Skocz do zawartości
ryben

Co Kupić? Amd Czy Intel ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w planach zmodernizowanie komputer (był wcześniejszy temat) początkowo miałem kupić asrocka z agp i pci-e na s939 i do tego sempron. Ale w 2007 roku amd uśmierca s939 więc zastanowiłęm się nad intelem. Niewiem jak będzie z socketami na intela bo intelem sie nie interesowalem bo mialem kupic amd a teraz juz sam niewiem. Chce aby było to troche przyszłościowe i wydajne do gier (troche nowszych) i niewiem czy pod intela sa plyty z agp i pci-e naraz. Mam około 850 zł na zasilacz obudowe procka i mobo. Myślę nad Procesor INTEL CELERON D-335 - 2.80 GHz BOX / S- 478 warto??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam coś takiego ASROCK DUAL SATA2 SEMPRON 3000 bardzo fajny zestawik. Płyta ma naprawde spore możliwości OC. Płytka posiada AGP I PCI-E więc jeśli posiadasz grafike na AGP to sobie wrzucasz i wszystko śmiga. Potem możesz sobie wsadzić coś na PCI-E. Platforma naprawde przyszłościowa. Ten sempron zje na śniadanie każdego celeronka. NIe daj sie nabrac na te Mhz bo one sa puste. Nie mają żadnej wydajności. Za jakiś czas jak już stwierdzisz że sempron już jest za mało wydajny. Kupisz jakiegoś procka dwurdzeniowego. I nadal będziesz sie cieszył wydajnością na długi czas.Zasilacz możesz kupić taki Chieftec 400

Ewentualnie Ten FORTRON

Podałem linki z allegro ale to już twoja sprawa gdzie kupisz i co kupisz. Pamiętaj twój wybór i twoje pieniądze. Pozdrawiam

Edytowane przez dziadek lucek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Byłem bardziej przekonany do emprona niz celerona ale pomogliście mi.

Sęk w tym ze w zadnym dobrym sklepie albo nie ma albo juz wyczerpał się z magazynów ten sempron i tak samo plyta glowna

w stacjonarnych sklepach bardzo trudno o tego procka

kup przez net - na allegro często są - ostatnio nawet po 320zł

Ja polecam coś takiego ASROCK DUAL SATA2 SEMPRON 3000 bardzo fajny zestawik.

ten zastaw jasne że fajny, ale straaaasznie drogi - w detalu ta płytka kosztuje 230zł a proc ~350zł co razem daje 580zł - facet ma prawie 100zł przebitki, a i tak policzyłem drożej te części

Intel w tej chwili jest dobrym wyborem, ale nie w tym przedziale cenowym :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to kup przez neta i nie demonizuj

A64 S939 na dziś OK

JJa mówiłem w sensie internetowym. Np. w proline.pl czy arest.pl jest w ofercie ale nie ma na magazynie albo rezerwacja. Co do allegro to mam pecha, co nie kupie to zepsute :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi