Skocz do zawartości
OSKI86

Budowa Sieci Wi-fi

Rekomendowane odpowiedzi

chce zrobic na kilka osob siec

neta juz mam i chce podac go dalej

mam tez AP edimax'a ew-7203APg i antene dookolna 12dbi

wszytko to narazie mialo by dzialac do 500m chyba ze pozniej ktos sie trafi

http://allegro.pl/show_item.php?item=85555560

taka mam antene

mam tez antenke kierunkowa - parabole z tym samym AP i postawilem u kupmla ... wszytko ladnie link jest ale nie wiem czemu tylko 30% mocy syg idzie ... stronki laduja sie wolno przez to troszke ..... - aha mam tu kabelek od anteny pol metra + 2m h-155 a do mojej dookolnej 5m h-1000 wiec niewiele

moze ma ktos pomysla jakiegos jak to budowac i na jakim sprzecie

myslalem nad kupowaniem zestawow na allegro antena np yagi z karta

a jesli ktos chcial by miec wiecej kompow to antenka z np tez AP edimaxa z switchem 4portowym

wolal bym juz wszytko na 1 sprzecie ustawiac bo juz wiem jak tzreba je konfigurowac

a do tego planuje kupowac takie zestawy:

http://allegro.pl/show_item.php?item=85563737

a jesli to mialo by byc na wiecej kompow to taka antena yagi do tego AP edimax z switchem

w przyszlosci chce przejsc na chello 12mbit wiec radiowka powinna tyle pociagnac

musze jakis zestaw ulozyc i niedrogi bo przeciez wtedy nikt nie bedzie chcial neta odemnie wziac a sam nie zarobie na podlaczeniu a mam juz 3 chetnych

i takie pytanko dodatkowe - czy syg 2.4ghz przejdzie przez dach domu naprzeciwko ? bo kumpel by chcial ale jeden dach mu troszke mnie przyslania i jak bedzie test to zrobimy testy ale ciekawe czy wogole jest sens tego

robilem testy .... z ta antena ... jak zmienilem kabel na pol metra to bylo 50%

jak wyjelem AP na dach z oryginalna antenka to tez bylo 50% ale wolniej dzialalo ;p wiec tam moze byc wina kabla

ale czemu na 300m z taka antena jest tylko 50%? :/ powinno byc duzo wiecej

dzieki za pomoc i pomysly bede wdzieczny :* :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi