Tomik Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Witam, Ja jak zwyle wyparuje z glupim pytaniem ale mnie to dreczy i denerwuje i nie wiem od czego tak sie dzieje. Tak wiec restartuje mi sie PC ale to nic, restartuje sie on tylko gdy pobieram pliki. Ja podejzewam ze to wina dysku, ale nie jestem pewien, moj dysk to Sagate ST340810A 40GB. Z tego co slszalem to te dyski sie bardzo grzeja tak wiec pytam sie jaka moze miec dysk temp. Help, i z gory przepraszam jezeli takie pytanie juz bylo. Z Powazaniem zdesperowany Tomik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Witam, Ja jak zwyle wyparuje z glupim pytaniem ale mnie to dreczy i denerwuje i nie wiem od czego tak sie dzieje. Tak wiec restartuje mi sie PC ale to nic, restartuje sie on tylko gdy pobieram pliki. Ja podejzewam ze to wina dysku, ale nie jestem pewien, moj dysk to Sagate ST340810A 40GB. Z tego co slszalem to te dyski sie bardzo grzeja tak wiec pytam sie jaka moze miec dysk temp. Help, i z gory przepraszam jezeli takie pytanie juz bylo. Z Powazaniem zdesperowany Tomik hmm dziwne u mnie ten dysk jest zimny, napisz więcej szczegółów co sie dzieje może masz kompa za mocno podkręconego może zasiłka nie trzyma napieć ?!?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 [gluteus maximus] wisi mam chlodzenie na Hdd i temp wynosi 32'C (SpeedFan) a nadal sie restartuje a te chclodzenie to z takiego szajskiego wentyla kiedys byl na moim Duronie 600 (nie zawsze sie uruchamial wiec go recznie czasami uruchamiam)ja nie wiem co jest :cry: a jak zmienialem FSB to czy na 100 (std.) czy na 106 (tj.mam teraz) restartuje sie i przy uruchamianiu windowsa (XP)wyskakuje "xxx plik uszkodzony" i sa ti ruzne pliki nie zem to ten sam i wyskakuje okno z raportem aby wyslac do Microsoftu jakby to mialo cos pomuc :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 [gluteus maximus] wisi mam chlodzenie na Hdd i temp wynosi 32'C (SpeedFan) a nadal sie restartuje a te chclodzenie to z takiego szajskiego wentyla kiedys byl na moim Duronie 600 (nie zawsze sie uruchamial wiec go recznie czasami uruchamiam)ja nie wiem co jest :cry: a jak zmienialem FSB to czy na 100 (std.) czy na 106 (tj.mam teraz) restartuje sie i przy uruchamianiu windowsa (XP)wyskakuje "xxx plik uszkodzony" i sa ti ruzne pliki nie zem to ten sam i wyskakuje okno z raportem aby wyslac do Microsoftu jakby to mialo cos pomuc :P podaj swój konfig, podaj napiecia na zasilaczu, jaką masz zasiłke jakie pamiątki, spróbuj reset biosa i jedz na default ??? :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Witam, Ja jak zwyle wyparuje z glupim pytaniem ale mnie to dreczy i denerwuje i nie wiem od czego tak sie dzieje. Tak wiec restartuje mi sie PC ale to nic, restartuje sie on tylko gdy pobieram pliki. Ja podejzewam ze to wina dysku, ale nie jestem pewien, moj dysk to Sagate ST340810A 40GB. Z tego co slszalem to te dyski sie bardzo grzeja tak wiec pytam sie jaka moze miec dysk temp. Help, i z gory przepraszam jezeli takie pytanie juz bylo. Z Powazaniem zdesperowany Tomik Jezeli uzywasz Sdi w Win Xp i podczas sciagania albo ogladania witryn komp sie restartuje to musisz sobie sciagnac poprawke - ni podpowiem ci skada bo nie zapisalem adrsu ale mozesz poszukac takich tematow SDI a Win XP. Zasilacz tez moze podawac za male napiecia chociaz ja stawiam na ten bug i ta poprawke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 co do temperatury tego dysku to cos jest nie tak, bo u mnie tak samo jak u Pretoriana jest zimny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 co do temperatury tego dysku to cos jest nie tak, bo u mnie tak samo jak u Pretoriana jest zimny ale wątpie żeby temp. 32 stopnie powodowała restarty kompa :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 dokladnie, przyczyna jest zapewne cos innego niz dysk Tomik podaj swoj konfig Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Jezeli uzywasz Sdi w Win Xp i podczas sciagania albo ogladania witryn komp sie restartuje to musisz sobie sciagnac poprawke - ni podpowiem ci skada bo nie zapisalem adrsu ale mozesz poszukac takich tematow SDI a Win XP. Zasilacz tez moze podawac za male napiecia chociaz ja stawiam na ten bug i ta poprawke. Zgadzam się co do tego błędu. W win2k jest to samo. A poprawkę mam na dysku jak chcesz, nie pamiętam skąd ją ściągnąłem :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Cos slyszalem ze XP i SDI nie wspopracoja ze soboa ale nigdy mi sie kamp nie restetowal. Jak pisalem gdy zsrestartuje sie PC i uruchomi sie sys to wyskakuje (po przeprowadzonym scandisku) "System zostal naprawiony po powaznym bledzie" A raczej nie jest to wina sys bo to drugi juz wczesniej na starym XP byly restarty a tak w ogole restarty mam od poltora miesiaca. Duron 600@636 [FSB 106] 256 Dimm [100] GF2mx32mb Sagate ST340810A 40GB TEAC 12/10/32 Zasilacz DR-250ATX (250W MAX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Cos slyszalem ze XP i SDI nie wspopracoja ze soboa ale nigdy mi sie kamp nie restetowal. Jak pisalem gdy zsrestartuje sie PC i uruchomi sie sys to wyskakuje (po przeprowadzonym scandisku) "System zostal naprawiony po powaznym bledzie" A raczej nie jest to wina sys bo to drugi juz wczesniej na starym XP byly restarty a tak w ogole restarty mam od poltora miesiaca. Duron 600@636 [FSB 106] 256 Dimm [100] GF2mx32mb Sagate ST340810A 40GB TEAC 12/10/32 Zasilacz DR-250ATX (250W MAX) jeśli masz XP i SDI to jest napewno wina sterów od sdi, ja się borykałem 2 miechy z tym problemem aż wkońcu zainstalowałem łatke, ale najlepiej zainstaluj xp'eka z service packiem i będzie wszystko hulać.Co do konfigu to raczej nie wina zasiłki, pozatym zostaw kompa niepodkręconego i pracuj na nim i obserwuj jak sie zachowuje.Jak sie bedzie dalej coś dziać to pisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Pretorian a wiesz skad moze ta łatke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Poszukam latki ale teraz czasu nie mam jezeli mozecie to podajcie jakis linka na jakac stronke ;) Z gory dziekuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Pretorian a wiesz skad moze ta łatke? bardzo prosze :D http://www.infojama.pl/modules.php?name=Do...wdownload&cid=7 :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Dzieki zobacze jak nie bedzie poprawy to napisze jeszcze raz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...