Skocz do zawartości
DiJo

Instalator Xp - Wyłącza Sie :(

Rekomendowane odpowiedzi

ello :) może tu znajde kogoś kto mi pomoze... mam problem z zainstalowaniem windowsów xp na moim kompie. Wkładam płytke do napedu cd, odpalam instalator i gdy pokazuje się licencja windowsów komputer się wyłącza (wszystko gaśnie, tak jakbym wtyczke wyjął). Próbowałem instalować z różnych płyt, na różnych dyskach i bez zbędnych bebechów i bez podkręconego procka, ale efekt jest taki sam. Wziąłem tez od kumpla dysk z zainstalowanymi windowsami. Po wybraniu użytkownika komputer sie wyłączył :] Nie pokazuje żadnych komunikatów ani nic. Linuks działa bez problemów od 3 lat i nigdy nie mialem takich problemów. Mój sprzęt:

plyta główna - abit nf7

procek - sempron 2200+

512mb ramu

karta grafiki - geforce2 mx 64mb

karta tv, sieciowa (wyjąłęm je zeby odciążyć zasilacz, ale tez sie wyłącza)

zasilacz 300w

w biosie mam wyłączoną ochrone antywir. dysk sprawny, kilkanaście razy sformatowany, tasiemki chyba dobre. Nie mam pomysłów przez co jeszcze komp moze sie wyłączać. Pomózcie :)

pozdr.

ps. 3 informatyków ze szkoły i ludzie z innego forum nie pomogli, może tu sie uda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyłączyłem w biosie opcje która zabezpieczała przed przegrzaniem procka i awarią wiatraka. Pisze już z windowsów :] teraz tylko bede musiał powłączać spowrotem te rzeczy i sprawdzić co dokładnie go bolało :] no i odzyskać linuksa bo xp zjadło bootsektor :P

ps. jest jakiś dodatek do xp który pozwala na odczyt z reiserFS ?? znalazłem ale tylko do ext2 (installable file system)

Edytowane przez DiJo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi