witek150 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Tak jak w temacie interesuje mnie jaka plyta jest dobra pod ten procek. Piszcie ceny i modele plytek z gory dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Może jakieś widełki cenowe? Asrock 775XFire-eSATA2 - 300zł MSI 945P Neo-F - 350zł Gigabyte GA-8I945P-G - 350zł ASUS P5ND2 SLI - 380zł ASUS P5LD2 - 430zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek150 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Sorki ze spytam ale one obsluguja DDR2?? i nie musza miec AGP musze sie z nim niestety pozeganac chociarz sluzylo mi wiernie przez 8 lat :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Wszystkie mają DDR2 i PCI-Express :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Bierz ASUSA któregoś, nieźle sie skomponuje B) ASUS dobrze pracuje z intelami, msi gorzej a za ASROCK to ja fanem tej firmy nie jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 asrock jest dobry i tani, jeżeli nie masz siana to go bierz ja bym brał asusa P5LD2 - jest najbardziej przyszłościowy bo na chipsecie i945 który obsługuje dwurdzeniowce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 chcesz mojego AS8 w podpisie ?? 300zł i twój....:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 bierz gigabyte Gigabyte GA-8I945P-G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 bierz gigabyte Gigabyte GA-8I945P-Gten gigabyte to lipa bo slabo sie kreci asus p5ld2 jest nalepszym rozwiazaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 jakos mi sie slabo nie kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 No być może nie kwestionujemy tego ale to jest tak zwana loteria GIGABYTE a mi na loterii nie zależy tylko szukam pewnej, stabilnej płyty na której sobie pokręce a nie odkręce :) ja coraz bardziej skłaniam się ku P5LD2 A mam pytanko co do tej P5ND2 SLI bedzie tam dzialal crossfire? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 A mam pytanko co do tej P5ND2 SLI bedzie tam dzialal crossfire?Baaardzo wątpię, to chipset nForce 4 SLI. Z tych co podałem to chyba tylko Asrock obsługuje Crossfire. Płyta jest stosunkowo nowa, ale jeśli nie zrobili kroku w tył względem 939Dual-SATA2, to powinna być OK. Co nie znaczy, ze polecam ją overclockingu, tu najlepszy jest Asus ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) No no no, ten Asus P5ND2-SLi coraz bardziej mnie zaskakuje, poniewaz obsługuje SLI, oferuje dobre oc, solidne wykonanie no i ta cena 380PLN za nówke. Tu macie fajny test http://www.hothardware.com/viewarticle.asp...cleid=675&cid=3 Edytowane 13 Lutego 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Nom, fajna. Zwłaszcza chłodzenie NB - pasywne i duże. Pytanie, czy recenzowany model Deluxe różni się od zwykłego tylko wyposażeniem/ew. zintegrowanym sprzętem, czy też jakością wykorzystanych komponentów, biosem i podkręcalnoscią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 No być może nie kwestionujemy tego ale to jest tak zwana loteria GIGABYTE a mi na loterii nie zależy tylko szukam pewnej, stabilnej płyty na której sobie pokręce a nie odkręce :) ja coraz bardziej skłaniam się ku P5LD2 A mam pytanko co do tej P5ND2 SLI bedzie tam dzialal crossfire? na sli nie bedzie chodzil crosfire ale chodzi na p5wd2 na i955 i na p5wd2-2 na i975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Nom, fajna. Zwłaszcza chłodzenie NB - pasywne i duże. Pytanie, czy recenzowany model Deluxe różni się od zwykłego tylko wyposażeniem/ew. zintegrowanym sprzętem, czy też jakością wykorzystanych komponentów, biosem i podkręcalnoscią. Nie sądze by różniły sie biosem, komponentami i podkręcalnością Zreszta ich pcb tez bardzo podobne gołym okiem zauważalna jest tylko wielkość radiatorów (moze wy zauwazycie cos jeszcze) http://www.hothardware.com/image_popup.cfm...ticleid=675&t=a Deluxe http://biznes.pclab.pl/zdjecia/artykuly/pi...-p5nd2-sli2.