Curly18 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 witam! mam procesor duron 750 prawie ubrudzony jakas srebna paste termoprzewodzaca i zamierzam umyc spirytusem i mam pytanie czy umycie spirytusem moze uszkodzic jadra tego durona (mam lepsza paste artic ceraminuqe) czy jadro jest podobno miekki niz na athlonie xp? dzieki z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Z tym jądrem to lekka przesada. Możesz umyć spirolem, nie będzie żadnych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ok dzieki za pomoc, zaryzykowałem, umyłem spirytusem i prawie jest czysty i przykleilem dobra paste (artic ceraminuqe) potem załozyłem mocniejszy wentylator czyli oczywiscie pentagram i srednio temp mam 32-35 przy otwartej obudowie no i z niskiej wydajnosci podkrecałem do 133mhz czyli prawie 1000 i działa stablitnie a temp poskoczył tylko 2stopnie ;) i podkrece jeszcze na maxa ile sie da rady duron p.s szkoda mojego thortona ktorego usmazyłem jak placek na platelni :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Ja wszysto czyszcze z pasty itp WD40 i dziala :D mocno odczułeś spadek mocy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Pamiętaj że AMD to prawdziwi mężczyźni, mają wrażliwe jądra ; P. Ale żeby nie było OT to rób delikatnie szczegółnie na brzegach - naprawde łatwo uwalić krawedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Tak do FAQ to nie łaska zaglądnąć ;] http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172765 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...