Skocz do zawartości
Gość

Nagrzewnica do WC

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazlem cos takiego: http://www.juwent.com.pl/nagrzewnice_nlw16.html

Rurki sa miedziane, srednica zewnetrzna rurek to 16mm, wlot chyba cos kolo 19mm w tej o wymiarach 300x300mm, bo wiekszych raczej nie rozwazam.

Jak sadzicie, nadaje sie to do chlodzenia wody w ukladzie WC biorac pod uwage pozostale parametry i zakladajac ze cena bedzie przystepna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

a cena tego cuda

No sek w tym ze jeszcze nie znam ceny tego.

Dlatego napisalem ze jak bedzie przystepna ...

W poniedzialek zadzwonie do nich i sie dowiem.

Pytanie czy technicznie sie nadaje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ta jest zdecydowanie lepsza -> http://www.juwent.com.pl/nagrzewnice_nbw.html

Ale jestem pewnien, ze ktorakolwiek z nich kosztuje sporo, conajmniej 200-300 pln.

Mozliwe, te 2 w zasadzie wchodza w gre, tylko najmniejsza tutaj to 400x240.

Co do ceny to cudow nie oczekuje, ale mam nadzieje ze nie sa z kosmosu. :) Zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął takowa ale zeby mi weszla do big tower na sama gore zamiast cd-roma wtedy tne bude wiatraki i jest cool pytanie czy takowa bedzie 14.5 szerokosci 3-4 grubosci i z 15 -17 dlugosci ( albo wiecej najwyzej zasiłka na zewnątrz ) wtedy VERY COOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

pytanie czy takowa bedzie 14.5 szerokosci 3-4 grubosci i z 15 -17 dlugosci ( albo wiecej najwyzej zasiłka na zewnątrz ) wtedy VERY COOL

Te wymiary co podales to sa nierealne, a juz na pewno nie z tymi co maja w ofercie.

Chyba ze sobie taka zrobisz sam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehhe ROSZCZ napisalem ze JAK BY BYŁA 14.5 szerokosci 3-4 grubosci i z 15 -17 dlugosci to wtedy VERY COOL :)))))))))))))))))))))) zpewnością więcej ludzi by chcialo taka o wymiarach cd-romu wkladasz montujesz działa :)))))))))))))))))) napisałes ze "tylko najmniejsza tutaj to 400x240" a jakiej grubości ona jest" bo jak by miała tak do 3-4 cm to zboku ją zapakuje ;)))))) LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

napisałes ze "tylko najmniejsza tutaj to 400x240" a jakiej grubości ona jest bo jak by miała tak do 3-4 cm to zboku ją zapakuje ;)))))) LOL

Wszystko masz na stronach ladnie w tabelce podane, wystarczy przeczytac:

NLW 16 to min 300x300 (240x240 bez ramy) szerokosc 130 w 1-rzedowej.

NWB to min 400x240x190.

Nie wiem czy znalazlaby sie tak mala nagrzewnica ktora spelnialaby swoje zadanie....Gdzie tam mialbys przeplyw powietrza miec ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeplyw zaden problem od gory wiatraczki na dole przestrzen od cd roma ja mam 4 miejsca na cd wiec dwa wolne a co do malej chlodniczki dzis takowa mialem w raczkach ale rozwalona od fiata tipo ktora chlodzi olej fajna zgrabna ale alu :(((((((((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

przeplyw zaden problem od gory wiatraczki na dole przestrzen od cd roma ja mam 4 miejsca na cd wiec dwa wolne a co do malej chlodniczki dzis takowa mialem w raczkach ale rozwalona od fiata tipo ktora chlodzi olej fajna zgrabna ale alu :(((((((((((((

No fajnie byloby miec cos takiego, jakby np. sprzedawali taki kit: chlodnica + wiatraki obudowane wielkosc 2 napedow 5,25 z mocowaniami :)

Skrajne polowki zaslepek to bylyby wlot i wylot powietrza z wentylami cichymi, a pomiedzy wysokosci 1 napedu chlodnica. To byloby cool :)

Jakby znalezc takiej wielkosci nagrzewnice to mozna by stworzyc cos takiego... Pomysl zaczyna mi sie podobac, tylko trzeba znalezc takowa... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

No fajnie byloby miec cos takiego, jakby np. sprzedawali taki kit: chlodnica + wiatraki obudowane wielkosc 2 napedow 5,25 z mocowaniami :)

Skrajne polowki zaslepek to bylyby wlot i wylot powietrza z wentylami cichymi, a pomiedzy wysokosci 1 napedu chlodnica. To byloby cool :)

Jakby znalezc takiej wielkosci nagrzewnice to mozna by stworzyc cos takiego... Pomysl zaczyna mi sie podobac, tylko trzeba znalezc takowa... :)

Nie wiem jakie wymiary ma nagrzewnica od poldka caro tego stratego typu ale napewno jest miedziana i w miare mała moze by weszła ???!!???!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poldkowa nagrzewnica na szerokość powinna wejść w 5.25" tylko niestety jest sporo dłuższa od przeciętnego CD'ka czy kieszeni na HDD, jest faktycznie miedziana niestety cały efekt psuje to że jest malowana(żeberka niestety też a są bardzo delikatne by je próbować oczyścić).