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 rozna ilosc sata jeszcze i jakies tam [ciach!]lki jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Nad płyta klamka zapadła! biore P5ND2-SLI. Jednak co do pamięci Hynix 2x1GB z allegro nie otrzymalem zadnych informacji :) Kto coś o nich wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 jesli nie masz zamiaru uzywac sli nie bierz tej plyty wez p5wd2 bo na niej dziala i sli i crosfire :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 jesli nie masz zamiaru uzywac sli nie bierz tej plyty wez p5wd2 bo na niej dziala i sli i crosfire :) Działa CF ale tylko z kartami z wysokiej półki cenowej - X1300/1600 mają problemy z biosami i CF nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 chwile, bede mial na niej x800xl (w przyszlosci moze SLI) ale porównywać ją do p5wd2 to przesada bo p5wd2 kosztuje 800zł a ona zaledwie 380zł do tego dobrze sie kreci - no chyba ze to kwestionujesz? A co ramem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 chwile, bede mial na niej x800xl (w przyszlosci moze SLI) ale porównywać ją do p5wd2 to przesada bo p5wd2 kosztuje 800zł a ona zaledwie 380zł do tego dobrze sie kreci - no chyba ze to kwestionujesz? A co ramem? Gdzie Ty widzisz P5WD2 za 800 zł ? Po 600zł są te płyty, ale jeśli cena to priorytet to faktycznie lepiej P5LD2. Co do ramu to nie wiem - bo używamy tylko PDP - cena około 600zł za 2 x 512MB latających na 900 przy 4-3-3-8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 O fuck o INTELu niewiem kompletnie nic :blink: Co ja sobie wsadze w to wejscie? (wnioskuje iz 4pinowa wtyczke ktora posiadam w Chieftecu 410W) a moze sie myle? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Wsadzasz normalnie wtyczkę 4 pin i wsio działa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenas Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja kupilem płyte GIGABYTE GA-8I945P-G , i jestem z niej bardzo zadowolony, spoko sie kreci, zmienic tylko chlodzenie na procku z BOX na cos lepszego. Ogolnie ta plyte polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 O fuck o INTELu niewiem kompletnie nic :blink: http://i49.photobucket.com/albums/f287/Soker_89/wtyk.jpg Co ja sobie wsadze w to wejscie? (wnioskuje iz 4pinowa wtyczke ktora posiadam w Chieftecu 410W) a moze sie myle? :lol: Tu sie wklada wtyczke P4 (4pin) i wtyczke P4+ (rowniez 4 pin)... oba te zlacza maja 2 masy i 2 linie 12v :) Zle zamocowac sie nie da bo sa specialnie sciete koncowki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 a co skoro w swoim chiefie posiadam tylko jedna wtyczke 4pin? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 a co skoro w swoim chiefie posiadam tylko jedna wtyczke 4pin? :blink:No to wsadzisz tą jedną i też będzie normalnie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) W najbliższym czasie tez przesiadam sie na platforme intela, a dokladnie na p4 650 i interesuje mnie plytka Asus P5LD2-V Intel 945G, wazne dla mnie jest to, zeby miala zintegrowana grafe i spore mozliwosci O/C, ta chyba spelnia te zalozenia. Ale mam do Was jeszcze jedno pytanko: jak wyglada sprawa z DDR2? Rozumiem, ze OC intela polega tylko na kreceniu przez fsb, jezeli wrzucam w to DDR2 533, to przy tym procku w standardzie dzialają na 400Mhz(800Mhz), co oznacza ze mam 133 zapasu na O/C?? Jezeli polecilibyscie mi inna plytke ze zintegrowana grafa prosze o odpowiedz. Przed chwilką przejrzałem jeszcze oferte komputronika i znalazłem inne płyty główne z zinegrowaną grafą (i FW na którym mi bardzo zależy) czy któraś z nich warta jest uwagi(asus nie ma FW a kosztuje przeszło 600zł! ): DFI 945G-TMGF Gigabyte GA-8I945G Pro Intel 945G Microstar 945G Platinum-FIR Intel 945G Edytowane 19 Lutego 2006 przez MaStEr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Przy fsb 800mhz /4x200/ ddr 2 533 dzialaja normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...