Ziober Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Według mnie spiralne, ślimaki i takie tam to qpa. Może woda ładnie w nich płynie, ale ciepło kiepsko sie rozchodzi. Myśle że lajlepsze są typu Atlantisa, to znaczy coś podoobnego jak Amoniak'owskie. Gdyby jeszcze te blaszki były cieńsze i byłoby ich więcej to by był miodek :) Mateowskie (wiercone) są bardzo dobre, zwłaszcze pod peltka, ale są troche drogie. Mate ma niedługo robić bloczki a'la Maze 3, tylko że on ostanio tyle robi i robi, że się dorobić nie może :wink: BTW. :idea: Przydałoby się żeby ktoś zrobił jakieś duże i wiarygode porównanie bloqw polskich firm (CPC, Miko, Mate) kto na ochotnika :?: :D To by wymagalo strasznie duzo roboty, tak wiec nie sadze, zeby ktos mial tyle czasu kiedyindziej niz w wakacje :? Ja ze swojej strony, moge porownac owe bloki z Atlantisem (nie pytac o temp, nie jest zainstalowany, czekam na miedziane nagrzewnice) sorry za głupie pytanie skad masz atlantisa? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 sorry za głupie pytanie skad masz atlantisa? :?: ze sklepu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 :arrow: 1. Kto może wykonać taki test :?: :arrow: 2. Ma ku temu warunki :?: :arrow: 3. Ma na to czas :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 w topicu o porównaniu rodzimych produkcji towarzysz Thorn się odgrażał .... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śledziu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Witam posiadam dosc juz "spracowany" blok wodny (ma z 1,5 roku). Z tego co czytalem inne watki to nie jest chyba jedna z nagorszych konstrukcji. Moj blok wyglada tak (postaram sie go opisac): wloty fi 10. w bloku jest wykonany frez w ksztalecie okregu (nie jest to slimak) o! zwykly paskownik miedziany 50x50x20 bez "bebechow" (mam nadzieje ze moj piekny opis jet zrozumialy :oops: :) ) temperatura na TB1000@1250 przy stresie oscyluje w granicach 41'C, przy zwyklych czynnosciach wynosi ok 36'C czy mozna usprawinic ten blok w jakis sposob? tzn myslalem nad zwiekszeniem srednicy wloty na fi 15 i moze dokanac jakis frezow wew. (ale nie wiem jakich)? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...