Kwazor Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) HI ! Własnie która seria P2 deschutes jets dobra to OC?? Chodzi zwłaszcza o nie wysypanie sie L2 ..... bo u mnie wystepuje taki problem.. Piszcie jakie mieliscie Serie i jak się kręciły. Oraz szukam moda na podniesienie Vcore procka . Edytowane 13 Lutego 2006 przez Kwazor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Co do kręcenia to z procków Deschutes najlepszy był Celek 300A bez L2 cache (jego potencjał wynikał właśnie z braku L2 cache - nie było opcji, żeby cache się "wysypał"). Dobre są też Celki Mendocino - pierwsze modele (333MHz, 366MHz, późniejsze to już raczej porażka) na fsb 100 miały wyższą wydajność od PII o tym samym taktowaniu z racji szybszego L2 cache'u (czasy dostępu: 5.5ns - Celki, 6ns - PII). Jeśli chodzi o PII to dobre były 266MHz, które podobno bezproblemowo chodziły na fsb 100, ale IMO do kręcenia lepsze były Celki. O Vcore temat już był, poszukaj kilkanaście postów niżej. PS. Sorry za małe OT nt. Celków Edytowane 13 Lutego 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Najlepsza jest dB0, miałem kiedyś PII 350 SL356, cache ten sam co w 450. Chodził stabilnie na ponad 500MHz. Prawie zabrakło szyny fsb ;). Teraz kupiłem za 5 zł C333 PPGA, lata na ponad 500MHz na def. napięciu :D. looknij tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 gw mnie ta Twoja 350 ktora masz sygnaturce da sie podciagnac :D wiekszosc 350 dzialala na FSB133 :) pomijajac ze duza ich ilosc lata jeszcze wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Co do kręcenia to z procków Deschutes najlepszy był Celek 300A bez L2 cache (jego potencjał wynikał właśnie z braku L2 cache - nie było opcji, żeby cache się "wysypał") Toś pojechał teraz :rolleyes: Celki bez cache L2 to byly zdaje sie tylko 266 i 300 ale porazaly zenujaca wydajnoscia. Wiec by sie ratowac Intel wprowadzil celki z A na koncu jak wyzej wymieniony przez Ciebie 300A, jak dobrze pamietam mial 128kb cache L2, ale latajacego z predkoscia jadra (w PII polowa tej predkosci) stad zaskakujaco dobra wydajnosc. A i podkrecaly sie bajecznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Polecam serię dB0 SL2W8 Costa Rica :) Edytowane 18 Lutego 2006 przez ::snoopy:: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...