i naprodukowali zapasy albo już dawno podnosili ceny jak samsung (tak w prasie piszą), albo też robią je w UE. Tylko nie wiem jak to wygląda ze strony wykonawczej tego przepisu. To dotyczy monitorów większych niż 19 cali włącznie? W ogóle co za bezsens, a myślałem że tylko w Polce wprowadzają takie durne przepisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Nic się nie zmieniło bo producenci wiedzieli o tym wcześniej i naprodukowali zapasy albo już dawno podnosili ceny jak samsung (tak w prasie piszą), albo też robią je w UE. Tylko nie wiem jak to wygląda ze strony wykonawczej tego przepisu. To dotyczy monitorów większych niż 19 cali włącznie? W ogóle co za bezsens, a myślałem że tylko w Polce wprowadzają takie durne przepisy. Chodziło mi o to że moje zdanie nie uległo zmianie :wink: - przeczytałem o tym 27 stycznia i od tego czasu szukałem sensu tego przepisu :lol: ps. podobno ponad 19" ( od 20" ) ... ciekawe co za kretyn wymyślił podatek od postępu, za niedługo monitory 20" byłyby naprawdę tanie gdyby nie ten podatek. Dajcie mi tego kretyna od podatków a $%@%^%$$ i @%@#% a potem @#$%#$ Edytowane 13 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Będą robić nowe monitory bez DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Będą robić nowe monitory bez DVI.To ja za taki bez DVI podziękuję = mniejszy zarobek firmy = mniejszy obrót = mniej w kasie państwowej = biedniejsza unia - taka jest prawda i można dodać do tego zastój technologiczny i spowolnienie rozwoju gospodarczego :lol: B) :wink: . Edytowane 15 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...