Skocz do zawartości
Szosiuu

Jaki Tani Blok Wodny Na Gpu I Pam. Do 7800 Gtx ?

Rekomendowane odpowiedzi

kurcze tych bloków wodnych przykrywajacych także pamięci to jak na lekarstwo i są drogie jak cholera. Znacie jakiś do 150-170 zeta bloczek , który nakryje calego 700 GTX ?? :-|

Taniego nie znajdziesz ... kup piewszy lepszy bloczek a na pamiątki sobie przyklej porządne radiatorki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do passiva to najlepiej radiatorki revolteca ale aluminiowe.

Te miedziane lepsze ale z nawiewem.

oki. dzieki. tylko jeszcze niewiem ja to poprzyklejać . bedą one miały tam klej pod spodem i bedą isę trzymac , nie odkleją się ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki. dzieki. tylko jeszcze niewiem ja to poprzyklejać . bedą one miały tam klej pod spodem i bedą isę trzymac , nie odkleją się ?

Klaj bedzie ... a trzymac sie powinny, choć to różnie bywa. Tzn aluminiowe są lżejsze wiec trzymac sie bedą ... miedziane czasmi lubią odpadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatory mają taśmę dwustronną i będą się trzymać jeśli sie je odpowiednio przyklei (czyt. na czyste kostki ramu)

Pozdrawiam.

PS za jakiś czas skoncze bloczek na 6800/7800 gpu+ram ale bedzie tylko jedna sztuka.

Póki co masa pracy przedemną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatory mają taśmę dwustronną i będą się trzymać jeśli sie je odpowiednio przyklei (czyt. na czyste kostki ramu)

Z doświadczenia wiem że i tak nie będą się trzymać ponieważ ta taśma jest baaaaaaaardzo słabej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi