Skocz do zawartości
Szosiuu

Doradzcie Coś Pasywnego Wydajnego Na 7800 Gtx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym na swojego MSI 7800 GTX zapodać coś bez wiatraka (żadnego halasu). Co proponujecie ? pozdrawiam :huh:

No prosze nagle nikt nie lubi 7800 GTX. Może jednak ktoś sie zlituje

Edytowane przez Szosiuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisał w chłodzenie konw. to mu takie podałem chociażdla mnie def konwencjonalne to wentyle, fanless to oddzielna kategoria i wodne to 3 kat;)

ale faktycznie woda jest dobrym rozwiązaniem i chyba najbardziej odpowiednim zainwestujesz 500 a chłodzone masz wszystko, jak masz taką grafe to reszte kompa też musisz mieć goodi:)

no chyba że nie lubisz wody... bo to inna sprawa

np kumpel ma kompa wypasionego a i tak boi się chłodzenia wodnego bo myśli że coś mu się obluzuje/wysunie itp i szlak mu trafi kompa;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze blok i chlodzenie wodne ;)

A chlodzenie konwencjonalne w dodatku pasywne to raczej odpada.

Karta sie troche grzeje i wiatraczek powinien byc (zalman puszczony na 5V jest praktycznie nieslyszalny)

No cóż, nie ukrywam ze cały komp chlodze wodą nawet zasiłke. tylko grafika ma wentyl i to mnie wkurza. Może byc woda, ale interesuje mnie tylko taki blok , który na raz przykryje GPU i pamiątki. A jaki konkretnie model zelmana proponujecie ? musi nakryś też pamiątki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iałem na mysli ZM80D-HP ale on nie kryje pamięci

z tego co kojarze to tylko arctic cooling przychodzi mi na myśl on kryje jedną stronępamięci

poza tym zaółóż Cu radiatory i będzie ok z pamięciami;) ale jaki jest sens? wszędzie woda to i tu też byćpowinna;)

Edytowane przez blank2424

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iałem na mysli ZM80D-HP ale on nie kryje pamięci

z tego co kojarze to tylko arctic cooling przychodzi mi na myśl on kryje jedną stronępamięci

poza tym zaółóż Cu radiatory i będzie ok z pamięciami;) ale jaki jest sens? wszędzie woda to i tu też byćpowinna;)

aj szkoda, kiedyś mialem 6800 GT ale nie pelny bo pamiętki były gołe i tam problemu nie miałem przykrylem GPU i tyle ale w tej wersji mam kłopot bo raz ze to trzeba porozbierać a jesli pamietki są teraz chlodzone to powinny być dalej dlatego szukam czegoś na całość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche miejsca pod tymi podanymi fanless'ami Ci zostanie żeby weszły pod to radiatory nawet ze ścietymi lub rozgientymi radiatorami

oki. dzieki Panowie. spytam jeszcze tak. całość bedzie oczywiście chodzić bez wiatraków i czy to nagromadzone ciepło nie bedzie sie kisić ? bo w budzie mam słaby przewiew , prawie zero ruchu powietrza (zastoje). czy ten zelman da rade ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no taka karta jednak trochę "oddycha" weź walnij z tyłu wywiew i "wwiew ;P" z przodu lub otwórz bude i cooler z CPU coś zrobi? Jaki masz ?

zastuj calkowity w budzie. wszystko studze woda nawet zasilacz. tylko grafe niewiem co bo ostudzil bym tez pamieci a wiem ze niema takich bloków na gpu i pamięci razem, wiec szukam coś pasywnego na opamieci. zdecydowalem ze na GPU zapodam bloczek wodny ale na pamieci to mam kklopot- chyba jakies przylepiane radiatorki ale niewiem czy te radiarorki beda dość wydajne bez nadmuchu ??? reasumujac: blok wodny na GPU a mwmorki pasywne i czy sie nie upieką czy jest im przy tej grafie potrzebny nadmuch ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do pasywów MUSI być przepływ powietrza! inaczej będziesz miał nie kartę z np Zalmanem a zapiekankę :D

Albo aktywnie (TO,TO) albo dodaj (kolejny) bloczek na GPU, na pamięci TAKIE FLOWERY i pod kartą zamontuj jakiś cichy wiatrak 120x120 np FANDER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi