skonec Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Witam Mam problem, sprzet jak w opisie tematu, sterowniki najnowsze, swiezo zassane, BIOS najnowszy z abit.com.tw. Problem wyglada nastepujaco: w gry CoD2 oraz Battlefield2 (nie wiem jak reszta, nie instalowalem) mozna zagrac gora 5 minut, zawiesza sie i pojawia sie niebieski ekran na ktorym nie mozna nic odczytac gdyz jest zamazane. Prosze pomozcie, nie wiem co robic ;/ Zasilacz raczej jest dobry 5-setka, wczesniej na Fatality + PIV 3.0 nie mialem z nim zadnych problemow. Z gory serdecznie dziekuje za pomoc i porady. Pozdrawiam Skonec P.S. Przesiadlem sie z Intela na AMD, po wielkich watpliwosciach, i teraz mam coraz wieksze zniechecenie do AMD ;/ prosze pomozcie abym o AMD nie mogl powiedziec zlego slowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 to na pewno nie wina AMD!! :P podkręcałeś komputer?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonec Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 nie, nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 modyfikowałeś system?? powiedz od jakiego czasu masz te problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Witam Mam problem, sprzet jak w opisie tematu, sterowniki najnowsze, swiezo zassane, BIOS najnowszy z abit.com.tw. Problem wyglada nastepujaco: w gry CoD2 oraz Battlefield2 (nie wiem jak reszta, nie instalowalem) mozna zagrac gora 5 minut, zawiesza sie i pojawia sie niebieski ekran na ktorym nie mozna nic odczytac gdyz jest zamazane. Prosze pomozcie, nie wiem co robic ;/ Zasilacz raczej jest dobry 5-setka, wczesniej na Fatality + PIV 3.0 nie mialem z nim zadnych problemow. Z gory serdecznie dziekuje za pomoc i porady. Pozdrawiam Skonec P.S. Przesiadlem sie z Intela na AMD, po wielkich watpliwosciach, i teraz mam coraz wieksze zniechecenie do AMD ;/ prosze pomozcie abym o AMD nie mogl powiedziec zlego slowa Wiesz...z tym zasilaczem to bym sie zastanawial...stwierdzenie typu to jest dobra 500-tka malo nam mowi ;) Podaj pelna nazwe zasilacza a najlepiej daj fotke tabliczki znamionowej to wtedy sie zobczy czy to taka dobra 500-tka jest ;) Przeskanuj pamieci programem GoldMemory i sprawdz czy nie wywala bledow. Moze pamieci sa niedowoltowane ;) Daj im z 0.1-0.2V wiecej w BIOSie :) Moze jakies ustawienie w BIOSie szkodzi karcie graficznej...tyle ze ja nie mam ATI wiec nie wiem co by moglo takiej karcie szkodzic ;) NA PEWNO TO NIE JEST WINA AMD :P Mi sie wydaje ze w pierwszym szeregu bym sprawdzal zasilacz,potem pamieci a na koncu karte grafiki :P Edytowane 12 Lutego 2006 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonec Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) OK, dziekuje za porady, zaraz przeprowadze test, i moze uda mi sie zasilacz jakis lepszy zalozyc. :) System nie modyfikowany, a mam to od 2 dni- tyle mam tego kompa :) Edytowane 12 Lutego 2006 przez skonec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonec Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 pamiecia sa OK, przeszedl test :) a co do zasilacza: nie ma zadnej tabliczki znamionowej ;/ wiec moze jakis lipny jest ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) jakiej firmy jest ta zasiłka?? podaj cały sprzęt jaki masz:D Edytowane 12 Lutego 2006 przez AdamekSOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) no ładnie, to jakiś konkretny noname.. w takim wypadku stawiam na zasiłke ;) jeszcze możliwe że proc się grzeje, zapuść mu Stress Prime i kontroluj temperaturę. btw. skąd wiesz że ten zasilacz ma "500W" ;) skoro nie ma żadnej nalepki znamionowej - w sklepie tak powiedzieli? Edytowane 12 Lutego 2006 przez arczi- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonec Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Fatal1ty SLI + 3700+ San Diego + Sapphire x800xl + geil 2x512Ultra CL2, RAPTOR 36GB, WD 160GB, LG DVD RW :) oto caly moj sprzet :) a co do zasilacza, to serio, dopiero teraz mi zaswitalo ze to jakas tandeta moze byc ;/ :mur: kurcze, ale dobry zasilacz to gdzies pewnie 150zl, a teraz sie splukalem na to co zakupilem, cholerka ;/ Edytowane 12 Lutego 2006 przez skonec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonec Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Robilem testy Stress Prime i wyszlo cos takiego ;/ FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. i nie moge znalezc stress.txt ;/ a tepmeratura doszla do 40C wiec chyba nie jest zle Edytowane 12 Lutego 2006 przez skonec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Hehe jak na stress prime sie wywala to na 99% zasilka nie wyrabia. Moze jeszcze byc w budzie za goraca. Jakie temp na procku jest w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a tepmeratura doszla do 40C wiec chyba nie jest zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 wymień na jakiś porządny zasilacz...to jest na bank zasiłka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 @Labe Widze, widze tylko zauwaz kiedy moj post byl napisany, a kiedy napisany i edytowany prze skonec'a ;) Cos mi sie wydaje, ze ten zasilacz to cos pokroju tego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonec Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 chyba jeszcze gorszy, ten wyglada chociaz fajowo, moj to same blachy :) kurcze ale skad mam wziac 150zł na zasilke :sad: myslicie ze tak 350 byla by dobra http://allegro.pl/show_item.php?item=84149407 czy lepiej dolozyc i miec taka 400 http://allegro.pl/show_item.php?item=84798990 chyba ze macie cos lepszego na uwadze. dzieki za wszelkie podpowiedzi co wybrac za niedroga kase :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Mozesz kupic cos tanszego np jakiegos Fortrona 400W (spokojnie pociagnie Twoj sprzet) http://allegro.pl/show_item.php?item=85328349 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 dokładnie fortron dobre ma zasiłki ja mam 300W i ciagne wszystko z podpisu wykrecone i bez zwiech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonec Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 a ja mam moze glupie pytanie, ale coz zadam je: czy istnieje mozliwosc sprawdzenia zasilacza, moze jakis program ktory testuje wartosci napiecia, czy moze jakis inny sposob. Dzia za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 czy istnieje mozliwosc sprawdzenia zasilacza, moze jakis program ktory testuje wartosci napiecia, czy moze jakis inny sposob.Miernik, mierzenie napięć w stresie i spoczynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...