Ostatnio z Baltazaar'em łaziliśmy po sklepach z częściami do ciężarówek i natknęliśmy się na nagrzewnice do Jelcza, troche większa od polonezowskiej też miedziana tyle że nie malowana, jak będę miał czas to jutro sie wybiore i strzelę palę fotek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Poldkowa nagrzewnica na szerokość powinna wejść w 5.25" tylko niestety jest sporo dłuższa od przeciętnego CD'ka czy kieszeni na HDD, jest faktycznie miedziana niestety cały efekt psuje to że jest malowana(żeberka niestety też a są bardzo delikatne by je próbować oczyścić).

Ostatnio z Baltazaar'em łaziliśmy po sklepach z częściami do ciężarówek i natknęliśmy się na nagrzewnice do Jelcza, troche większa od polonezowskiej też miedziana tyle że nie malowana, jak będę miał czas to jutro sie wybiore i strzelę palę fotek

Spytaj ile kosztuje taka nowa jak możesz .I zmierz ją nawet ja dza dluga to luzik zasilacz na zewnatz idzie i juz sie zmiesci zawsze w budzie a nie na zew.:))))))))))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spojrzalem jak jest u mnie z miejscem w obudowie, sloty na 5,25'' mimo wszystko sa raczej zbyt male aby weszla jakas rozsadna chlodnica, a zasilacza raczej nie bede wyciagal :)

Za to na dole obudowy mozna upchnac plaska 350x140x60, albo pod dyskami kostke 135x160x125....

Chyba jednak trzeba bedzie wywalic na zewnatrz czesc ukladu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Spytaj ile kosztuje taka nowa jak możesz .I zmierz ją nawet ja dza dluga to luzik zasilacz na zewnatz idzie i juz sie zmiesci zawsze w budzie a nie na zew.:))))))))))))))))))
Jeżeli dobrze pamiętam to 120-130zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Nie wiem jakie wymiary ma nagrzewnica od poldka caro tego stratego typu ale napewno jest miedziana i w miare mała moze by weszła ???!!???!!!

Podaje wymiary :

Szerokość 13,9 cm bez ramy [usunełem]

Wysokość ~ 6 cm

Długość w najdłuższym miejscu ~ 26 cm

Mam taką na zbyciu trzeba tylko dorobic wlot i wylot i uszczelnic bo jak odcinałem rurke to troche za dużo uciołem, jak cos to moge wrzucic na skaner.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Podaje wymiary :

Wysokość ~ 6 cm

Pozdrawiam

To pasuje na dol obudowy, szerokosc akurat obok slotow pci powinna sie zmiescic w midi-t., wysokosc - ze 2 wolne sloty trzeba zrobic, dlugosc ok.

Wiadomo czego szukac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Podaje wymiary :

Wysokość ~ 6 cm

Mam taką na zbyciu trzeba tylko dorobic wlot i wylot i uszczelnic bo jak odcinałem rurke to troche za dużo uciołem, jak cos to moge wrzucic na skaner.

Pozdrawiam

te wymiary mi idealnie pasuja w miejsce cd roma ta od jelcza jest troche wieksza wymiarow brak nie moglem za bardzo podjesc z linijka :((((((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem ze sklepu Jelcza oglądałem dwie nagrzewnice

1.

wymiary:

250x135x80 rurki Fi 14 wewnątrz fi 17,5 zewnątrz

Cała miedziana nie malowana proste żeberka dosyć gęsto ułożone

Wlot i wylot na krótszym boku w płaszczyżnie nagrzewnicy

CENA 120zł

2.

wymiary:

460x195x70 rurki Fi 22 wewnątrz, Fi 25 zewnątrz

Cena 150zł

Prawdopodobnie miedziana MALOWANA żeberka gięte (ogólnie wygląda jak mocno powiększona nagrzewnica od poloneza)

Wlot o wylot prostopadle do płaszczyzny nagrzewnicy w przeciwnych rogach (tak jak w chłodnicy samochodowej)

Obie nowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Właśnie wróciłem ze sklepu Jelcza oglądałem dwie nagrzewnice

1.

wymiary:

250x135x80 rurki Fi 14 wewnątrz fi 17,5 zewnątrz 

Cała miedziana nie malowana proste żeberka dosyć gęsto ułożone

Wlot i wylot na krótszym boku w płaszczyżnie nagrzewnicy

CENA 120zł

2.

wymiary:

460x195x70 rurki Fi 22 wewnątrz, Fi 25 zewnątrz

Cena 150zł

Prawdopodobnie miedziana MALOWANA żeberka gięte (ogólnie wygląda jak mocno powiększona nagrzewnica od poloneza)

Wlot o wylot prostopadle do płaszczyzny nagrzewnicy w przeciwnych rogach (tak jak w chłodnicy samochodowej)

Obie nowe

Ta pierwsza idealna według wymiarów ale musze taką porzyczyc i sprawdze jak bedzie pasowac to kupuje ....tne bude and ........................30 C full load :)))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi