Gość Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Znalazlem cos takiego: http://www.juwent.com.pl/nagrzewnice_nlw16.html Rurki sa miedziane, srednica zewnetrzna rurek to 16mm, wlot chyba cos kolo 19mm w tej o wymiarach 300x300mm, bo wiekszych raczej nie rozwazam. Jak sadzicie, nadaje sie to do chlodzenia wody w ukladzie WC biorac pod uwage pozostale parametry i zakladajac ze cena bedzie przystepna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 a cena tego cuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 wsio zalezy od ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Prosze o cene i gdzie taki bajer mozna kupic,mi sie podoba. Mysle,ze bedzie sie nadawac.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 a cena tego cuda No sek w tym ze jeszcze nie znam ceny tego. Dlatego napisalem ze jak bedzie przystepna ... W poniedzialek zadzwonie do nich i sie dowiem. Pytanie czy technicznie sie nadaje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 ta jest zdecydowanie lepsza -> http://www.juwent.com.pl/nagrzewnice_nbw.html Ale jestem pewnien, ze ktorakolwiek z nich kosztuje sporo, conajmniej 200-300 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 ta jest zdecydowanie lepsza -> http://www.juwent.com.pl/nagrzewnice_nbw.html Ale jestem pewnien, ze ktorakolwiek z nich kosztuje sporo, conajmniej 200-300 pln. Mozliwe, te 2 w zasadzie wchodza w gre, tylko najmniejsza tutaj to 400x240. Co do ceny to cudow nie oczekuje, ale mam nadzieje ze nie sa z kosmosu. :) Zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Jakby cena nie przekroczyla 200 to kto wie, moze sie skusze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Ja bym wziął takowa ale zeby mi weszla do big tower na sama gore zamiast cd-roma wtedy tne bude wiatraki i jest cool pytanie czy takowa bedzie 14.5 szerokosci 3-4 grubosci i z 15 -17 dlugosci ( albo wiecej najwyzej zasiłka na zewnątrz ) wtedy VERY COOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 pytanie czy takowa bedzie 14.5 szerokosci 3-4 grubosci i z 15 -17 dlugosci ( albo wiecej najwyzej zasiłka na zewnątrz ) wtedy VERY COOLTe wymiary co podales to sa nierealne, a juz na pewno nie z tymi co maja w ofercie. Chyba ze sobie taka zrobisz sam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 hehhe ROSZCZ napisalem ze JAK BY BYŁA 14.5 szerokosci 3-4 grubosci i z 15 -17 dlugosci to wtedy VERY COOL :)))))))))))))))))))))) zpewnością więcej ludzi by chcialo taka o wymiarach cd-romu wkladasz montujesz działa :)))))))))))))))))) napisałes ze "tylko najmniejsza tutaj to 400x240" a jakiej grubości ona jest" bo jak by miała tak do 3-4 cm to zboku ją zapakuje ;)))))) LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 napisałes ze "tylko najmniejsza tutaj to 400x240" a jakiej grubości ona jest bo jak by miała tak do 3-4 cm to zboku ją zapakuje ;)))))) LOLWszystko masz na stronach ladnie w tabelce podane, wystarczy przeczytac: NLW 16 to min 300x300 (240x240 bez ramy) szerokosc 130 w 1-rzedowej. NWB to min 400x240x190. Nie wiem czy znalazlaby sie tak mala nagrzewnica ktora spelnialaby swoje zadanie....Gdzie tam mialbys przeplyw powietrza miec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 przeplyw zaden problem od gory wiatraczki na dole przestrzen od cd roma ja mam 4 miejsca na cd wiec dwa wolne a co do malej chlodniczki dzis takowa mialem w raczkach ale rozwalona od fiata tipo ktora chlodzi olej fajna zgrabna ale alu :((((((((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 powinno byc 0k tylko cena 200 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Cene narazie nieznana, podalem cene orientacyjne, ktore i tak moze byc zupelnie inna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 przeplyw zaden problem od gory wiatraczki na dole przestrzen od cd roma ja mam 4 miejsca na cd wiec dwa wolne a co do malej chlodniczki dzis takowa mialem w raczkach ale rozwalona od fiata tipo ktora chlodzi olej fajna zgrabna ale alu :((((((((((((( No fajnie byloby miec cos takiego, jakby np. sprzedawali taki kit: chlodnica + wiatraki obudowane wielkosc 2 napedow 5,25 z mocowaniami :) Skrajne polowki zaslepek to bylyby wlot i wylot powietrza z wentylami cichymi, a pomiedzy wysokosci 1 napedu chlodnica. To byloby cool :) Jakby znalezc takiej wielkosci nagrzewnice to mozna by stworzyc cos takiego... Pomysl zaczyna mi sie podobac, tylko trzeba znalezc takowa... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 przeplyw zaden problem od gory wiatraczki na dole przestrzen od cd roma ja mam 4 miejsca na cd wiec dwa wolne a co do malej chlodniczki dzis takowa mialem w raczkach ale rozwalona od fiata tipo ktora chlodzi olej fajna zgrabna ale alu :((((((((((((( No fajnie byloby miec cos takiego, jakby np. sprzedawali taki kit: chlodnica + wiatraki obudowane wielkosc 2 napedow 5,25 z mocowaniami :) Skrajne polowki zaslepek to bylyby wlot i wylot powietrza z wentylami cichymi, a pomiedzy wysokosci 1 napedu chlodnica. To byloby cool :) Jakby znalezc takiej wielkosci nagrzewnice to mozna by stworzyc cos takiego... Pomysl zaczyna mi sie podobac, tylko trzeba znalezc takowa... :) Nie wiem jakie wymiary ma nagrzewnica od poldka caro tego stratego typu ale napewno jest miedziana i w miare mała moze by weszła ???!!???!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Poldkowa nagrzewnica na szerokość powinna wejść w 5.25" tylko niestety jest sporo dłuższa od przeciętnego CD'ka czy kieszeni na HDD, jest faktycznie miedziana niestety cały efekt psuje to że jest malowana(żeberka niestety też a są bardzo delikatne by je próbować oczyścić). Ostatnio z Baltazaar'em łaziliśmy po sklepach z częściami do ciężarówek i natknęliśmy się na nagrzewnice do Jelcza, troche większa od polonezowskiej też miedziana tyle że nie malowana, jak będę miał czas to jutro sie wybiore i strzelę palę fotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Poldkowa nagrzewnica na szerokość powinna wejść w 5.25" tylko niestety jest sporo dłuższa od przeciętnego CD'ka czy kieszeni na HDD, jest faktycznie miedziana niestety cały efekt psuje to że jest malowana(żeberka niestety też a są bardzo delikatne by je próbować oczyścić). Ostatnio z Baltazaar'em łaziliśmy po sklepach z częściami do ciężarówek i natknęliśmy się na nagrzewnice do Jelcza, troche większa od polonezowskiej też miedziana tyle że nie malowana, jak będę miał czas to jutro sie wybiore i strzelę palę fotek Spytaj ile kosztuje taka nowa jak możesz .I zmierz ją nawet ja dza dluga to luzik zasilacz na zewnatz idzie i juz sie zmiesci zawsze w budzie a nie na zew.:)))))))))))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Spojrzalem jak jest u mnie z miejscem w obudowie, sloty na 5,25'' mimo wszystko sa raczej zbyt male aby weszla jakas rozsadna chlodnica, a zasilacza raczej nie bede wyciagal :) Za to na dole obudowy mozna upchnac plaska 350x140x60, albo pod dyskami kostke 135x160x125.... Chyba jednak trzeba bedzie wywalic na zewnatrz czesc ukladu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Poldkowa nagrzewnica na szerokość powinna wejść w 5.25" tylko niestety jest sporo dłuższa od przeciętnego CD'ka czy kieszeni na HDD, jest faktycznie miedziana niestety cały efekt psuje to że jest malowana(żeberka niestety też a są bardzo delikatne by je próbować oczyścić). Ostatnio z Baltazaar'em łaziliśmy po sklepach z częściami do ciężarówek i natknęliśmy się na nagrzewnice do Jelcza, troche większa od polonezowskiej też miedziana tyle że nie malowana, jak będę miał czas to jutro sie wybiore i strzelę palę fotek Spytaj ile kosztuje taka nowa jak możesz .I zmierz ją nawet ja dza dluga to luzik zasilacz na zewnatz idzie i juz sie zmiesci zawsze w budzie a nie na zew.:))))))))))))))))))Jeżeli dobrze pamiętam to 120-130zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 achas w sumie nie tak zle tylko wymiary jeszcze i fi rurek w sumie to poszukam takiej u siebie jak bedzie pasowac w obudowe kupuje :))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Dobra, mam ceny: NLW 16 300x300 kosztuje 210zl, NWB 400x240 2-rzedowa 680, 3-rzedowa 950 8O Trzeba tylko wczesniej zamowic zeby sprowadzili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Nie wiem jakie wymiary ma nagrzewnica od poldka caro tego stratego typu ale napewno jest miedziana i w miare mała moze by weszła ???!!???!!! Podaje wymiary : Szerokość 13,9 cm bez ramy [usunełem] Wysokość ~ 6 cm Długość w najdłuższym miejscu ~ 26 cm Mam taką na zbyciu trzeba tylko dorobic wlot i wylot i uszczelnic bo jak odcinałem rurke to troche za dużo uciołem, jak cos to moge wrzucic na skaner. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Podaje wymiary : Szerokość 13,9 cm bez ramy [usunełem] Wysokość ~ 6 cm Długość w najdłuższym miejscu ~ 26 cm Pozdrawiam To pasuje na dol obudowy, szerokosc akurat obok slotow pci powinna sie zmiescic w midi-t., wysokosc - ze 2 wolne sloty trzeba zrobic, dlugosc ok. Wiadomo czego szukac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 wieczorkiem bede mial wymiar tej od jelcza to podam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Sorki dziś nie dotarłem do tego sklepu Jelcza, ale jutro będę na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Nie wiem jakie wymiary ma nagrzewnica od poldka caro tego stratego typu ale napewno jest miedziana i w miare mała moze by weszła ???!!???!!! Podaje wymiary : Szerokość 13,9 cm bez ramy [usunełem] Wysokość ~ 6 cm Długość w najdłuższym miejscu ~ 26 cm Mam taką na zbyciu trzeba tylko dorobic wlot i wylot i uszczelnic bo jak odcinałem rurke to troche za dużo uciołem, jak cos to moge wrzucic na skaner. Pozdrawiam te wymiary mi idealnie pasuja w miejsce cd roma ta od jelcza jest troche wieksza wymiarow brak nie moglem za bardzo podjesc z linijka :(((((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Właśnie wróciłem ze sklepu Jelcza oglądałem dwie nagrzewnice 1. wymiary: 250x135x80 rurki Fi 14 wewnątrz fi 17,5 zewnątrz Cała miedziana nie malowana proste żeberka dosyć gęsto ułożone Wlot i wylot na krótszym boku w płaszczyżnie nagrzewnicy CENA 120zł 2. wymiary: 460x195x70 rurki Fi 22 wewnątrz, Fi 25 zewnątrz Cena 150zł Prawdopodobnie miedziana MALOWANA żeberka gięte (ogólnie wygląda jak mocno powiększona nagrzewnica od poloneza) Wlot o wylot prostopadle do płaszczyzny nagrzewnicy w przeciwnych rogach (tak jak w chłodnicy samochodowej) Obie nowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Właśnie wróciłem ze sklepu Jelcza oglądałem dwie nagrzewnice 1. wymiary: 250x135x80 rurki Fi 14 wewnątrz fi 17,5 zewnątrz Cała miedziana nie malowana proste żeberka dosyć gęsto ułożone Wlot i wylot na krótszym boku w płaszczyżnie nagrzewnicy CENA 120zł 2. wymiary: 460x195x70 rurki Fi 22 wewnątrz, Fi 25 zewnątrz Cena 150zł Prawdopodobnie miedziana MALOWANA żeberka gięte (ogólnie wygląda jak mocno powiększona nagrzewnica od poloneza) Wlot o wylot prostopadle do płaszczyzny nagrzewnicy w przeciwnych rogach (tak jak w chłodnicy samochodowej) Obie nowe Ta pierwsza idealna według wymiarów ale musze taką porzyczyc i sprawdze jak bedzie pasowac to kupuje ....tne bude and ........................30 C full load :))))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...