damianasd Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 witam wszystkich mam taki problem mam 2 komputery jeden laczy sie z interenetem a drugi nei polaczylem je kartami sieciowymi jedna jest zintegorwana w pg(msi k7n2delta) a druga jest wpieta realtek jakastam ;p i otochodzi ze nie umiem zainstalowac sterownikow w windowsach na (na tym co sie laczy z internetem mam windows xp a na drugim windows 98se) po prostu neiznam sie natym i niewim co gdzie i jak mam zainstawlowac zeby na 2 kompach dziala internet i zebym mogl przesylac pliki z 1 na 2 prosze o pomoc kabel komputery sa juz podpiete ale niewiem jak mam zainstalowac siec... prosilbym o instrukcje krok po kroku (kumpel mi mowil ze trza jakis tam tcp/ip i jakies adresy i cos tam jeszcze ale ja za glupi na to jestem ;/) costam pokombinowalem ale i tak nie umiem .... :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) stery do kart sieciowych skretka skrosowana na XP uruchom kreatora polaczenia- panel sterowania, polaczenia sieciowe, konfiguruj siec........... daj nazwe sieci, kompa, wybiez polaczenie internetowe ( wybiez aktywne ) na koncu zrob FDD ( dyskietke startowa i............. ) restart kompa polacz sie z internetem, na drugi komp ( 98 win wzuc dyskiete ) najprosiej chyba bez zabawy w maskarade P.S. grupa robocza na 98 ta sama , nazwa kompa inna Edytowane 12 Lutego 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianasd Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 dobra juz komputery sie widza zrobilem se to jakos po swojemu :P dalem adres ip hosta 192,168,0,1 a drugiemu 192168,0,2 no i maske 255,255,255,0 ale teraz jest problem bo nie wiem jak uruchomic net zeby dzialal na 2 komputerze ;/ albo npaisz mi jak zrobic ta duskietke jak mam juz zrobione siec lokalna na roznych forach szukalem tego jak zrobic polaczenie sieciowe i internet ale ja mam na 1 win 98 a oni to podja na 2 x xp .... wiec sa inne zakladki -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Musisz ustawic brame na drugim kompie (czyli wpisac brame z pierwszego kompa) i w wlasciwosciach karty zaznaczyc udostepnianie lacza internetowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 podales ze neta ma udostepniac komp z WinXP dlatego napisalem jak latwo to zrobic kreatorem jesli masz net na 98 to: ustanow najpierw polaczenie z internetem ( nie napisales jaki ISP ) potem start, panel sterowania, siec zakladka -konfiguracja XP-start, panel sterowania, polaczenia sieciowe, PKM na wybranym polaczeniu szukasz protokolu tcp/ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...