Rebel_1 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Mam obudowę Chieftec Mesh CA-01SL-SL-B i 2 x WD na SATA do wyciszenia. Zastanawiałem się nad kupnem 2 x Scythe HDD Stabilizer + Scythe Kama Bay 5,25". Jednak mam parę watpliwości. Po pierwsze czy da się ten Stabilizer zamontować w systemie bezśrubkowym Chiefteca? To samo tyczy sie Kama Bay i co do ostatniego to jak on będzie działał przy zamkniętych drzwiczkach? Może macie jakieś inne pomysły jak wyciszyć dyski i je jednocześnie chłodzić? Standartowe miejsca są wentylowane idealnie ale strasznie przenoszą drgania na obudowę :( Byłbym wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ja mam położony na gąbce za dmuchającym na niego wentylem:) co do wyciszania to np sharkoon vibe-fixer II dobrze wycisza ale już nie odprowadza ciepła bo ktoś o tym nei pomyślał co innego zalman ZM-2HC2 spełnia obie te funkcje;) czy dasz rade zamontować? nie wiem, mam innego chiefteca choćmysle ze tak, ten zalman i sharkoon są do 5.25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 od siebie moge polecic Noiseblocker X-Swing - u mnie zdaje egzamin. Kosztuje 59 zl i mozna na nim zamontowac dwa dyski! Z tego co slyszalem to polecany przez Blank'a Zalman nie spelnia zadnej funkcji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...