Skocz do zawartości
AdamAGP

Podatek Na Lcd Od 18 Stycznia

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem, że Unia Europejska wprowadziła podatek na monitory LCD 19", 20" i większe produkowane poza UE. Nie wiem czy na 19 wszystkie czy tylko panoramiczne. Podobno Samsung przewidując ten podatek podniósł już ceny wcześniej. Podatek ma wynosić ok 20%? Zna ktoś może więcej szczegółów na ten temat?

Edytowane przez AdamAGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem, że Unia Europejska wprowadziła podatek na monitory LCD 19", 20" i większe produkowane poza UE. Nie wiem czy na 19 wszystkie czy tylko panoramiczne. Podobno Samsung przewidując ten podatek podniósł już ceny wcześniej. Podatek ma wynosić ok 20%? Zna ktoś może więcej szczegółów na ten temat?

Znalazłem trochę info na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupota ten podatek - takie było moje zdanie 27 stycznia i nic się nie zmieniło :angry:

Nic się nie zmieniło bo producenci wiedzieli o tym wcześniej i naprodukowali zapasy albo już dawno podnosili ceny jak samsung (tak w prasie piszą), albo też robią je w UE. Tylko nie wiem jak to wygląda ze strony wykonawczej tego przepisu. To dotyczy monitorów większych niż 19 cali włącznie? W ogóle co za bezsens, a myślałem że tylko w Polce wprowadzają takie durne przepisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się nie zmieniło bo producenci wiedzieli o tym wcześniej i naprodukowali zapasy albo już dawno podnosili ceny jak samsung (tak w prasie piszą), albo też robią je w UE. Tylko nie wiem jak to wygląda ze strony wykonawczej tego przepisu. To dotyczy monitorów większych niż 19 cali włącznie? W ogóle co za bezsens, a myślałem że tylko w Polce wprowadzają takie durne przepisy.

Chodziło mi o to że moje zdanie nie uległo zmianie :wink: - przeczytałem o tym 27 stycznia i od tego czasu szukałem sensu tego przepisu :lol:

ps. podobno ponad 19" ( od 20" ) ... ciekawe co za kretyn wymyślił podatek od postępu, za niedługo monitory 20" byłyby naprawdę tanie gdyby nie ten podatek. Dajcie mi tego kretyna od podatków a $%@%^%$$ i @%@#% a potem @#$%#$

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą robić nowe monitory bez DVI.

To ja za taki bez DVI podziękuję = mniejszy zarobek firmy = mniejszy obrót = mniej w kasie państwowej = biedniejsza unia - taka jest prawda i można dodać do tego zastój technologiczny i spowolnienie rozwoju gospodarczego :lol: B) :wink: . Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi