Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie spiralne, ślimaki i takie tam to qpa. Może woda ładnie w nich płynie, ale ciepło kiepsko sie rozchodzi. Myśle że lajlepsze są typu Atlantisa, to znaczy coś podoobnego jak Amoniak'owskie. Gdyby jeszcze te blaszki były cieńsze i byłoby ich więcej to by był miodek :) Mateowskie (wiercone) są bardzo dobre, zwłaszcze pod peltka, ale są troche drogie.

Mate ma niedługo robić bloczki a'la Maze 3, tylko że on ostanio tyle robi i robi, że się dorobić nie może :wink: BTW. :idea: Przydałoby się żeby ktoś zrobił jakieś duże i wiarygode porównanie bloqw polskich firm (CPC, Miko, Mate) kto na ochotnika :?: :D

To by wymagalo strasznie duzo roboty, tak wiec nie sadze, zeby ktos mial tyle czasu kiedyindziej niz w wakacje :? Ja ze swojej strony, moge porownac owe bloki z Atlantisem (nie pytac o temp, nie jest zainstalowany, czekam na miedziane nagrzewnice)

sorry za głupie pytanie skad masz atlantisa? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

posiadam dosc juz "spracowany" blok wodny (ma z 1,5 roku). Z tego co czytalem inne watki to nie jest chyba jedna z nagorszych konstrukcji. Moj blok wyglada tak (postaram sie go opisac):

wloty fi 10.

w bloku jest wykonany frez w ksztalecie okregu (nie jest to slimak)

o! zwykly paskownik miedziany 50x50x20 bez "bebechow" (mam nadzieje ze moj piekny opis jet zrozumialy :oops: :) )

temperatura na TB1000@1250 przy stresie oscyluje w granicach 41'C, przy zwyklych czynnosciach wynosi ok 36'C

czy mozna usprawinic ten blok w jakis sposob? tzn myslalem nad zwiekszeniem srednicy wloty na fi 15 i moze dokanac jakis frezow wew. (ale nie wiem jakich)?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi