DiJo Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ello :) może tu znajde kogoś kto mi pomoze... mam problem z zainstalowaniem windowsów xp na moim kompie. Wkładam płytke do napedu cd, odpalam instalator i gdy pokazuje się licencja windowsów komputer się wyłącza (wszystko gaśnie, tak jakbym wtyczke wyjął). Próbowałem instalować z różnych płyt, na różnych dyskach i bez zbędnych bebechów i bez podkręconego procka, ale efekt jest taki sam. Wziąłem tez od kumpla dysk z zainstalowanymi windowsami. Po wybraniu użytkownika komputer sie wyłączył :] Nie pokazuje żadnych komunikatów ani nic. Linuks działa bez problemów od 3 lat i nigdy nie mialem takich problemów. Mój sprzęt: plyta główna - abit nf7 procek - sempron 2200+ 512mb ramu karta grafiki - geforce2 mx 64mb karta tv, sieciowa (wyjąłęm je zeby odciążyć zasilacz, ale tez sie wyłącza) zasilacz 300w w biosie mam wyłączoną ochrone antywir. dysk sprawny, kilkanaście razy sformatowany, tasiemki chyba dobre. Nie mam pomysłów przez co jeszcze komp moze sie wyłączać. Pomózcie :) pozdr. ps. 3 informatyków ze szkoły i ludzie z innego forum nie pomogli, może tu sie uda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a czy wentylator od proca dobrze zamontowany? jakie masz temp. bp ja miałem taki sam problem i okazało się że wentylator był z jednej strony odczepiony i komp się przez to wyłączał podczas instalacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 temp1: +29°C temp2: +44.0°C (procek) w stresie 55*C, jak nie jest podkręcony to nie przekracza 50* wiatraczki wporządku :) wszystkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a bez instalki? odlacz wszystko oprocz grafy i zobacz na samym komunikacie biosu ze nie ma systemu ile wytrzyma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) wyłączyłem w biosie opcje która zabezpieczała przed przegrzaniem procka i awarią wiatraka. Pisze już z windowsów :] teraz tylko bede musiał powłączać spowrotem te rzeczy i sprawdzić co dokładnie go bolało :] no i odzyskać linuksa bo xp zjadło bootsektor :P ps. jest jakiś dodatek do xp który pozwala na odczyt z reiserFS ?? znalazłem ale tylko do ext2 (installable file system) Edytowane 12 Lutego 2006 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...