radoos Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Witam Jest na 5 w sieci i mamy tylko SDI.Wlasnie mam ochote zapi**dolic jednego sasiada.Czat na Wp ladowal sie prawie 10 min.Mówie do niego przez gg ze ma wyłączyc Kazze i właczyc na noc tak jak sie to z reguly u mnie robi..... a on mowi ze mu szkoda pradu. Mam tekie pytanko: :evil: Czy mozna jakos mu zablokowac mozliwosc sciągania Kazzą.Móglbym isc do admina i poprosic zeby zablokowal porty przez które łączy sie Kazza ale wtedy ja tez nie skorzystam z Kazzy i to mnie najbardziej wk**wia.Czy mozna jakos zablokowac u tego wkórwiacza te porty,bo czesto u niego jestem i mam pelny dostep do jego kompa.Jesli jest to mozliwe to prosze podac podac jakie to porty i jak je zablokowac.Potrzebny jest jakiś soft ?? :evil: Wirusy i trojany odpadają.Próbowalem mu podrzucic trojana.Nic z tego. :evil: Wiem ze to troche zlosliwe ale prosze o pomoc.Zeby napisac tego posta czekalem 12 min zeby wejsc na forum. :evil: Z góry wielkie dzieki :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 zonealarm lub norton personal fireware... zainstaluj i zablokuj porty... ale ktore nie mam pojecia.... albo sprawdz u siebie... zainstaluj jakiegos fireware.. i uruchom kaze... wyskoczy Ci komunikat o jakims porcie ktory bedzie uzywany przez kaze. zapamietaj i go zablokuj :) innego sposobu chyba nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Niestety z kazaa 2.0 i wyższe jest duży problem bo działają przez port 80 (www) a przecież nie ablokujesz stron www!!!.Chyba jedyne rozwiązanie to Router na linuksie z ograniczeniem tranferu albo router sprzętowy z ograniczeniem tranferu..tylko że na sdi to nie ma za bardzo co obcinać...ciężka sprawa z ta nową kazą..zmora sieci osiedlowych.Jeśli gość jest nadzwyczaj upierdliwy to złóżcie sie dla niego kase za założenie o odłaczcie go..będziecie płacic troche więcej za net ale pozbędziecie sie pasożyda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ja tez jestem za albo jak jest jakis serw to softem ograniczyc transfer albo router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoos Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Gość jest strasznie upieredliwy,ale tez strasznie tempy.Powiem mu ze mam jakąś lepszą Kazze (np kazzaLite 1.7) a potem jak bede u niego siedzial ktos do niego zadzwoni a ja zablokuje mu porty w ZoneAlarm. Nie mam wyjscia.Dzisiaj to samo.W najgorszym wypadku odetne go łopatą bo jego kabel leci przy moim płocie :x Czy najnowsza KazzaLite też łączy sie przez port www ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 pogadaj z admminem (jezeli takiego macie i serwera na [brzydkie określenie na linuksa]u) powinien poradzic cos np porty moga sie otwoerac o 22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Jak gościu bedzie inteligentny to bedzie sobie skakal kaaza po portach bo jest taka mozliwosc i firewallem nic mu nie zrobisz, najlepiej zrobcie dodatkowa zrzyte i wywalcie pasozyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Jak gościu bedzie inteligentny to bedzie sobie skakal kaaza po portach bo jest taka mozliwosc i firewallem nic mu nie zrobisz, najlepiej zrobcie dodatkowa zrzyte i wywalcie pasozytapopieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 jak nie spisywaliscie zadnej umowy albo na krotki czas to bay bya ;p postraszysz go troche zrzucice sie o dyszke wjecej i macie luz D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Jesli routing idzie przez linuxa to wystarczy shaperd na linuxie ktory rownomiernie rozdziela pasmo na uzytkownikow (http://sp9wun.republika.pl/). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RSIL Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 ja proponuje nie kabel lopata a sasiada :) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 zonealarm lub norton personal fireware... zainstaluj i zablokuj porty... ale ktore nie mam pojecia.... albo sprawdz u siebie... zainstaluj jakiegos fireware.. i uruchom kaze... wyskoczy Ci komunikat o jakims porcie ktory bedzie uzywany przez kaze. zapamietaj i go zablokuj :) innego sposobu chyba nie ma :) 214017[/snapback] U mnie admin jakoś zablokował... Próbowałem zmieniać porty, omijać jak się da i nic :D Czyli dać się da napewno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mster Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 A nie mozesz powiedziec adminowi aby wam przydzielil lacze dynamicznie czy jakos tak ? albo niech admin zainstaluje netlimitera na serverze moze wam to cos pomoze, albo poszukajcie jakiegos programu do blokowania lacza itp mialem cos takiego bo kumpel mial podobny problem ze byla 1 pijawka w sieci jak znajde to zapodam wam linka XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...