Skocz do zawartości
boozy

Co Wziąć Acera 3024 Czy 5024? Czy Lepiej Coś Na Intelu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiś 2 miesięcy szukam laptopa dla siebie. Chciałbym go do ogólnego zastosowania, zamiast stacjonarnego PC. Dlatego też chciałbym móc na nim pograć. Początkowo byłem przekonany tylko za Intelem, po przeczytaniu wielu postów na forum zastanawiam się nad AMD teraz też. Przedewszystkim chciałbym laptopa z własną grafiką, najlepiej X700. W tej chwili najbardziej mam na uwadze Acera Aspire 3023WLMi. Wydaje mi się że stosunek "bebechów" do ceny jest dobry....

Aaa...no i nie mam zbytniego pojęcia jaka jest różnica pomiędzy Sempronem a Turionem????

Czytając posty na forum zaczęłem się zastanawiać nad dokładnie 2 modelami Acera Aspire : 3024 i 5024.

Są to modele na AMD... Ale zastanawiam się czy nie lepiej wziąć Centrino z kartą 64Mb.

Widziałem też w podobnych cenach Acery na pentiumie tylko że z 64Mb X700. Czy dużo gorsza będzie wydajność???

Ma ktoś może jakieś testy porównawcze Turiona i Semprona?

Edytowane przez boozy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzyłem na ceny 5024 na komputroniku. Tam kosztuje 4500 :blink: a ja chcę ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> w jakimś markecie na raty 0% ponieważ nie mam tyle gotówki żeby wyłożyć na raz.... dlatego zastanawiam się nad 3023, w ogóle mam nadzieje że jeszcze będzie dostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm dodaj jeszcze tylko koledze ze za della z porzadna karta graficzna bedzie musial wylozyc z 6 kola... a chyba wyraznie napisal ze stoi slabo z kaska. Co do 5024 to sam zastanawialem sie nad jego zakupem ale poniewaz w Irlandii gdzie obecnie przebywam nie jest on dostepny wiec biore 5022, ktory rozni sie tylko procesorem amiast 1,8 z 1mb cachu ma 1,6 z 1mb, cena 200euro mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy najkorzystniejszy ale jest np. taki:

GE Money Bank - wpłata 10,5% przy zakupie i cena towaru rozłozona na 20 równych rat

to by bylo az za piekne...nie moze byc!--musza byc koszta ukryte.-- to 10% wiem,ze bylo dla 10 rat ale nie dla 20--moze teraz cos zmienili?

Ale sprawdze,dzieki!

ps. w jakim sklepie?

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.afgcomputers.pl/

Raty tylko bierz bez ubezpieczenia, bo można (nie jest obowiązkowe)

ale ,czy ktos z tego skorzystal i moze potwierdzic,ze nie ma ukrytych kosztow?

ps. sorry,ze nie na temat--jutro usune wszystkie watki : "rat"

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raty to dobry temat. Mam podobny dylemat 3023 czy 5024. Do tego na raty. W mobile World są raty 1% miesięcznie, taniej nie znalazłem. Bierzemy sprzęt za 4000zł, 10 rat, to płacimy ratę 440zł (40zł za oprocentowanie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ,czy ktos z tego skorzystal i moze potwierdzic,ze nie ma ukrytych kosztow?

ps. sorry,ze nie na temat--jutro usune wszystkie watki : "rat"

Qrcze, ja korzystałem kupiłem tam swojego lapka ;)

Wpłaciłem 10,5% wartości lapka i zrezygnowałem z ubezpieczenia kredytu, a cenę lapka rozłożyli mi na 20 równych rat

Kupiłem właśnie tam bo tam było w danym momencie najtaniej, wszystko załatwiałem osobiście na miejscu ale ponieważ sklep jest czynny do 17.00 (a ja też pracuje) to sprzedawca zaproponował mi abym wszystkie dokumenty wysłał faxem i przyjechał tylko po odbiór sprzętu.

Z zakupów w tym sklepie jestem bardzo zadowolony (istnieje możliwość sprawdzenia sprzetu na miejscu przed obiorem - czy wszystko jest w porządku) i jak się ma gadane to jeszcze trochę zbić z ceny, ale to tym ciiiiiiichooooo ...

Edytowane przez contradanza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja w sirius.pl znalazlem taka opcje: wplacam 18% a potem 18 rownych rat za towar.Sa to RATY PRZEZ INTERNET

w afgcomputers - nie bede mogl skorzystac :(

"(wartość zamówienia nie może przekraczać 150% twoich średnich zarobków) "

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja lapka tez bede bral na raty tzn chce wplacic 3000 tys zlotych i 1800 na raty. Chyba dobra oferte ma lukas, jezeli bralo sie u nich cos na raty. Co o tym myslicie ?

po spedzeniu kilku dni w necie ,w poszukiwaniu ofert,stwierdzam,ze LUKAS jest najdrozszy i ma najwiecej "ukrytych kosztow"--stosuje rozne kruczki prawne.. :( na niekorzysc kredytobiorcow!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W softronie są do wyboru:

Żagiel

Invest Kredyt

GE Capital Bank

AIG

Żagiel daje 1% miesięcznie, czyli na 20 rat zapłacimy dodatkowo 20% za raty.

A jak z resztą? Czy to nie zależy od sklepu, jakie mają warunki?

Bo w AFG są raty (GE):

Formuła 20/10,5 (okres kredytowania 20 miesięcy)

Odsetki 0%

Całkowity koszt kredytu 10,5% - prowizja opłacana w punkcie sprzedaży bądź za pobraniem.

Istnieje możliwość ubezpieczenia kredytu na wypadek śmierci oraz trwałej i częsciowej niezdolności do pracy za 3,5%

Przykład: Towar o wartości 1000zł

Wpłata gotówkowa 10,5% - 105zł

Do zapłaty pozostaje 20 rat po 50zł (plus dodatkowo 3,5zł miesięcznie za ubezpieczenie kredytu).

Ale znów w innych sklapach z GE są inne warunki. To jak to jest i co lepiej wybrać?

W softronie chyba najlepiej kupować bo można zbić cenę i mają dużo banków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"dzwonilem" do _AFG_COMPUTERS_ i bylem zdecydowany na zakup,jednak nic z tego nie wyszlo!

Tylko sie z nimi pokłócilem! :angry:

Bo klient nie ma racji :sad:

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi